dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Radical Face: Ghost
Ghost (lp) Radical Face
2007
Morr Music/Border
8/10

Om att tro på spöken

Igår fick jag berätta att Of Montreals The Past Is a Grotesque Animal är en av årets hittills bästa låtar. Med andra spåret på Ghost, Welcome Home, lämnar även Radical Face sitt bidrag till listan över de årsbästa.

Radical Face är ett alterego för Ben Cooper, som dessutom är den ena hjärnhalvan av Electric President. Utan att antyda att den andra delen av Electric President, Alex Kane, inte skulle vara kreativ, så måste jag säga att den kreativitet 24-åriga Cooper visar prov på tyder på att han skulle vara den högra hjärnhalvan. Utöver sina musikaliska projekt ägnar sig Ben Cooper åt konst, grafisk formgivning et cetera.

Ghost lyckas med den bedrift som Electric Presidents debut gjorde, att låta som den ser ut. Till skillnad från Electric Presidents överhängande elektroniskt knastriga täcke låter Radical Face mer traditionellt och det akustiska ges större utrymme. Istället känns det som om Radical Face döljer mer på djupet.

Ghost är ett konceptalbum, vars själva koncept uppkom ur en tanke om att hus har minnesförmågor och bevarar människors minnen. En tanke om att de händelser och känslor människor som bor i ett hus upplever på något vis blöder över och sätter sig i detta hus. Att vi ständigt avger känslor och minnen, flyktiga förnimmelser, som fastnar i väggarna och förenas med varandra.

Musiken på skivan speglar denna flyktighet. Den låter själv som det koncept den bygger sig på. Jag hoppas någonstans att detta koncept har något att föra med sig, att musiken och känslorna blöder över och fastnar i väggarna runt omkring mig.

Länkar

Myspace
Lyssna på Welcome Home här.

radicalface.com
Ny sida sedan första juni.

thelazyeye.net
Med bevis på Ben Coopers kreativitet.

Susanna Huldt

Publicerad: 2007-07-01 00:00 / Uppdaterad: 2007-07-01 00:15

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4211

8 kommentarer

Detta är en mycket bra platta!GOD BLESS BEN COOPER

Shadazz Oregistrerad 2007-07-01 00:20
 

Grym platta. En av årets bästa? Det får vi se. Men att grafisk design skulle vara särskilt konstnärligt…Ehumm. Jag undrar jag. Som att påstå att Riche är ett tillhål för intellektuella.

Danne Oregistrerad 2007-07-01 11:52
 

Oj där hade du rätt. Welcome Home, Son var allt sjukt bra.

Max Oregistrerad 2007-07-02 16:10
 

Om man kastar om lite kan detta vara lp som heter Radical med Ghost Face…

Men vad vet jag? Jag är född på 80-talet.

NiklasV Medlem 2007-07-02 17:25
 

Äntligen lite bra musik, det här gjorde mig gott.

T Oregistrerad 2007-07-06 23:56
 

Den här skivan börjar verkligen växa fast på mig nu :)

Mimmi Oregistrerad 2007-07-24 22:36
 

årets skiva! Hittils alla fall..

Jonatan Oregistrerad 2007-08-17 19:16
 

[...] 3. Frida Hyvönen Frida Hyvönen Gives You: Music from The Dance Performance Pudel 4. Radical Face Ghost 5. Soft Hearted Scientists Take Time to Wonder in a Whirling World 6. The Good, The Bad & The [...]

Mina tio | dagensskiva.com Oregistrerad 2008-01-05 14:49
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig