dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Bröderna Lindgren: Vuxen barnmusik
Vuxen barnmusik (fil (aac)) Bröderna Lindgren
2007
Bonnier Amigo
7/10

Inte en barnskiva

Mathias och Andreas Lindgren har samlat ihop några av de skönaste artisterna och gjort en murrig skiva med musik för barnsliga människor. Kanske inte lika mycket för barn som för barnsliga. De som får ut mest av detta är nog vi föräldrar med kreddkoll som i vår egen värld gärna lyssnar på de som är med på den här skivan – Ebbot Lundberg, Martin Hederos, Patrik Arve, Asha Ali, Nina Ramsby, Kristofer Åström och Mattias Alkberg.

Vi som själva var små när skivomslagen såg ut som det som pryder den här skivan.

Visst är det en fantastisk nostalgitripp att lyssna igenom de här låtarna och tillåta sig själv att bli barnslig igen. Inte bara till ljud från barndomen, utan också från nittiotalet. De två bästa perioderna i livet. Barndomen och ungdomen. Totalt ofarlig att uppskatta offentligt, eftersom den lagts in i den här barnsliga förpackningen.

Det är svårt att stå still till svängiga Eld i baken med skönt proggig orgel i refrängen. I grymt gungiga På väg kunde det lika gärna vara The Soundtrack of our lives som stod på scen, inte bara för Ebbots sång. Låten svänger på samma sätt som TSOOL gör i sina bästa stunder. Nina Ramsby och Martin Hederos bjuder på finstämda känslor i Finns det någon där? som avslutar skivan med åldersobundna funderingar.

Men den största stunden är när Mattias Alkberg sjunger ut som rädd hund i En hund som jag:

Idag såg jag något jag aldrig har sett
Blev rätt nervös så jag kissade en skvätt
En liten hund med kläder och konstig frisyr
Jag bet den i benet och sprang sedan iväg

En helt vanlig dag för en hund som jag
Jag skäller på allt som inte känns bra

Fruktansvärt bra. Inte minst flöjtsolot lyfter den låten högt upp på den svenska pophimlen år 2007.

Stabilt sväng och skön distans. En perfekt julklapp till dina kompisar, men inte deras barn. En stenhårt kritisk sexåring vill nog hellre ha skivan med Höjdarna, som Bröderna Lindgren också gjort, eller någon annan av skivorna jag tipsade om för en tid sedan. Det här är nämligen inte en barnskiva.

Det är en mammapappaskiva.

Fredrik Welander

Publicerad: 2007-12-10 00:00 / Uppdaterad: 2007-12-10 09:16

Kategori: Allmänt, Dagens skiva, Recension | Recension: #4398

14 kommentarer

Åh gud jag asvkyr verkligen denna form av mysig SoFo-kultur. Liksom, ny-progg. Blä. Fan, förlåt! Inte skall man hacka på en mysig barnskiva! men det är så jävla… skämsigt.

Medlem 2007-12-10 09:01
 

De två bästa perioderna i livet. Barndomen och ungdomen.

Nej.

Gustav Oregistrerad 2007-12-10 10:31
 

Bästa barnskivan alla kategorier: Loranga, Mazarin och Dartanjang. Med Toiwo Pavlo som uppläsare. Köp! Perfekt i bilen, jag sitter och skrattar högt.

Medlem 2007-12-10 10:43
 

När skall någon här recensera Burial-untrue?

:::::Mr L::::: Oregistrerad 2007-12-10 14:35
 

Vilket mög…

Medlem 2007-12-10 18:05
 

Hur orkar alla prata om Burial?! Det är en bra platta, men nu får det räcka…

Gorillan Oregistrerad 2007-12-10 18:10
 

burial är tråkig. låter som future sound of london gjorde på mitten av 90-talet. inget nytt under tower bridge.

Modern Day Moses Oregistrerad 2007-12-10 21:43
 

Bröderna Lindgrens mamma heter Barbro Lindgren och har skrivit Loranga, Mazarin och Dartanjang…………!

Jenny Oregistrerad 2007-12-10 23:44
 

Toiwo Pavlo´s inläsning är suverän, har också den hemma och min dotter kommer få lyssna många gånger på den.

Medlem 2007-12-11 08:09
 

Min dotter körde den i stort sett dagligen under flera månaders tid förra året.

Medlem 2007-12-11 09:47
 

En 16 årig ”indie”tjej kan väll ändå gilla den här skivan? Jag känner mig iallafall sugen att lyssna på den. Finns det någonstanns man kan provlyssna?

k. Oregistrerad 2008-02-24 10:54
 

[...] Den här skivan är nyfunnen för mig, men kom ut 2007. En del av låtarna spelas just nu på lite olika Bolibompa-videos, och har varit med i Stava med skägg. Bröderna Lindgren har skapat barnmusik som man som man som vuxen faktiskt lika gärna kan lyssna på. Artister som Ebbot Lundberg (Soundtrack of Our Lives), Martin Hederos, Patrik Arve (Swedish Tiger, Teddybears STHLM), Asha Ali, Nina Ramsby, Kristofer Åström (Fireside) och Mattias Alkberg (The Bear Quartet) medverkar på skivan. Såhär skriver dagenskiva.com. [...]

Barnmusik på Spotify | Pappa Johan Oregistrerad 2009-03-20 21:17
 

[...] Det är tryggt med god återväxt också i dessa sammanhang. Läs mer om denna skiva här, här och här. Kommentarer [...]

 

Hej! på er 2!
jag minns er…. och jag har väl alltid tänkt på er. Jag minns Sparks, NI lyssna alltid på dem och Benny B, undrar var han är? Många år har gått och mycket har hänt eller kanske ska jag säga att åren går. Träffa Stefan B.:-)), prata m Helena T,.. jätteroligt. skulle va så kul att se er och en del andra från den tiden… Men,ja jag vet tiden… men jag vill att ni hälsar till Barbro. All lycka till er! K. Alex

Kicki Oregistrerad 2009-10-24 23:55
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig