dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Sci-Fi Skane: Känslan av att jorden krymper växer
Känslan av att jorden krymper växer (CD) Sci-Fi Skane
2005
Silence
6/10

Bastardidioti

Lyssna

Sök efter skivan

När jag försöker sammanfatta vilka skivor jag borde skrivit om 2005 hamnar Sci-Fi Skanes ”Känslan av att jorden krymper växer” ganska högt upp.

Det är lite oskäligt. För jag vet inte om jag tycker den är så bra. Men jag tycker verkligen om den. Jag gillar den när jag bara strölyssnar eller mer teoretiskt när jag inte hör den. Jag gillar tanken med Sci-Fi Skane. Jag gillar att Thomas Öberg och Jonas Jonasson busar. Jag tycker konceptet är lätt briljant. De föder genren bastardidioti. Det är en del jävla Clabbe, en del drängfull svenne på krogen och en del smart popkänsla av Thomas att sjunga över musiken. En performance i ögonblicket, oavsett om det är över ”I Wanna Be Your Dog” eller ”Vi kommer försent till bluesen”.

Vad är live? Vad är musik? Vad är att skapa? Det är frågor att ställa dig medan jorden krymper och växer. Och när du funderat klart på det kan du njuta av små saker som ”Valsen”, titellåten, första singeln (eller vad det nu var) och den lille ”Hyresgästen”.

Thomas sjunger Allt utom våra mål, har vi uppnått och jag ler. Naturligtvis.

Tyvärr kommer de inte så mycket närmare här. Det finns ganska många trista låtar här också. Trista och tomma. Även om jag kanske skulle vilja gilla dem. Tomas säger Rätta mig inte om jag har fel. Visst. Jag nöjer mig med det jag får, släcker ljuset och njuter av ekg-kurvan i texthäftet när ljuset släcks.

Kal Ström

Publicerad: 2006-01-02 00:00 / Uppdaterad: 2006-01-02 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3552

9 kommentarer

Trista och tomma låtar är aldrig kul :(

Medlem 2006-01-02 00:12
 

Det verkar som om recensenten har fått skivans titel en aning om bakfoten.

Medlem 2006-01-02 01:44
 

Erik: Nja. Min tanke handlade om såväl globalisering som avpersonifiering. Titeln var mer ett skrivfel.

Kal Ström Redaktionen 2006-01-02 02:25
 

Nytt år, nytt nick , samma såg.

SciFi Skåne BORDE vara kul men men…Av det jag hört och sett är det ju inte riktigt det. "Tokroliga män, 30 somthing som har Skånsk dialekt och fånar runt" håller inte riktigt. Eller?

Medlem 2006-01-02 10:16
 

jag gillade Sci-Fi's singel, men sen såg jag dom live på Malmöfestivalen och blev grymt besviken. Sci-Fi = Kul i teorin.

Medlem 2006-01-02 12:29
 

jag tykcer också idén låter bra i teorin. men jag har fortfarnade inte hört skivan så jag kan inte uttala mig om den.

Medlem 2006-01-02 19:54
 

Förlåt för stavningsfel. Jag är trött.

Medlem 2006-01-02 19:55
 

Skivan är värd en sexa men som sagt så har den ett gäng trista låtar. Jag köpte den som ett substitut för Bob Hund och då fyller den sin funktion, några trista låtar eller inte! Mycket är fortfarande bra, speciellt jag har aldrig bott vid en landsväg och Eld Upphör.

Medlem 2006-01-02 21:47
 

Alltså. Det är max. 4 låtar som är trista. (Formulären, (minst trist), Rösten som aldrig blir hörd, Eld upphör & Hör) Allt annat är ju perfekt!
Man skulle kunna klaga, men varför? Här har vi ju fått något nytt och fräscht med en Thomas Öberg som alltid blir nedklankad på för att inte bara köra bob hund hela tiden.
Jag hade svårt att gilla Bergman Rock först, men till slut har jag gett med mig. Det går att gilla det, det är Thomas vid micken och Jonas vid synthen. Oslagbart.

Medlem 2007-05-20 18:09
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig