dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

Hultsfred 2007: Sammanfattningen

Så. Då har jag lämnat de småländska skogarna och anlänt hem till huvudstaden igen. Visst är Småland fint, men det går aldrig upp mot min dusch. För att inte tala om min egen varma säng.

Just nu lyssnar jag på några väl valda låtar av Pet Shop Boys. Det var nämligen så gårdagskvällen slutade (i alla fall konsertmässigt. Festen fortsatte ju, såklart). Mats och Tomas lämnade mig och åkte hem runt tolvslaget, den sistnämnde genom att knacka mig i huvudet och undra om jag var sinnessjuk när jag berättade att jag skulle se Pet Shop Boys. Men Tomas får vara hur metal han vill, jag tycker ändå att han missade någonting. Neil Tennant och Chris Lowe var utmärkta, och deras dansare likaså. Det spöregnade, men det var värt att behöva åka hem iklädd en liten klänning idag, då jeansen inte torkat.

Men djuraffärspojkarna på Hawaii var inte det enda som hände under lördagen. Faktiskt tycker jag nästan att gårdagen var den bästa konsertdagen. Inte för att jag längtat efter de konserterna som mest, utan för att artisterna levererade bra.

Fibes, Oh Fibes! var dock inte så roliga som jag väntat mig. Vilket jag borde ha förstått. De är faktiskt inte så bra som jag alltid tror att de är. Dessutom sökte mina ögon och mitt huvud sig hela tiden till bildskärmen bakom bandet, som bland annat visade korta filmklipp med djur på savannen. Min koncentration slet sig från geoparderna och elefanterna först när Maria Andersson från Sahara Hotnights stegade upp på scen, om än bara för en låt. Annars var det hela rätt lamt.

Men det var inte Säkert!. Visst är Hello Saferide bra, men Annika Norlin är så mycket bättre på svenska kände jag plötsligt när jag tog skydd för dagens första regn under ett träd. Duetter även här, först med Markus Krunegård från Laakso, sedan med Vapnets Martin Hanberg. 2006, Hello Saferide-hitten fast på svenska, har fastnat på hjärnan. Synd bara att jag inte minns hur den svenska texten gick.

The Lionheart Brothers hade en kändistät publik, och jag tycker att om ni ännu inte lyssnat in er på norrmännen, gör det. Bra, stundtals lysande.

Manic Street Preachers var helt okej, även om jag inte riktigt orkat lyssna på nya skivan. De är alltför 1998 och högstadiet för mig.

Och nej. Jag såg inte Shout Out Louds-konserten, bara lite spridda bandmedlemmar backstage. Jag vet, jag är en dålig människa som bröt mitt löfte så här. Men jag blev medsläpat på Roky Erickson! Inte riktigt min stil, men det svängde ändå. Fast jag hade lite svårt att förstå diverse mäns otroliga eufori.

Jag funderade på att ”göra en Tomas” och sammanställa en lista över vad som var bäst och sämst, men jag vill undvika att vara en härmapa. Jag kan bara konstatera att det som helt klart gäller i år är duetter, inte bara på skiva utan även live. Laakso och Peter Jöback. Fibes, Oh Fibes och Maria Andersson. Manic Street Preachers och Nina Persson. Säkert! och diverse redan nämnda. Det är fint att vara två.

Under rubriken ”Mat” är det helt klart smålandsrulle som gäller.

Madelene Holm

Publicerad: 2007-06-17 18:08 / Uppdaterad: 2007-06-17 18:08

Kategori: Artiklar, Hultsfred 2007

13 kommentarer

Men Justice då? Var det verkligen ingen från dsc som såg Justice?

Medlem 2007-06-17 22:26
 

mm faktikt, om ingen såg Justice är ni såna jävla värdelösa människor.

Medlem 2007-06-18 00:14
 

Ida-Maria på stora dans var verkligen energiskt på gränsen till överspel… jag hade aldrig hört talas om henne tidigare, men nu vet jag bättre….

Rich Oregistrerad 2007-06-18 11:26
 

Smålandsrulle är guds gåva till människorna!

Marie Lindström Redaktionen 2007-06-18 12:17
 

Ni verkar ju missa allt det bästa?

Goose, Justice, Uffie, SebastiAn.
Jai Alai Savant, tingsek, salem.

Vad gjorde ni under festivalen?

Shayan Oregistrerad 2007-06-18 14:39
 

Vad består en slik av Marie?

Del Shannon Medlem 2007-06-18 15:00
 

Och detta trots att de gick i högstadiet -98.

Medlem 2007-06-18 16:06
 

Jag har sett Uffie två gånger live och hon är ingen direkt höjdare. Däremot Justice hade varit crazy live. Var ingen på 50 Cent? Yeah!

Pontus Gustavsson Medlem 2007-06-18 17:28
 

Madelene har helt rätt om alla spelningarna. Fibes var inte så bra, Säkert! var fantastisk. Ock jag kan även upplusa om att Shout Out Louds & Justice båda bara var sådär.

Hattenav Medlem 2007-06-18 18:09
 

Jag skulle ha sett Justice om jag varit på Hultsfred istället för att förbereda truckkörande just då.

Martina Nordman Redaktionen 2007-06-18 18:33
 

Jag såg PSB tidigare i vår inne i en hall och någonting så billigt hade jag aldrig väntat mig, både musikmässigt (inga remixer utan orginalen nästan rakt av) och visuellt. Annat var det för tio år sedan. Det var knappast bättre i regnet.
Att ni som recensenter för dagens skiva inte såg Justice kan bara beklagas.

Medlem 2007-06-18 21:49
 

justice är väl knappast dagens musik? skärp er.

Medlem 2007-06-18 21:59
 

Bonde do role?

Medlem 2007-06-19 12:40
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig