dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Go Find: Stars on the Wall
Stars on the Wall (cd) The Go Find
2007
Morr Music/Dotshop.se
7/10

Potentiellt indiesoundtrack

Pressinformationen om Stars on the Wall är underhållande i sina stridigheter. The Go Find presenteras som ett band med drag från 70- och 80-tal, med genljud från popmusikens historia och referenser som Fleetwood Mac. Men utan att någonsin för den sakens skull låta retro. Ett band som inte förväntar sig så mycket av sin musik. Men som samtidigt förväntar sig ändlöst mycket. Typiska pressmaterialsparadoxer. En massa smörja med andra ord.

Vad det handlar om är andra skivan ut för belgaren Dieter Sermeus, ackompanjerad av sitt band. Han ligger på det Berlinbaserade bolaget Morr Music (härav det fina omslaget), som är bra på att ge oss den här typen av musik. Musik som just i detta fall i mycket kan jämföras med Death Cab for Cutie, för att dock vara lite mer lågmäld. Början av skivan låter loungepop och har också det tighta, något elektroniska soundet av franska band som Air eller Phoenix. Skivan gör genom låten Kid OK med en blinkning till Radiohead. Låten inleds med sprak och knaster för att sedan runda av skivan med gitarr.

Ett belgiskt band på ett tyskt bolag, som med influenser från amerikansk indie gör musik som låter som samtida fransk pop. Med lite generaliseringar.

Jag skulle på inget vis bli förvånad om en låt eller fler av The Go Find skulle dyka upp på ett soundtrack. Förslagsvis till en film av Sofia Coppola eller involverande Zach Braff. En film med träffsäkert trendigt vald musik.

Susanna Huldt

Publicerad: 2007-04-22 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-23 14:56

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4125

12 kommentarer

closer Oregistrerad 2007-04-22 01:15
 

Bra titel! Man kunde sluta läsa direkt!

Medlem 2007-04-22 08:27
 

Fy fan vad bra! :D

Jess Oregistrerad 2007-04-22 11:04
 

alltså, jag blir alltid så himla misstänksam mot recensenter som droppar massa skitstora bandnamn utan att de har något gemensamt. varför inte hitta kopplingar till mindre band som faktiskt har något gemensamt?

korven Oregistrerad 2007-04-22 13:59
 

Det finns inget mer störande än saker som är medvetet indie…

Medlem 2007-04-22 14:29
 

klockrent westost. Indien är död sen länge.

PO Oregistrerad 2007-04-22 14:49
 

korven: Jag förstår inte riktigt vad det är som gör dig misstänksam. Alla band jag droppat är relevanta för skivan i fråga. Fleetwood står med som referens i pressinformationen jag skriver om. Musiken låter som Death Cab, Air och Phoenix. Radiohead ska ha varit en stark influens för The Go Find, och därav låttiteln Kid OK.
Om du menar att dessa band inte har något gemensamt, så är det gemensamma för dem skivan jag skriver om.

Susanna Huldt Redaktionen 2007-04-22 16:01
 

ah…tänkte just att det måste finnas ett mellanting mellan phoenix och death cab som ligger närmre till hands.

nu har jag inte hört just den här skivan och jag menade inte att den här recentionen var särdeles sån, om man jämför med andra. bara en söndagsbakistanke som kanske blev lite felriktad, då den mer gällde recentioner i allmänhet. det finns många skribenter som gillar att slå på stora trummor när det finns mindre som låter så mycket snyggare, fniss!

korven Oregistrerad 2007-04-22 21:07
 

RECENSION!!!! Det stavas RECENSION! Förlåt.

Förlåt Oregistrerad 2007-04-22 22:15
 

oj, nu skrev jag ett långt svar som försvann som jag inte orkar skriva igen, men jag menade mer generellt än just din artikel som lite var skriven så men absolut inte så farligt jämfört med vissa, det var inte min tanke att basha just din rescention.

men det borde väl finnas nåt mellan death cab och phoenix som låter mer som den här skivan (som jag inte ens hört), tänkte jag.

korven Oregistrerad 2007-04-22 22:40
 

herregud jag fattar ingenting nu va dom ju där båda två.

korven Oregistrerad 2007-04-22 22:40
 

Det här låter ju väldigt bra, tycker att det har vissa likheter med tyska Notwist, eller varför inte som ett mindre elektroniskt Lali Puna, för att jämföra med ett band från samma bolag. Annars tycker jag att recensionen beskriver musiken på ett ganska bra sätt, definitivt en skiva värt att kolla upp.

Medlem 2007-04-22 23:11
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig