dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Alter Me: The fall
The fall (album, cd) Alter Me
2008
EMI
2/10

”Something is rotten in the state of Denmark”

Det är svårt att sätta fingret på vad det är. Danskarnas fäbless för brittisk popmusik gör sig gällande på oroväckande många skivor som släpps nuförtiden, vare sig det gäller Kashmirs passningar till Radiohead eller Bahnhofs lite mer elektroniska Duran Duran-influenser. Av de band som, i pressreleaser och media, pekats ut som Danmarks nästa stora band är det i allmänhet inte många som är spännande. Och i synnerhet inte många som är egna. Så är fallet i Alter Me. Att det på förhand fokuserats mer på att låtskrivaren/sångaren/gitarristen/pianisten Hans Mortensen bott mer än halva sitt liv på Grönland än på musiken bandet framför är i sig ett försök att dölja det bandet erbjuder. Anskrämlig och intetsägande indiepop.

I några försök att leka Karma police misslyckas bandet så totalt att det är direkt jobbigt att lyssna och tyvärr är det den överhängande känslan man får av The fall. Man har gått in i studion med arenarock som infallsvinkel, vilket inte är alls fel, och kommit ut som en platt kopia av Muse, mycket beroende på den totala avsaknaden av egen karaktär.

Mortensen har, redan i sångrösten, mycket gemensamt med Thom Yorke. Att låtarna dessutom lånar friskt från Pablo honey eller Ok computer gör att den lilla respekt man kan uppbringa gentemot detta band i och med snärtiga upptemposingeln You can’t och Oasis-minnande Love går förlorad.

Det är alltså ingen genomusel utgåva det här. Bara riktigt dålig.

Publicerad: 2008-05-15 00:00 / Uppdaterad: 2008-05-15 21:46

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4597

11 kommentarer

Onekligen inga låtkandidater för de 100 bästa indielåtarna…

Gorillan Oregistrerad 2008-05-15 08:07
 

Fult grepp: tänk om ngn tro att det ät en platt med the Fall, så köper dOm det här…lite otäckt.

Mr L Oregistrerad 2008-05-15 08:54
 

Danmark är ju så förbaskat dåliga. Seriöst.

Lasse Lucidor Oregistrerad 2008-05-15 16:17
 

för att inte tala om tyskland.

Medlem 2008-05-15 16:50
 

ingen, jag säger ingen, köper the fall(u.k.)-plattor.

Medlem 2008-05-15 16:51
 

Danskar! Plattfotade halvtyskar. Trist dkit.

Kuk Lux Lan Oregistrerad 2008-05-15 20:24
 

tyskland är det nya kanada.

Modern Day Moses Oregistrerad 2008-05-15 22:28
 

HEY, snacka inget ont om Kashmir. Och bara för att allt som danskarna försöker exportera är dåligt behöver det inte betyda att allt är dåligt. Om man gillar bra pop så börja med Moi Caprice, Spleen United, Veto, Efterklang o Under Byen. Mew e inte helt kassa heller (lite pretto kanske). Det gäller bara att gräva lite o dont believe the hajp

kodden Oregistrerad 2008-05-15 23:14
 

Jag drar inte all dansk musik över en kam. Det är bara trist med likriktningen hos de flesta band som lanseras. Det finns mycket bra danskt, exempelvis de du listar där jag gillar Veto och Efterklang mycket. Mew är också grymma. Andra band värda att nämna är Barra Head, Death by Kite, Lack och No Hope For the Kids.

Medlem 2008-05-16 06:04
 

[...] Alter Me The fall (album, cd) Jonas Appelqvist citerade Shakespeare i sin sågning av danska Alter Me. [...]

 

Oj oj oj….Till skillnad från er dyrkar jag Alter Me. Ett av de hetaste banden just nu.

Glen Blom Oregistrerad 2008-09-04 21:19
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig