dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Idlewild: Make Another World
Make Another World (CD) Idlewild
2007
Sequel/Sanctuary/Border Music
5/10

Upp, upp, upp… och ned

Lyssna

Sök efter skivan

Vanligtvis brukar nya skivor växa ju längre man kommer i lyssningen. Först är man lite tveksam, men det blir bättre och bättre och till slut kanske det är så att man höjer plattan till skyarna. Andra kan falla på plats på en gång.

Med skotska Idlewilds nya album ”Make Another World” ligger det inte till på något av ovanstående sätt. Utan några förväntningar blev jag riktigt lyrisk vid första lyssningen. Vilka melodier, vilka gitarrslingor, ja, vilken skiva! När jag vid senare tillfälle lyssnade igen för att försäkra mig om att mitt första intryck var helt rätt och riktigt kände jag inte igen vad jag tidigare hyllat. Vad var det som var så entusiasmerande?

När jag nu efter ett oräkneligt antal lyssningar ska formulera mina tankar har plattans innehåll flutit ihop till en enda stor sörja. Låtarna är förvisso ofta bra, men ingen sticker ut, ingen ger mig något bestående intryck och ingen fastnar på hjärnan. Allt är lite för lika. ”Make Another World” är helt okej att lyssna på, men det är ingenting som jag kommer att skråla med till eller igenkännande mumla ”Ja, det här är ju spår sju på Idlewilds nya”.

Madelene Holm

Publicerad: 2007-03-11 00:00 / Uppdaterad: 2007-03-11 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4074

7 kommentarer

Ny redaktionsmedlem?

Medlem 2007-03-11 00:12
 

Recensionen stämmer väl överens med mina tankar om skivan. Habil rock med snygga melodier och refränger, men inget som sätter några djupare spår. Det är dock en rejäl uppryckning sedan förra albumet som var rejält valiuminspirerat. De kommer aldrig mer att göra en 100 Windows. Kul med en ny recensent.

Medlem 2007-03-11 00:58
 

Jag kan inte hjälpa än att irritera mig enormt på sista meningen (eller igenkännande mumla "Ja, det här är ju spår sju på Idlewilds nya"). När säger man något sådant? Sen ogillar jag i största allmänhet när människor refererar till låtar med vilken nummerordning de har på ett album.

Medlem 2007-03-11 09:30
 

Adekvat och jättebra recension.

Medlem 2007-03-11 12:41
 

JohnJohn: Sånt mumlade man på 90-talet när musik konsumerades på så kallade cd-skivor.

Medlem 2007-03-11 22:05
 

Jo, CD-skivan har jag hört talas om. På nittiontalet konsumerade jag dock mest punk och harcored på sjutummare, så jag har uppenbarligen missat det där.

Medlem 2007-03-11 22:31
 

[...] Ibland går det bra, ibland går det mindre bra. Den här gången var det Roddy Woomble från Idlewild som fick den briljanta ideen att skapa en konstkrock där författare möter musiker. Vid närmare [...]

Samling "Ballads of the Book" | dagensskiva.com Oregistrerad 2007-04-19 11:20
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig