dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Supersci: Pinetrees On The Pavement
Pinetrees On The Pavement (CD) Supersci
2006
Lights Out/Border Music
8/10

Supersci förtjänar framgång

Lyssna

Sök efter skivan

Det var längesedan jag fick den här positiva, glada känslan av svensk hiphop. Jag brukar mest bli provocerad av de styltiga rimmen, stora komplexen och tråkiga produktionerna. Det är liksom mest skönt att de irriterande hobbygangstrarna – som kommer i olika färger och format, vissa är piratkopior av amerikanska förebilder, andra rättvisemärkta med sprayfärg på händerna och en svag colombiansk arom – är förpassade till diverse interna forum på nätet.

Men Supersci, tidigare Superscientifiku, överraskar.

Mats Nileskärs krämiga stämma är kanske inte den djärvaste introduktionen, men det är också min främsta invändning. För sedan brakar det loss. Vemodiga singeln ”On The Grind” klår både Danielsson-affärer och Big Brother-vinster med hästlängder om vad som är roligast att tjata hål i huvudet med just nu. Gästande Chords briljerar. Det gör också Remedeeh med sin medverkan på tre av skivans 14 spår, varav ”Get!” är ett. Blåsslingorna, flytet och skickligheten som genomsyrar hela utförandet imponerar. Underbart svängiga ”Move On” med Tobias Samuelsson på refrängen visar ännu ett prov på att Supersci kan hantera begreppet ”jazz” i kombination med hiphop utan att bli vare sig smetiga eller fåniga.

De många likheterna med amerikanska Little Brother och det pyttekorta inslaget av klassiska Poor Righteous Teachers suddar bort det sista som fanns kvar av min sura min.

När den här recensionen går upp på sidan är jag på Nefertiti i Göteborg och dricker öl och kollar på de fagra pojkarna som kallar sig Supersci. Förhoppningsvis gör de en väldigt bra spelning, och jag står där och guppar framför scenen, belåten över insikten att även den mest fördomsfulla och nitiska ”hataren” kan bli överbevisad.

Agnes Arpi

Publicerad: 2006-05-26 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-27 13:54

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3722

10 kommentarer

sexism.

Medlem 2006-05-26 00:10
 

Men det är Snook som är grejen hela dagen lång.

Medlem 2006-05-26 00:16
 

bra skit

Medlem 2006-05-26 08:41
 

Trodde vi var överens om att "svansk hiphop" var död? Va?!

Medlem 2006-05-26 09:00
 

är det någon som någonsin kommer att ha något att säga om Built to Spills You in reverse på dagensskiva.com? Skandal.

Medlem 2006-05-26 11:46
 

Jag såg dem live igår. Vet inte vad jag tycker om det nya. Gillar de gammla grejerna, de med mest jazz.

Medlem 2006-05-26 13:47
 

Okej. Intressant. Men Ministry?!

Medlem 2006-05-26 18:34
 

Pearl Jam?

Medlem 2006-05-26 21:37
 

Lyssnar nu, och tyckte först som ambulance, dom hade ju jazzen nere från början, och trevade lite med flowet, det var schysst. Nu har dom filat och det är snyggt och party med kändes lite intetsägande. Men bara för en stund, tills jag märkte att leendet var där för att stanna. Det här är bra. Spöar looptroop och one self.

Medlem 2006-05-29 20:47
 

Ett av DE bästa släppen isverige på länge.

Medlem 2006-09-25 13:46
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig