dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Denison Witmer: Are You a Dreamer?
Are You a Dreamer? (CD) Denison Witmer
2006
Bad Taste Records
4/10

Den djupa fåran

Lyssna

Sök efter skivan

Jag har lyssnat mycket på den här skivan. Väldigt mycket. I snart två månader har jag malt den om och om igen för att jag bestämt mig för att skriva om den. Som jag har sökt efter ett anslag som fastnar, en textrad, något vackert eller något bedrövligt dåligt. Jag har försökt hitta vägar mellan ”Are You a Dreamer?” och musiken av Fleetwood Mac, Graham Nash, Carole King eller Jackson Browne. Musiker som Witmer tolkar på albumet ”Recovered” från 2003 och som han ständigt beskrivs verka i samma fåra som. De senaste årens ständiga återkommande fåra.

Jag har hittat det ljusa anslaget och den klara rösten men inte melodiernas tidlöshet eller grepp. Jag har läst om Rosie Thomas och Sufjan Stevens medverkan. Musiker som letar sig mot ljudlandskap att ständigt överraskas i. Jag hör Rosie Thomas stämmor i ballad efter ballad. En änglabenådad röst som flyter som en livboj ovan Witmers tunga refränger. Sufjan Stevens kan jag inte skymta.

Jag slutar lyssna på det här albumet nu. Denison Witmer har talang. Han kan skriva melodier. Han kan sjunga. Han vet att välja rätt samarbetspartners, studiomusiker och turnékollegor (My Morning Jacket, Damien Jurado och Rosie Thomas). Han har en grytlapp på sitt skivomslag. Men det blir inte mer än godnattvisor ändå.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2006-10-18 00:00 / Uppdaterad: 2007-06-07 16:59

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3889

6 kommentarer

Gäsp! KLockan är ca 7:55 Onsdag morgon. Ytterliagre ett skitfult omslag. LÄnge en nåt intressant nu…

Medlem 2006-10-18 07:54
 

Har inte hunnit lyssna så mycket på denna skiva än, upptäckte Witmers universum ganska nyligen. Hittills har jag dock trivts alldeles utmärkt i hans värld, spår som "Sets of keys" och – inte minst – "Forgiven" vittnar om att killen har en ganska rejäl skopa talang i sig. Den talangen ska jag fortsätta att utforska, både på hans skivor och live på Debaser den 31/10. Jag gillar den här killen!

…jag kunde dock bry mig mer om omslaget.

Medlem 2006-10-18 11:33
 

Kan ni inte recensera Strip Musics "Hollywood & Wolfman"? Det skulle göra mig glad.

Medlem 2006-10-18 16:03
 

Sufjan Stevens förekommer i egenskap av banjospelare på den här skivan.

Medlem 2006-10-18 17:16
 

han kommer hursomhelst till folkets hus i örebro den första november. kom dit, vettja.

Medlem 2006-10-18 17:39
 

Karl Larsson har riktig talang. Denison Witmer? Lyssnade på "The river bends and flows into the sea", så slätstruket. Är inte det minsta intresserat av det här…

Medlem 2006-10-19 11:53
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig