dagensskiva.com

48 timmar

Recension

My Darling YOU!: My Heart Beats Too Fast For Our Friendship To Last
My Heart Beats Too Fast For Our Friendship To Last (Vinyl) My Darling YOU!
2006
Tomt Recordings
9/10

Energiinjektion 2.0

Lyssna

Sök efter skivan

Det har gått ett tag nu, närmare bestämt fem månader, sedan jag för första gången gick bananas över My Darling YOU! och sättet som ”The Winter Will Take Us All” gav mig vårkänslor och adrenalin så det spritte i hela kroppen och vägen till jobbet kändes obefintlig och ord som förväntningar och längtan kändes allra mest aktuella i sammanhanget. Fem månader, och under den tiden har det hänt en del. En festivalsommar har passerat. My Darling YOU! spelade på några ställen i Stockholm – jag missade alla. Mr Pedro gjorde en fantastisk remix på ”Please Don't Talk To Me I Fall In Love So Easily” och My Darling YOU! har beskrivits som ”något av den mest omedelbara, direkta, livsbejakande populärkultur som drabbat mig” i Nöjesguiden. Den 1:27 minuter korta ”Everything Allright” har spelats på flera av dansgolven jag besökt och samtliga jag stått för skivspelandet på. På MySpace har älsklingarna nästan 500 vänner. Och nu kommer ännu en EP från Göteborgarna med världens kortaste låtar och längsta låttitlar. ”My Heart Beats Too Fast For Our Friendship To Last” heter den och räcker exakt 5:53 minuter.

Jag vill börja med en självklarhet. Sex minuter går ganska fort. Fem minuter och femtiotre sekunder går ännu fortare. Man hinner knappt börja innan det är över. Knappt hinner man fundera över vad det är som så originellt, så medryckande, innan det är tyst igen och det i tystnaden vilar ett eko av den där känslan som My Darling YOU! är så bra på att förmedla. Det blir liksom aldrig nog. Och kanske finns ett av svaren just där. I det korta. I det direkta. Det flyktiga. Det plötsliga, omöjliga att värja sig mot, det snabbt övergående. Det där man får alldeles för lite av för att kunna klura ut, äta sig mätt på. Som en alldeles för liten tablettask på självaste påskafton. Något som är sött, är helt rätt, men liksom för lite. Inget för frossaren.

I och med ”My Heart Beats Too Fast For Our Friendship To Last” fortsätter sagen om My Darling YOU! på ett högst välkommet sätt. My Darling YOU! gör fortfarande omedelbar, oslagbar bagatellpop. My Darling YOU! är fortfarande en energiinjektion utan motsvarighet inom svensk pop. My Darling YOU! har fortfarande fyndiga låttitlar, smått fantastiska melodier och finurliga textrader. My Darling YOU! kommer fortfarande undan med en naivitet och ett romantiserande över ungdom och dekadens som i princip enbart Broder Daniel gör. Eller gjorde. My Darling YOU! är fortfarande direkta och i ögonblicket, kanske inga att hålla i handen när det blåser snålt, men vad gör egentligen det när Darling YOU! fortfarande får mig på fötter när ingen annan lyckas.

Temat på ”My Heart Beats Too Fast For Our Friendship To Last” är förutom veckodagar (se låttitlarna/lyssna på texterna) inte helt olikt det i Broder Daniels ”Work”. Bultande tristess över veckorna som passerar på samma sätt samtidigt som tiden obarmhärtigt går vidare, längre och längre från ungdomen, med fler och fler krav. Och det är ju så. På måndagar jobbar man. På fredagar blir man full. Eventuellt ringer ett samtal eller två till kärleken som inte älskar tillbaka. På söndagar har man ångest. Och hela tiden är man kär. Olyckligt eller lyckligt, det är ganska ovidkommande. Inledande spåret, ”We Break Up On Friday” är en minutlång historia om ett on-and-off-förhållande som avslutas med de bedårande raderna ”So please let me sleep in your bed tonight / I promise not to worry I promise not to fight”. ”Friday” innehåller den falskaste flöjtslinga jag någonsin hört i en refräng. ”Everything Allright” har en galen trumtakt det tagit mig månader att lära mig klappa händerna till och de kanske vackraste textrader jag vet.

”You don't know but I've got so much more to give / we don't know how long we'll live / and death may come tonight / so let's do everything allright”.

Åh ja! Let's.

Carolina Setterwall

Publicerad: 2006-08-20 00:00 / Uppdaterad: 2006-08-20 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3810

5 kommentarer

åh. känsloöversvallande falsksångkillar från göteborg. fresh.

Medlem 2006-08-20 00:19
 

Typisk Moneybroder musik från Örebro.

Medlem 2006-08-20 04:02
 

snyft… sickmonkey… the boy with the robot heart… how could he ever learn how to feel love and be känsloöversvallad? a night sky full of stars, or TV's testbild, it's all the same to him. him and his cold, android blood. snyft…

Medlem 2006-08-20 04:09
 

Jag tycker det påmminner om Secret Service! Eller är jag helt ute och cyklar?

Medlem 2006-08-20 11:40
 

cyklar

Medlem 2006-08-20 12:54
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig