dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Team LG: The Way We Do It
The Way We Do It (CD) Team LG
2006
Kennington/Dotshop.se
7/10

Team LG were

Lyssna

Sök efter skivan

Det här är som ett postludium över ett band redan innan det egentligen fått chansen att komma till liv. Det blir ganska uppenbart, när det första man får läsa i pressmaterialet, i fet stil, är att Team LG är medlemmar av PSAPP. Det är nämligen där ena halvan av Team LG, Little G, håller till när hon inte sysslar med just Team LG. Och det gör hon ju inte längre, eftersom teamet har upphört att existera. ”Now it's over before it's begun” sjunger Little G i ”Nu Fun”.

”Team LG were Mr. L and Little G.”

Team LG bestod alltså till andra halvan av Mr L, som också håller på med andra saker, nu när han inte behöver vara L:et i LG. Men hans förehavanden verkar lite mer hemliga.

På ”The Way We Do It” gör Team LG i alla fall lugn och melankolisk popmusik. Så lugn att jag med jämna mellanrum glömmer bort att den är där. Den är så stillsam och till freds med sig själv att den helt enkelt smyger förbi mig, utan att kräva varken uppmärksamhet eller bekräftelse. Galia Durant, det lilla G:et, sjunger sövande och rogivande till viktlösa toner och samplingar.

Jag läser om hur den sentimentala skivan ”The Way We Do It” är det lilla skrin med kärleksbrev, klistermärken, bussbiljetter och godispapper som är kvar efter den tid då L och G var ett team. Och jag känner hur hela skivan plötsligt snabbspelas i en tårdrypande scen från en romantisk komedi. Hugh Grant och Julia Roberts sitter i varsin lägenhet med varsitt fotoalbum och är bedrövade över hur lite de båda förstod av hur mycket de betydde för varandra. Om det vore en Hollywoodfilm skulle Team LG återförenas, när de insåg att de aldrig skulle kunna leva utan varandra. Men nu är det indie, filmen ska sluta här. Och man är väldigt noga med att poängtera att Team LG är medlemmar av PSAPP. För inte ska de få varandra.

Susanna Huldt

Publicerad: 2006-01-16 00:00 / Uppdaterad: 2006-01-16 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3570

2 kommentarer

number one!!!

Medlem 2006-01-16 01:54
 

dotshop :(

Medlem 2006-01-16 08:56
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig