dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Pet Genius: Pet Genius
Pet Genius (cd) Pet Genius
2007
Hydra head Records
8/10

Effektiv stonerpop

Det här Bostonbandet tror att de är grunge, men är egentligen distmättad stoner-pop som vilar på ett stadigt fundament av sextiotal. Cave In-geniet Stephen Brodsky har varit involverad i en rad innovativa projekt tidigare och har investerat en del lysande idéer även i Pet Genius. De experimenterar hejdlöst med vindlande skalor, lite väl ihärdigt ibland, på Emit fo Deeps Eht Esare till exempel. I Chromatic Blues trycker Brodsky in alla favoritinfluenser.

Här och var tycker jag mig höra en Placebo-hint. Jag är en distjunkie och gillar hur den fuzziga stonerdisten blyinfattar de från början ganska mjuka låtkonstruktionerna. Det påminner tidvis starkt om The White Stripes men den psykedeliskt dimmiga ljudbilden för även tankarna till ökenrock och Queens of the Stone Age. Cosmic Erosion är rock av den gamla skolan.

Akustiska utsvävanden möter rispigt tungt och skapar en brutalt eklektisk fusion. Stundvis låter de som ett groovigt Beatles, i bland nästan ett poppigare Truckfighters. Jag kommer även att tänka på sydstatiga Kings of Leon av någon anledning. Det är något väldigt effektivt med raspig stonergitarr. Det är som bas, det går rakt in.

Tråkiga sekunder är lätträknade på den här skivan. Doomsday och Scrapyard King är höjdpunkter.

Publicerad: 2008-01-07 00:00 / Uppdaterad: 2008-01-07 11:47

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4426

4 kommentarer

Låter som något för NiklasV! Skall kollas upp.

NiklasV Medlem 2008-01-07 00:11
 

Låter mycket bra det här. Gillar skivan.
Hör däremot inte några Kings Of Leon-influenser

André Oregistrerad 2008-01-07 21:03
 

.

Medlem 2008-01-08 00:01
 

är det bara jag som tycker att ”stonerpop” låter som en rätt bra beskrivning av just grunge?

Fredrik Oregistrerad 2008-01-08 02:47
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig