dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Samling: Nordic Lounge vol. 3 – Scandinavian Contemporary Music
Nordic Lounge vol. 3 – Scandinavian Contemporary Music (CD) Samling
2005
DNM/BonnierAmigo
7/10

One more time

Lyssna

Sök efter skivan

Öppningen, med Clouds ”Winternights” och Plejs två ”And So Lay the Land” och ”Evum” (den sistnämnda i en Cloud-remix), är verkligen helt enastående. Tre låtar som dessutom sammanfattar ”Nordic Lounge”-serien på pricken. Tillbakalutat, mjukt, småjazzigt och nordblått.

Jag skulle ljuga om jag säger att det hänt särskilt mycket sedan volym ett. Mer än att ”Nordic Contemporary Music” fått ge plats för ”Scandinavian Contemporary Music”. Har du någon av de två tidigare bidragen vet du precis vad du får.

Inte för att det gör särskilt mycket. För precis som tidigare två gånger är det högkvalitativ klubbmusik för lagom noddande i lagom trendiga hörnsoffor. Eller musik att glädjas åt vilken tråkig tisdageftermiddag som helst.

För här finns fler mjuksvängiga låtar i samma anda som öppningstrion. Dalminjos ”Love Affair” och framförallt Contexts hi-hats-väsande syntknorrare ”Don't Need a Band”. Men, som jag var inne på i recensionen av ”Nordic Lounge vol. 2″, så finns också jazzen ständigt närvarande. Och när jazz och klubbmusik möts kan blandningen ibland bli lite väl ofokuserad och konturlös. Så känns andra halvan av samlingen. Men visst finns det undantag även här, som i remixen av The Five Corners Quintets ”The Devil Kicks”.

Överlag känns volym tre lite svagare än de två föregående. Topparna är inte riktigt lika höga och transportsträckorna något längre. Men med det sagt är det här fortfarande väldigt bra. Ibland till och med skitbra.

Bara inte riktigt lika bra den här gången.

Ola Andersson

Publicerad: 2005-04-10 00:00 / Uppdaterad: 2005-04-10 00:00

Kategori: Recension | Recension: #3191

3 kommentarer

Om Context är med behöver jag den här skivan. Deras låtar på "Nobody Beats The Beats"-samlingen var grymma. Ge mig mer.

Patrik Hamberg Redaktionen 2005-04-13 13:58
 

Meh. DNM har blivit aningen tråkiga, lite för förutsägbara.

Medlem 2005-04-15 18:21
 

Jori Hulkkonen då?

Medlem 2005-04-18 13:49
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig