dagensskiva.com

48 timmar

Recension

They Live by Night: Art and Wealth
Art and Wealth (CD) They Live by Night
2007
Razzia Records
6/10

Betyder kanske något för någon

Lyssna

Sök efter skivan

”Det finns få band som på allvar tror att de betyder något. The Live by Night tror det”. Så står det i den spartanska pressreleasen för They Live by Nights debutalbum ”Art and Wealth”. Jag tvivlar på att det finns någon sanning i det första påståendet. Finns det inte rätt många band världen över som både tror och vet att de betyder någonting, för någon?

They Live by Night betyder inte enormt mycket för mig. Inte för att de är dåliga, det är de inte. De är mycket bättre än andra band inom genren. Men det berör mig inte. Och vi har hört det förut.

För They Live by Night låter som så mycket annat. Stundtals förvirrande likt The Strokes, så pass att jag anar att de verkligen lyssnat på ”Is this it” och tränat på att låta precis som den. Då och då ekar Broder Daniel i mina öron, ibland The Plan och ibland får jag till och med konstiga vibbar från Mew och I am Kloot.

They Live by Night har energi i sina gitarrer, men jag tycker att det blir lite tjatigt efter ett tag. Som bäst är de på de något lugnare, melodiösare låtarna, och ”The Fire” är faktiskt en riktigt härlig dänga med enerverande bra tryck i refrängen. Helt klart plattans klimax.

”Art and Wealth” är både riktigt bra och något trist, men det finns stor potential. Och kanske har de rätt i den korta pressreleasen. För även om de inte betyder så mycket för mig så tror jag att de kommer att bli hyllade. Kanske inte lika mycket som The Strokes, men ändå.

Madelene Holm

Publicerad: 2007-03-28 00:00 / Uppdaterad: 2007-03-28 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4094

4 kommentarer

Bra recension.

Inget självhävdande, lagom längd samt tämligen informativ.

Får kollas upp.

Medlem 2007-03-28 13:19
 

Det verkar vara tunnsått överhuvudtaget (i den del av världen jag bor i) med tanke på att musikbyrån dessutom leker bort tjugo minuter av sin halvtimme i teve förra veckan.

Händer det ingenting.

MEN, jag tycker inte en debutskiva är ointressant, den ska uppmärksammas oavsett hur bra den verkar…fram för debuter (fast skippa folkmusiken).

Medlem 2007-03-28 11:24
 

Herregud…finns det inget intressantare?

Medlem 2007-03-28 10:46
 

Tyckte deras EP var lite småroligt lyssnande. Kan säkert vqara som recensenten skriver men jag tror jag int ekommer tycka det är dåligt iaf.

Medlem 2007-03-28 12:28
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig