dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Vader: Impressions in Blood
Impressions in Blood (CD) Vader
2006
Regain Records
7/10

Välskrivet

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Polska Vader är tillbaka för jag vet inte vilken gång i ordningen. Och de bevisar verkligen att man kan åldras med värdighet även inom den grövre metallen.

”Impressions in Blood” markerar till viss del ett trendbrott i polackernas karriär, som började någon gång i mitten av 1980-talet. Den här gången har nämligen Piotr Wiwczarek tagit ett steg tillbaka, släppt kontrollen något och återigen låtit Mauser få förtroendet att skriva några av låtarna. Första gången det hände var på förra EP:n ”The Art of War”, som föregick ”Impressions in Blood”.

Och visst fungerar det. Vader vet vid det här laget hur de gör bra death metal på Vadervis, konstigt vore annars. Och även om jag inte kan plocka ut vilka av låtarna som Mauser har stått för så är ehla skivan en väl sammanhållen skapelse.

Det är brutalt, men utan att bli någon uppvisning i instrumentonani. Det är i stället en uppvisning i att skriva bra death metal-låtar ska göras. Låtar som är melodiska, men utan att tumma på hårdheten.

Jag vill dessutom tillskriva producentbröderna Wojtek och Slawek Wieslawscy en eloge för det feta ljudet som de har rattat in till ”Impressions in Blood”. Det är väl avvägt även när det används effekter, och trumljudet som jag tyckte förtog en del av upplevelsen av förra skivan ”The Beast” är nu återigen intakt.

”Shadowfear ” och ”They Live!!!” heter topparna på skiva med hög lägstanivå. Ett gediget death metal-album signerat Vader. Som vanligt, höll jag på att säga.

Tomas Lundström

Publicerad: 2006-11-13 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 16:41

Kategori: Recension | Recension: #3944

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig