dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

Where The Action Is från soffan

action1.jpg

Dåligt väder och det faktum att jag har barnkalas att genomföra i morgon gör att jag inte tar mig till Stora Skuggan. Timmarna räcker helt enkelt inte till. Så tack till Aftonbladet och Arena Grande för att ni visar alla spelningar på webben.

Dirty Pretty Things gör en ganska skönlarmig spelning inför en förvånansvärt stor publik trots tidig eftermiddag. Mando Diao, som den här eftermiddagen är förstärkta med blås och percussion, gör en tajt och inspirerad spelning som imponerar på mig innan fotbollen tar vid. Men, den blir riktig stämningsdödare. Spela aldrig på resultat, kamrater. Ser också att regnet fallit över Stora Skuggan så jag är glad över att jag ligger i sängen med en laptop på magen. Trots att det inte är så rockigt.

action3.jpg
Monstruöst avsked av frånvarande The Hellacopters
Frågan är om The Hellacopters ska kunna väcka liv i humöret igen? I början går det så där. Ljudet i strömmen är burkigt och sången går inte fram tilräckligt. Men humöret blir bättre efter att Hopeless case of a kid in denial, I’m in the band och The Devil stole the beat from the lord avlöser varandra i snabb följd. Sen tar det stopp alldeles för tidigt tyvärr. Jag har sett bandet mer taggade. Nicke Andersson verkar inte riktigt vara på humör. Det blir, för att vara The Hellacopters mer som en vanlig dag på jobbet än den där ultimata urladdningen och avskedet jag hoppades på. Trots att en monstruös version av By the grace of God inleder en mäktig avslutning där Dregen kommer med på festen.

Vila i frid, The Hellacopters. Ni har berikat mitt liv.

Queens Of The Stone Age gör ett festligt intryck. De vill nämligen inte vara med i direktsändningen. En sändning som för övrigt irriterar mig mer och mer ju längre den lider. De har kastat in en minst sagt tafflig programledare som mellan konserterna går runt och gör de dummaste intervjuer jag sett med människor i publiken. Allt oftare tvingas jag ladda om strömmen och får börja om med världens mest irriterade SJ-reklam.

action4.jpg
The Hives värmer
Howlin’ Pelle och kompani gör en fruktansvärt bra insats. Kan inte påminna mig att jag sett bandet göra någon dålig insats förvisso, men ändå. Kylan och mörkret har sänkt sig över Stora Skuggan när Fagerstas finest sprutar ur sig gammalt och nytt. Det låter bra, ser bra ut och är en uppvisning i vad många av de som är på festivalen inte sett tidigare. Greatest Hives, liksom.

Läser samtidigt att Where The Action Is har sålt slut. 18000 sålda biljetter och 2000 ackrediteringar innebär att festivalen går plus. Samtidigt som jag läser att Hultsfred går mot ännu en svidande förlust och troligen en hel del diskussioner om återbetalningar av endagsbiljetter efter Linkin’ Parks inställda spelning.

Kul att WTAIS funkar. Sorgligt att Rockpartys ekonomiska problem fortsätter, om inte förvärras. Men sorgligast av allt slutar webbsändningarna från festivalen med att inte heller Foo Fighters går med på att sändas live. Aftonbladet.se skriver så här inför festivalen:

I samarbete med musikbolaget Arena Grande direktsänder webben samtliga elva rockkonserter från universitetsområdet i Stockholm – mellan klockan 13.15 och 01.00.

Så synd att de glömde ta reda på vad det skulle kosta att ha med Foo Fighters och QOTSA i sändningen bara. Amatörer. Därför måste jag ju döma ut hela min artikel. Jag som trodde jag kunde få en känsla av helheten på WTAIS med hjälp webbsändningen.

Det sket sig. Duktigt. Så ta ett råd från en bekväm man; Om du vill uppleva en festival, åk dit. Glöm direktsändningar.

Fredrik Welander

Publicerad: 2008-06-14 22:13 / Uppdaterad: 2008-06-14 23:29

Kategori: Artiklar

3 kommentarer

Ja, hyfsat oproffsigt av Aftonbladet att inte kolla upp rättigheter osv innan man går ut och säger åt folk att man kan se sina favoritband hemma osv… Riktigt dåligt. Annars bra festival som det verkar…

Medlem 2008-06-15 02:39
 

Jag satt också och tittade och väntade inte alls på Foo Fighters, men de avbröt ju fan innan The Hives var klara! Extranummren klippte de bort. Jag ville ju höra ”Hate To Say I Told You So”.. . fan vad sur jag blev!

Jan Öyvind Svan Oregistrerad 2008-06-16 10:22
 

oproffsigt att hoppa över rival schools och dinosaur jr för att kolla på fotboll.

Medlem 2008-06-16 18:21
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig