dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Clap Your Hands Say Yeah: Some Loud Thunder
Some Loud Thunder (cd) Clap Your Hands Say Yeah
2007
Wichita
7/10

Klappa händerna och säg dans

Jag krånglar mig in bakom min dammiga bokhylla för att nå till högtalarna och se efter om alla sladdar sitter i ordentligt. De gör de, det är bara produktionen på Clap Your Hands Say Yeahs (härefter kallade CYHSY) senaste skiva som är så oerhört indie att den låter fabricerat ruttet skrapig.

Att denna andra skiva ens existerar och verkar må ganska bra måste vara ett tecken på att hypen var berättigad och att CYHSY har överlevt. Bandet som namngav sig efter att ha sett uppmaningen klottrad på en vägg i Brooklyn är tillbaka.

Tidigare nämnda skrap är producerat av Dave Fridmann i en lyxig New York studio och trots sin uppgång från okänt band till världsturneer och prålig studio har de inte glömt sina indierötter. De vägrar binda sig till ett skivkontrakt i USA och förlitar sig till Alternative Distribution Alliance för distributionen i USA och Wichita i Europa.

Innan man kan ta till sig CYHSY måste man ta ställning till Alec Ounsworths röst. Antingen gillar man den för att den är varm och karaktäristisk eller så tycker man att det låter som en plågad monsterkattunge. Om man tycker det förstnämnda är det bara att suga i sig det som blivit CYHSY egna sound, skitiga pianon och svajande dragspel. Den hemmagjorda känslan funkar väldigt bra för dem och rent produktionsmässigt borde ingen vara besviken.

Fem spår in blir det plötsligt disco, Satan Said Dance kombinerar det skitiga pianot med electro och nu börjar det tända till ordentligt. De här är när de blir riktigt grymt bra, för resten av albumet har inga direkta hits som hoppar ut och tar strypgrepp på dig.

Marie Lindström

Publicerad: 2007-08-23 00:00 / Uppdaterad: 2007-08-23 10:39

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4259

12 kommentarer

Knulla mig långsamt och kalla mig Runar, varför fortsätter folk snacka om det här bandet? Förutom att namnet är ganska roligt, så är de tämligen värdelösa.

Medlem 2007-08-23 00:11
 

Knulla mig snabbt och kalla mig Carola, varför börjar recensionen i sista stycket?

Peter Oregistrerad 2007-08-23 01:11
 

Sjukt underskattad uppföljare. Är hur mysig som helst.

Max Oregistrerad 2007-08-23 04:53
 

sällan har väl ett enda ord beskrivit ett band och en skiva bättre – bajs. dom är skyldiga mig 150 spänn för i min dumhet köpte jag skiten. 0/10.

Medlem 2007-08-23 08:32
 

Se det som en straffskatt, Kuno.

Medlem 2007-08-23 08:46
 

clap your hands and say mög

Medlem 2007-08-23 08:48
 

Vilken tråkig recension på en värdelös skiva. Debuten var ju fantastisk, varför ska de släppa sånt här påhitt?

Jonatan Oregistrerad 2007-08-23 13:45
 

jag kommer att älska denna skiva. så jävla kul!!!

Medlem 2007-08-23 14:27
 

crap your pants say waaah

Medlem 2007-08-23 16:02
 

väl värd sitt betyg, bra skiva!

yeah! Oregistrerad 2007-08-23 18:50
 

dagensskiva borde byta namn till gårdagensskiva

Johan Oregistrerad 2007-08-24 14:58
 

Skivan är ju klockren med helt underbart magiska & drömska låtar. Texterna är även de grymma om man tar sig tid att kolla upp dem, är nämligen rätt svårt att urskilja orden i många låtar ^^ Känslan och inlevelsen på denna platta är dock helt fantastisk, det lite speciella soundet gör att CYHSY kommer åt mig på ett sätt som ytterst få andra artister gör.

Visserligen tar det ett par lyssningar innan man hör mycket mer än gnäll, men därefter är det så bra så du fått tillbaka den tiden i en mycket ädlare valuta – BRA musik! Jag har svårt att välja ut någon favoritlåt, den gamla klyschan ”alla är bra på sitt sätt” kommer väl till pass här…Dock är alla låtar riktigt bra i mitt tycke, utom då ”Arm and Hammer” som jag inte fastnat riktigt för, och i recensionen nämnda ”Satan Said Dance”.

boeg Oregistrerad 2008-10-30 18:54
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig