dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Logistics: Medical History: Logistics
Medical History: Logistics (fil (mp3)) Logistics
2007
Hospital Records
7/10

Soulsmatter

När Logistics 2006 släppte sitt debutalbum Now More Than Ever landade ett av de bästa drum’n'bass-album som överhuvudtaget spelats in. Att det var Hospital Records som stod bakom var inte särskilt oväntat.

Hospital har ju skämt bort oss med överlöjligt bra, själfylld och melodiös drum’n'bass så här långt in på millenniet. Eller som London Elektricity, grundarna av Hospital, själva kallar musiken: ”fast soul music”. En alldeles sanningsenlig etikett. Det är nämligen precis det Hospital-artisterna, främst London Elektricity och High Contrast, gett oss: smattrande och souligt dansant drum’n'bass. Med Logistics fick jag göra bekantskap med ännu ett namn i den här samlingen.

Trots att Now More Than Ever sträckte sig över 24 spår gjorde intresset kring albumet att många ville ha mer. Sagt och gjort. Resultatet blir en samling av låtar från Matt Greshams karriär. Låtar som tidigare dykt upp i lite halvofficiella sammanhang och på mixskivor.

Och oj, vad vi är glada över det.

Precis som på Now More Than Ever pendlar materialet mellan lite hårdare, mer renrakade låtar och sanslöst vackra exempel på fast soul music när den är som bäst.

Vilken sida av Logistics man föredrar beror förstås på hur man föredrar sin drum’n'bass. Om man som jag föredrar den mer melodiska sidan kan man i fallet Medical History: Logistics nästan bara genom att titta på låttitlarna på förhand räkna ut vilka de låtarna är. Skulle jag sedan begränsa mig till att bara välja två av låtarna skulle det utan tvekan bli Maybe Next Time och Safe By My Side – musik som gjord för att lyssna på under regnväderspromenader i ett gråslaskigt stadslandskap i sin euforibubblande vemodsglädje.

Men även de övriga låtmaterialet visar att det finns betydligt mer för Logistics att ge. Nu hoppas vi att nästa album inte dröjer särskilt länge.

Ola Andersson

Publicerad: 2008-01-14 00:00 / Uppdaterad: 2008-01-13 20:16

Kategori: Recension | Recension: #4436

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig