dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Blood Brothers: Crimes
Crimes (CD) The Blood Brothers
2004
V2
7/10

Enerverande. Störande. Ljuvligt.

Lyssna

Sök efter skivan

Jag blir ärligt talat irriterad när jag hör Johnny Whitney sjunga. Men det retar på rätt sätt. Det retar mig så jag lyssnar. Och när jag lyssnar går jag igång. Jordans falsett spöar alla andra aktivas bara på intentionen. Hans falsett är inte en konstlad form, det är ingen sökt effekt. Det är en skärande jävla nålspets, siktad mot bröstet på de hjärtlösa.

I sina bästa stunder lyckas de både vara smäckra och hårdslående på samma gång. Eller efter varandra. Det ligger ett nervöst töcken över lyssning av The Blood Brothers. Ena stunden invaggas jag i lugn bara för att få en bräcka till riff slängd i hörselgångarna. Den dualismen gör upplevelsen så fascinerande. De gör inte alltid det enkla; de vrickar, krånglar (själ); stramar upp sig och rusar sedan blint (kropp). På ett alldeles charmerande sätt.

Det är deras grund i hardcoren som gör det. Och modet att våga gå utanför ramarna. De går inte lika långt utanför som de gjorde tillsammans med Ross Robinson, därför är heller inte ”Crimes” lika bra som ”Burn, Piano Island, Burn”, men den var å andra sidan fantastisk och jag försöker att inte kräva för mycket.

Men det finns fortfande mycket här att blåsa skallen till. Kängan till Fox och andra nyhetskanaler som är mer underhållning än utbildning ”Trash Flavoured Trash” (”trash into trash equals trash flavoured trash”), ”Peacock Skeleton with Crooked Feathers” med sitt wurlitzer-piano som rullar runt under trummornas rumlande tyngd och Johnny och Jordan Blilies duellerande rader. Eller släpiga och lite uppgivna titellåten, om inte annat bara för att lugnet övergår i malande riffet i ”My First Kiss at the Public Execution” bara för att byta karaktär igen.

Sen vet jag också att jag alltid har svårt för The Blood Brothers skivor när de kommer. Det brukar alltid sluta med att det är en av skivorna jag lyssnat mest på det året i alla fall.

(Och om Gustaf inte redan visste det hälsar The Blood Brothers: ”Love Rhymes with Hideous Car Wreck”.)

Kal Ström

Publicerad: 2004-11-15 00:00 / Uppdaterad: 2008-09-01 23:59

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #2957

16 kommentarer

This isn't happening

I'm not here Oregistrerad 2004-11-15 00:00
 

Först!

howlin jacob Oregistrerad 2004-11-15 00:01
 

Älskar denna plattan, tycker dock föregångaren är bättre.

Medlem 2004-11-15 00:02
 

That's not me

That there Oregistrerad 2004-11-15 01:05
 

han sjunger så jävla jobbigt och irriterande. det skulle nog kännas jätteskönt att skjuta honom i huvudet när han hoppar runt och sjunger sådär förjävligt. så jobbigt sjunger han. man skulle kunna slå honom medvetslös med en flaska i skallen men att skjuta honom i huvudet vore nog det ultimata.

wav Oregistrerad 2004-11-15 01:44
 

bara för jag heter gustaf så tar jag det som något personligt för det passar rätt bra nu

Medlem 2004-11-15 03:07
 

eller oj det var nog till mig.

Medlem 2004-11-15 03:08
 

Jag väntar på den här skivan, jag beställde den från cdon i torsdags. Burn, Piano Island Burn var grym, hoppas på att denna kickar lika högt. Någon som har hört de två första? Omdöme?

Medlem 2004-11-15 10:13
 

så jävla bra.

men jag brukar tycka Johnnys sång är mer störande än Jordans vid första genomlyssningen.

ambulance: "march on electric children" är stundtals riktigt bra. fast materialet är ganska ojämnt. debuten har jag inte hört …

nån som vet om de kommer hitåt snart för att spela?

Medlem 2004-11-15 16:54
 

.. where I please

I go ... Oregistrerad 2004-11-15 17:37
 

whoa. sassy så det räcker och blir över, men vem är jag att dömma när jag dampar ut lika hårt som både Jordan och Johnny när jag lyssnar.

Medlem 2004-11-15 20:56
 

Är grymt peppad på detta album. Hoppas de dyker upp i Svedala snart.

Albert Oregistrerad 2004-11-15 21:43
 

Fy fan va bra dom är.

Nu när jag har lyssnat på skivan ca 100 gånger sen i onsdags så kan jag säga att Crimes är lika bra som Burn, Piano island burn.

Helt klart världens bästa existerande band :P

Fuck you om du inte håller med

Astromouts basist Oregistrerad 2004-11-16 15:18
 

The best one always win in the end

If you try the best you can Oregistrerad 2004-11-16 17:41
 

När jag hör dme sjunga tänker jag på Nelson Muntz i Simpsons; en riktig jävla snorunge vars blotta röst ger dig irriterande, röda, inflammerade utslag. Men faan så bra det är… För övrigt borde alla kolla upp "March oin Electric Children" – At The Drive-In på LSD.

Medlem 2004-11-18 08:56
 

At the Drive-In gick väl på LSD?

Medlem 2004-12-01 18:19
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig