dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Speech Defect: Come For Da Funeral, Stay For Da Food
Come For Da Funeral, Stay For Da Food (cd) Speech Defect
2007
Brunljud
7/10

Svensk hiphop som funkar

Den svenska hiphoppubliken har i mångt och mycket blundat för kvartetten Speech Defect som släppt skivor sedan 2000. En grupp som turnerat med Ugly Duckling, Pidgeon John och Breakestra och som har gjort låtar ihop med sina musikfränder Abdominal, P.U.T.S. och såklart redan nämnda Ugly Duckling. Det är kanske inte så förvånande att svenska publiken inte tagit musiken till sig med tanke på vår lilla scen. Det är däremot orättvist att Speech Defect inte fått mer cred i Sverige. Många har säkerligen hört talas om deras musik, men när det kommer till deras låtrepertoar råder okunskap.

Hur som helst levererar rapparna Thage, Mr. Linus och Boogie B grymt förlösande och funkig party-hiphop med lättillgänglighet utan krusiduller på majoritet av Dj Prao-D-produktioner. Någonting att pumpa på festen helt enkelt, om man nu gillar sådant. För antagligen är det på scen som Speech Defects musik gör sig allra bäst och inte i din hemmastereo och med tanke på att de öppnat upp för den grymma livegruppen Ugly Duckling på turné i både USA och Japan är det i stort sett självskrivet.

Även om skivan är bra rakt igenom så ger den inga större kvarstående intryck, det saknas något. Men hur som helst verkar Speech Defect vara ett gäng grabbar som vet hur man bjuder upp till en bra fest. Maxad glädje och ett jordnära sound borde tilltala de flesta även om erfarenheten talar för att folk gärna vill ha något mer. Själv är jag nöjd och stannar självklart ”for da food”, och såklart även nästa skiva.

Speech Defect – Blast Off For Kicksville

Speech Defect – Holla at your favorite color!

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2008-02-09 00:00 / Uppdaterad: 2008-02-09 09:36

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4469

3 kommentarer

gruppnamnet gör att man kan avfärda det direkt som jagärsmart-ryggsäck. fyfan.

Medlem 2008-02-09 18:48
 

fyfan för dig arg skåning.

oi Oregistrerad 2008-02-09 21:05
 

Är det varan-tv sketcher från youtube där eller?

i used to blow guys like you in prison Oregistrerad 2008-02-13 21:03
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig