dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Weeping Willows: Fear & Love
Fear & Love (CD) Weeping Willows
2007
Grand Recordings/Virgin/EMI
9/10

Mer och mindre

Lyssna

Sök efter skivan

Det mesta är skrivet om Weeping Willows. Vemodet, de stora gesterna, Södermalm – orden och meningarna har gått runt i artiklar och recensioner under tio år. Några har till och med fått för sig att bandet skiftat karaktär och provat såväl synth- som arenarock. Själv känner jag att det räcker med att konstatera att den här orkestern kommit fram till den här punkten i sin karriär genom att skriva starka gråtlåtar som sjungs av den djupaste blå rösten som radion matat ut sedan femtiotalet.

”Fear & Love” är Weeping Willows femte album. Kanske något mer sammanhållet än de tidigare. Andy Bells produktion har förpackat låtarna i paket som är lite mindre än tidigare. Om det är därför, eller för att låtskrivandet varit mer fokuserat, vet jag inte, men i mina öron har Weeping Willows inte låtit så här direkta sedan ”Broken Promise Land”.

Tio år efter debuten har bandet skrivit några av sina allra finaste låtar. ”If You Know What Love Is”, ”The Burden”, ”Peace & Love”, ”Whispers” och ”I Can’t Feel It In Here” är kreationer minst lika fantastiska som sina allra mest välkända syskon från tidigare Weeping Willows-generationer. Och om du, liksom jag, minns The Verves ”Urban Hymns” som en av nittiotalets bästa skivor kanske du blir intresserad om jag beskriver ”A Man Out Of Me” som en av de där fokuserade låtarna Richard Ashcroft inte fått till sedan dess.

En underbar låt. Fulländad.

2007 låter kärleken enligt Weeping Willows mer, genom att vara lite mindre. Förpackad i en samling låtar som tillsammans är vårens allra viktigaste ledmotiv i min värld. ”Fear & Love” är en oerhört bra skiva. För dig som tycker att kärlek är det minsta viktigt.

Fler ord behövs inte.

Fredrik Welander

Publicerad: 2007-03-15 00:00 / Uppdaterad: 2007-03-15 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4078

7 kommentarer

Bra skrivet om ett ganska tråkigt band. Jag tänker osökt på ord som "gubbrock".

Medlem 2007-03-15 11:19
 

Skulle varit roligt och troligen passat in på många av besökarna om du bytt plats på ett a i näst sista meningen.

För dig som tycker kärlek är det minst viktiga.

Fredrik Wennberg Medlem 2007-03-15 12:09
 

Om man slänger om lite bokstäver hit och dit kan det bli en utförlig plan för hur och när du kommer avrätta Bush. Nu åker du fast Fredrik :P.

Medlem 2007-03-15 12:44
 

…årets hittills bästa skiva! En alldeles underbar skapelse. Kanske låter som tvära kast, men den enda skiva som kommer kunna utmana denna som Årets Bästa är Neurosis kommande. Jag vet, jag vet…ENORM skillnad…men, för min personliga "smak" så står det mellan denna skiva och deras kommande. Ser ingen annan superintressant.

Astroman Medlem 2007-03-15 20:33
 

att prata om årets skiva i mars är väl oerhört dumt?

Medlem 2007-03-15 23:00
 

Säkerligen mycket dumt…men ser inget som skulle påverka MIG om att så blir fallet.

Astroman Medlem 2007-03-16 15:46
 

Hallå snyftare. Kolla in 50listan.blogspot.com för lite mer ångest

Franke Medlem 2007-03-21 13:08
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig