dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Samling: Undulation 2  - Mixed by Audiofly
Undulation 2 - Mixed by Audiofly (CD) Samling
2006
SAW Recordings
7/10

Mixad marknadsföring

Lyssna

Sök efter skivan

När Satoshi Tomiie nu, först efter tre år, väljer att följa upp Undulation 1 på egna bolaget väljer han att göra det med brittisk/italienska duon Audioflys första mixskiva. Inte ett dumt val då Luca Saporito och Anthony Middleton de senaste åren allt mer börjat framstå som namn att lägga på minnet med sina släpp från ett diffust gränsland mellan techno och house.

Tanken och utmaningen låg i att de här på blott 80 minuter ska ge en bild av hur ett av deras ordinarie och betydligt längre DJ-set brukar utvecklas under en kväll. En inte helt okomplicerad uppgift men något duon ror iland med glans.

Undulation 2 är en väldigt snyggt sammanhållen och genomtänkt mix. Övergångarna är smidiga och känns naturliga, allt flyter på som det ska och det märks att det finns erfarenhet bakom spakarna även om det som sker inte direkt är sensationellt. Fokus ligger på rytmen och ett stabilt tuggande 4/4-beat än på melodi och därifrån kryssar sedan Audiofly mellan minimalare tech-house och svulstigare prog-house.

Gärna i de djupare och ibland mörkare trakterna men ofta med någon storslaget svävande slinga som glider in och pumpar in nytt syre i den annars förtätade atmosfären. De inleder med avskalad och mer monoton techno signerad Sebastian Roya men redan i spår två, Martin Buttrichs Well Done, kommer det in en varmare bas, bubbliga trummor och en sprättigt väsande hi-hat och börjar så smått reta dansnerven.

Den tillsammans med Stefan Bodzins Cucuma där Bodzin flipprar iväg pärlande slingor och Radioslave-mixen av X-Press 2 feat. Rob Harveys mäktiga Kill 100 är några av de riktiga höjdpunkterna i en även i övrigt stark låtsamling.

Som sig bör har duon även med fyra egna spår under diverse alias på skivan. Även om Get Lost är småcharmig med svävande technotranceiga slingor är det framförallt i avslutningen med Sleeper Thiefs Freefall och Rekleiners Real Time som de verkligen imponerar genom sina ständiga skiftningar, djup och försiktiga melodier.

Undulation 2 blir därför slutligen mer än bara en riktigt bra mix. I lika hög grad är den ett sätt för Audiofly att marknadsföra sig på och bättre reklam än så är svårt att tänka sig.

David Drazdil

Publicerad: 2006-12-26 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-22 00:43

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3996

4 kommentarer

Recensera inte mixade skivor!!!!

Medlem 2006-12-26 00:14
 

käften, satoshi pissar på allt du lyssnar på

Medlem 2006-12-26 04:32
 

Bedrövligt sammansatt text! Bedrövlig musik! Du verkar vara helt bedrövlig!

Fabriken Medlem 2006-12-26 13:19
 

Många riktigt bra låtar på den här mixen.

Medlem 2006-12-26 16:14
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig