dagensskiva.com

48 timmar

Gästrecension

Teenage Fanclub: Man-Made
Man-Made (CD) Teenage Fanclub
2005
6/10

NAGARR!

Lyssna

Sök efter skivan

Jag anmälde mig frivilligt som gästrecensent för den här skivan, något jag idag ångrar. Det är inte det att jag inte orkar recensera den för själva skrivandets skull, utan att det känns jobbigt ända in i själen att ”skriva ner” ett band som jag älskar så mycket.

Förälskelsen inleddes med bandets briljanta andra album ”Bandwagonesque”, fortsatte via fina plattor som ”Grand Prix” (Neil Jung!) och ”Thirteen” (med en av världens kanske bästa poplåtar, öppningsspåret ”Hang On”). Väl framme vid storhetsstunden ”Songs From Northern Britain” – som är en av de bästa popskivor som Storbrittanien någonsin levererat – var min kärlek till bandet total och hämningslös.

Efter besvikelsen över förra albumet ”Howdy”, som var en seg historia hoppades jag nu att Fannies hade ryckt upp sig. Men tyvärr är ”Man-Made” lika grå som ”Howdy”.

Teenage Fanclubs egna måttstock på sina releaser har sedan starten varit AGARR (As Good As Ramones Records). På den gamla goda vinyltiden fanns AGARR ingraverat på bandets/dåvarande skivbolagets vinyler. Men ”Man Made” liknar mer Dee Dee Ramones solo-hiphop-platta ”Standing In The Spotlight” (och ärligt talat, den hjälten hade inte alla koppar i skåpet när han genomförde det projektet) än ”Rocket To Russia”, ”Pleasant Dreams” eller ”End Of The Century”.

Sexan i betyget beror på att även ett Teenage Fanclub på tomgång likväl pissar på merparten av all annan blek pop därute: Öppningsspåret ”It’s All In My Mind” är briljant i all sin enkelhet, trots en vers eller två för mycket. ”Time Stops” och ”Slow Fade” når inte ända fram, men är hur som helst starka låtar med starka melodier. ”Flowing” är fantastisk. Men resterande material når aldrig dessa höjder, och jag har så innerligt mycket högre krav på det här på alla sätt älskvärda bandet än att dom bara ska vara ”bra”, jag vill att dom ska vara mycket bättre än så. AGARR helt enkelt. ”Man Made” är tyvärr NAGARR – Not As Good As Ramones Records.

Mudda Johansson, Burning Heart Records

Publicerad: 2005-05-28 00:00 / Uppdaterad: 2005-05-28 00:00

Kategori: Dagens skiva, Gästrecension, Lördag, Recension | Recension: #3266

7 kommentarer

rawwwrrrrr!

Medlem 2005-05-28 00:05
 

"Songs From Northern Britain" är rätt usel.

Medlem 2005-05-28 00:12
 

Teenage Fanclub är allt annat än NAGARR. Även om det är ett påstående som absolut inte säger någonting.

Medlem 2005-05-28 00:30
 

1. Ramones har alltid varit dåliga.

2. Songs from northern Britain var en fin skiva.

3. Den här är sådär.

Medlem 2005-05-28 01:51
 

"Songs From Northern Britain" är briljant. Men "Thirteen" och "Grand Prix" är otroligt nog ännu bättre. "Howdy", "Bandwagonesque", "Catholic Eduaction" och "Man-Made" kommer tyvärr inte ens i närheten.

Medlem 2005-05-28 09:48
 

Årets bästa hittills! Möjligen "tonåringarnas" bästa ('songs from (…)') ligger inte långt efter

Medlem 2005-05-30 00:18
 

jo just det, flowing, only with you och fallen leaves måste ju bara vara sommarens soundtrack!

Medlem 2005-05-30 00:22
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig