dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Wonderfools: Future Classics
Future Classics (CD) Wonderfools
2004
Wild Kingdom/Sound Pollution
3/10

Gubbsjukt

Lyssna

Sök efter skivan

Reflexmässigt ryggade jag enbart genom att se omslaget. Fantastiskt smaklöst. Tits 'n' ass. Hur kul är det? Och när det dessutom presenteras på detta sätt, med brösten på framsidan och häcken på baksidan. Ett riktigt lågvattenmärke. Förvisso har rocken alltid dragits med den grejen, men någon gång borde det ju ta slut. Jag tvivlar. Tyvärr.

Rent musikaliskt är det lyckligtvis inte lika dåligt. Det faktum att Wonderfools kommer från Norge stimulerade Turbonegronerven på mig lite, men jag drar hellre paralleller till dels Kiss 1980-tal, dels senaste Peepshows. Noga nerskitat, men ändå.

Någon framtida klassiker blir inte ”Future Classics”. Rock enligt standardformuläret, med några höjdpunkter i inledande ”Secrets and Lies”, ”All I Want is You” och någon till, men det här är en skiva som jag max skulle lägga en femtiolapp på vid någon skivrea. Ohörd skulle jag inte ta i den med tång, med tanke på omslaget.

Tomas Lundström

Publicerad: 2004-11-04 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 19:18

Kategori: Lördag, Recension | Recension: #2928

4 kommentarer

Guuuud va PK!

askO Oregistrerad 2004-11-05 07:15
 

jag har en LP skiva med en kuk över hela omslaget

Medlem 2004-11-05 09:11
 

Tomas.. Jag VET att du har skivor / dvd i din samling som är bra mycket värre än "Future classics".. Kan du förklara det? Nä, just det.

Medlem 2004-11-12 10:19
 

mongo: du syftar på groteskare omslag i stil med Cannibal Corpse, men det är en annan sak, inte alls lika objektifierande. Kiss må ha haft sina felsteg genom åren, fast det var ju en annan femma på 1980-talet. Att se detta omslaget 2004 är ganska tragiskt. Dessutom är det fult.

Tomas Lundström Redaktionen 2004-11-12 11:17
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig