dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Ministry: Rio Grande Blood
Rio Grande Blood (CD) Ministry
2006
13th Planet/Sound Pollution
2/10

Nekrofagi

Lyssna

Sök efter skivan

”Rantology”, som släpptes härom året, var ett hån mot det Ministry en gång varit. Den gamla indianen borde aldrig fått fortsätta när Paul Barker hoppade av. Han borde aldrig ha velat fortsätta när Paul Barker hoppade av.

”Rantology” var fjorton spår från arkivet, omgjorda och ommixade av Al Jourgensen. Du hittade en sunkigare ”N.W.O.” med lite George W. Bush-citat inklippta. En äcklig ”update”-mix av ”Stigmata” med lite George W. Bush-citat inklippta. En trist ”update”-mix av ”Jesus Built My Hotrod” som mest är en mix av singel-versionen och den längre mixen på singeln. Sist hittar vi live-versioner av ”Psalm 69″, ”Thieves” och ”The Fall”. Och trots att grunden egentligen är fantastiska låtar så fanns det ingen anledning att lägga ner ens energin det tog att såga skivan.

Och på precis samma linje fortsätter ”Rio Grande Blood”, förutom att de faktiskt inte idkar nekrofili med gamla kadaver till låtar. Nekrofagi på gamla idéer däremot. Att Jello Biafra dyker upp stämmer helt in i bilden och lyfter inte ens upp låten han medverkar till på något som ens nästan når upp i det sämsta av Lard.

Det spelar mig faktiskt ingen roll om jag skulle sympatisera med budskapet om jag försökte. Jag vill inte göra ett försök. Det är skamligt det Al gör mot Ministrys arv. Hade han fortsatt under eget eller nytt namn hade jag bara kunnat bortse det, men när han drar ett av mina tidigare favoritband i smutsen kan jag inte bara blunda. Skämmes.

Kal Ström

Publicerad: 2006-06-29 00:00 / Uppdaterad: 2006-06-29 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3758

13 kommentarer

Palestina är en bra låt. Och jag tycker inte alls Al pissar på Ministrys arv. Rio Grande Blood är en fortsättning på Psalm 69, men mindre äckelfokuserad och mer politisk. Varken mer eller mindre. Att det utan Paul Barker dragit mer åt metall är klart och tydligt. Är det kanske där skon klämmer?

Medlem 2006-06-29 00:06
 

Minsitry har gått från ett unikt industriband till ett habilt metalband i mängden. Klart det svider för gamla fans. Någon som aldrig haft någon djupare relation till Ministry (som jag) har nog lättare att uppskatta det nya. Klart habil skiva.

Medlem 2006-06-29 00:25
 

Jag gillar skivan. Den satte sig efter några gånger. Men så gillar jag ju också när artister utvecklas och inte gör samma saker om och om igen. Rio Grande Blood kan jag inte ens se som Psalm 69 #2, Houses of the Molé #2 om NÅGOT.

Medlem 2006-06-29 01:23
 

Och när kommer The Secret Machines "Ten Silver Drops" – årets bästa?

Medlem 2006-06-29 09:32
 

Jag håller inte alls med. Jag är Ministry-fan sedan många, många år, och personligen tycker jag det här är det bästa och mest vitala Al släpps sedan "Filth Pig" (som för övrigt är bandets mest underskattade platta). Visst, klart det har blivit mer metal utan herr Barker och med Tommy Victor från Prong med som låtskrivare, men det hindrar inte att detta är riktigt, riktigt bra. Spelningen på Gates of Metal lär bli en av årets höjdare.

Medlem 2006-06-29 09:52
 

Håller fullständigt med Kal, skriver under på varenda ord. Detta tjatet från Al Jourgensen om Bush är oerhört tröttsamt. Det var okej på en skiva, men ytterligare en.. ge upp. Jag har inte ens bemödat mig med att köpa skivan.. låter som ett 3:e klassens Slayer. Helt utan finess och experimentlusta, förmodligen det som Paul Barker stod för i Ministry och det som gjorde dom så intressanta. Endast "Senor Peligro" är godkänd på denna skiva, resten är skräp. Är ett stort Ministry-fan och finner utveckligen väldigt tragisk.. Ministry fram till Animositisomina (2003) är ju faktiskt lysande rakt igenom.

Medlem 2006-06-29 12:05
 

Läs en recension från en ordentlig recensent istället:

http://www.releasemagazine.net/Onrecord/orministryrgb.htm

Medlem 2006-06-29 12:43
 

StalkinButler och jag håller Filth Pig kär, vi har en sak till gemensamt att vi tycker den här skivan är rätt bra också.

Gillade iofs Prongs Rude awakening skiva så jag kanske är diskad från att tycka om den här ;)

Medlem 2006-06-29 14:02
 

äsch, denna recensionen var ju i klass med recensionen av pearl jams senaste dvs en jäkla kalle anka-recension. en helt ok skiva och definitivt inte en 2:a. en 2:a är nånting man eventuellt ger nic & the family, för detta är inte dåligt. jävla skämt-recension

Medlem 2006-06-29 17:08
 

Houses of the Molé tyckte jag var en 8:a.

Denna har jag dock inte lyssnat på än, men den står på inköpslistan (om än inte överst). Och att dömma av det lilla jag hört av den så skulle den def. få hyggligt med speltid.

sonicjoe Medlem 2006-06-29 18:29
 

Land of Rape & Honey – 7

The Mind is a Terrible.. – 8

Psalm 69 – 8

Filth Pig – 9

Dark Side of the Spoon – 9

Animositisomina – 7

Houses of the Molé – 4

Rio Grande Blood – 2

dags att lägga ner, Al.

Medlem 2006-06-29 18:57
 

Bah umf! Okej för att skivan kan ha ett kortare bäst före datum i och med att alla låtarna bygger på aktuella händelser. Men hör man inte det brillianta i Rio Grande Blood så borde man skämmas. Ministry har inte klämt ur sig något med så här mycket energi sedan Psalm 69.

Ett extra plus i kanten ska han ha oxå för att halånat lite från El pueblo unido jamas sera vencido till refrängen på Señor Peligro.

Medlem 2006-06-29 19:41
 

Men hallå??? Kal Ström?? Vad har hänt? Har du bränt hjärnan i solariet? Förstått vad det handlar om har du uppenbart inte. eftersom jag lyssnat på Ministry sen du gick i blöjor hävdar jag senioritet på bedömning av deras musik. Det här är en bra platta. Punkt. Du vet inte vad du talar om. Paul Barkers frånfälle är sorgligt, det är det enda jag kan hålla med om, jag tyckte om hans röst och bas. Lyssna en gång till. Men det hjälper väl knappast, du är väl en av de som kommer att gå på "återförenade" Nitzer Ebb på Arvika i år och tro att du får en konsertupplevelse. Grattis.

Medlem 2006-07-02 00:27
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig