dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Lord Belial: Nocturnal Beast
Nocturnal Beast (CD) Lord Belial
2005
Regain Records/Border
6/10

Det som en gång var

Lyssna

Sök efter skivan

Lord Belial är ett av de där banden som alltid har funnits i metalkretsar. De har varit sammankopplade med No Fashion Records för mig och har trots att det varit med länge förblivit en vit fläck på min musikaliska karta, bortsett från enstaka strölåtar på samlingar. Black metal är väl dock det närmaste jag kommit i beskrivningsväg.

I och med ”Nocturnal Beast” borde de dock nå ut till en större publik. Dels för att de numera ligger på offensiva Regain Records som seglat upp som ett av de intressantaste svenska skivbolagen på senare år. Dels för att skivan är bra helt enkelt.

Det är fortfarande black metal det handlar om, men någon hastighetstävling är det definitivt inte tal om. Snarare är det mellantempo som huvudparten av skivan rör sig i. Melodier, refränger och stämmor gör hela skivan till en väldigt behaglig resa. Diskussionen om huruvida black metal ska vara en behaglig resa snarare än ett in your face-statement lämnar jag därhän.

Just det uppluckrade soundet kombinerat med ovan nämnda melodier och stämningar tror jag kan göra att bandet når den bredare metalpubliken. Det är inte speciellt extremt och har tillräckligt med hookar för att hålla intresset vid liv hos rastlösa lyssnare, men blir ändå aldrig tralligt eller mjäkigt.

Att de presenteras redan i första rundan av bokade band till 2006 års Sweden Rock Festival är helt naturligt.

Tomas Lundström

Publicerad: 2005-12-12 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 17:10

Kategori: Lördag, Recension | Recension: #3531

2 kommentarer

Exakt! Sweden Rock. Ungefär så ont och brutalt känns Lord Belial idag. Otroligt harmlöst.

Erik Oregistrerad 2007-07-04 13:29
 

Klockren kommentar av Erik.

Medlem 2008-06-17 23:30
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig