dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Mary's Kids: Destroy
Destroy (7) Mary's Kids
2006
Bootleg Booze Records
6/10

Potentialen

Lyssna

Sök efter skivan

När britterna sammanfattade skivförsäljningen för 2006 visade det sig, lite förvånande, att just sjutumsvinylen var den fysiska musikdistributionsform som ökat mest under året. Det är glädjande för en vinylfantast som mig själv, men att det var så populärt med sjutummare var helt klart en överraskning.

Formatet som sådant är ju fullständigt lysande. Bandet får, till en rimlig penning, möjlighet att presentera två till fyra låtar på ett estetiskt mycket tilltalande och ljudmässigt helt överlägset sätt. Sjutummaren borde tilltala många, vilket den alltså också gör.

Ur askan av Mensen uppstod bandet Mary's Kids, som cirkulerar kring sångerskan Mary Currie och hennes behagliga stämma. Det är chick rock med en hel massa riff och melodier, och framför allt titelspåret eller vad man ska kalla det, ”Destroy”, är en förnämlig dänga. Framför allt fastnar refrängen, med sin smittande gitarrslinga och sina harmonier. Baksidans två spår, ”Lost” och ”I'm fed Up”, sätter sig inte lika direkt, men så är de också placerade på baksidan av vinylbiten.

Mary's Kids verkar ha förstått sjutummarens potential och har gjort mig intresserad av såväl Mary's Kids kommande som gamla Mensen. Gott så.

Tomas Lundström

Publicerad: 2007-02-01 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 16:32

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4031

2 kommentarer

Vilken härlig accent hon har!

Medlem 2007-02-01 00:58
 

jag fattar inte poängen med vinyl. Eller, jag fattar den kanske – det rör sig väl om vanlig prylfanatism -, jag har bara svårt att uppleva den. Jag ser inte mervärdet i att ha musik på en stor (eller liten) svart skiva istället för på hårddisken.

Medlem 2007-02-01 18:08
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig