dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Kylesa: Time Will Fuse its Worth
Time Will Fuse its Worth (CD) Kylesa
2006
Prosthetic Records/Sound Pollution
5/10

Korrekt titel

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Kylesa är ett band som har dykt upp i olika sammanhang rätt ofta senaste året. Kompisar har rekommenderat dem, journalister har hyllat dem och slutligen ramlade en skiva ner i brevlådan; bandets tredje utgåva ”Time Will Fuse its Worth”.

Allt som oftast när det har talats om Kylesa har de placerats i det nuförtiden allt för vida doombegreppet, men jag har svårt att placera dem där. Visst, vissa element härstammar därifrån, men musiken är en bredare mix av influenser än så. Här finns de tuggande mellantemporiffen som utgör en slags bas i låtarna, men samtidigt dyker det upp drag av både stoner och traditionell metal. Allt förpackat i en sluskigt punkig produktion, framför allt sett till sången.

Men tyvärr måste jag säga att Kylesa är något av en besvikelse. På ren spontanitet skaffade jag förra plattan ”To Walk a Middle Course”, men den fick inte särskilt många varv i spelaren. ”Lugn, den nya är bättre” förklarade initierade kompisar. Men inte heller ”Time Will Fuse its Worth” är särskilt världsomvälvande.

Låtarna blir intressanta och suger tag i mig då mellantemporiffandet bryts av. Antingen av ett snabbare parti, men främst när bandet tillåter sig att luta sig tillbaka, harmoniserar och drar åt stonerhållet. Tyvärr händer det för sällan. ”Time Will Fuse its Worth” har fått sin beskärda del av stereotid, men titeln visade sig vara korrekt tidigare än man kunde räkna med.

Tomas Lundström

Publicerad: 2007-01-15 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 16:32

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4014

5 kommentarer

5/10 innebär väl att detta är ganska så kass, enligt DSC standard?

Medlem 2007-01-15 07:15
 

I en skala 1-5 hade det vart en 2:a. Här på dsc är en 1-1, 2-1, 3-1, 4-2, 5-2, 6-2, 7-3, 8-4, 9-4 & 10-5 om man översätter betygen till en femgradig skala.

Hattenav Medlem 2007-01-15 08:14
 

Nej.

Patrik Hamberg Redaktionen 2007-01-15 10:43
 

Det är inte omöjligt att jag skulle kunna digga detta. Tomas satte ju en femma på senaste switchblade också.

Medlem 2007-01-15 15:32
 

det här är ju en toppenplatta! hmm. jag tyckte nog att det var en av de bättre hårda skivorna förra året.

Medlem 2007-01-15 19:26
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig