dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Thunder Express: We Play for Pleasure
We Play for Pleasure (CD) Thunder Express
2004
Razzia
5/10

Från boogieplatån intet nytt

Lyssna

Sök efter skivan

När kollegan Nicke Hellacopter släppte ut sidoprojektet The Solution tidigare i år var det ett ganska långt steg bort från den plats The Hellacopters mutat in som sin egen på rockkartan. När Robert ”Strängen” Dahlqvist ställer sig längst fram vid scenkanten under namnet Thunder Express är klivet inte riktigt lika stort.

Man kan väl säga att han pytsat in lite blås utan att falla över så att någon börjar yra om soul. Utgångspunkten är någon sorts arenavariant av sjuttiotalets boogierock och gesterna har blivit ännu större än när han spelar för hemmalaget. Han svajar på ännu högre platådojor med en rejäl vind i det lockiga hårmanen.

Bröderna Kenny och Robert Hellacopter har dessutom gett honom två melodier att förvalta. Den uppgivet släpiga blåsbluesen ”I Won't Pretend” och den rakare sjuttisrockaren ”In My Mind”.

Vad tycker jag om det då?

Tja, skivan är väl inget jag skulle springa benen av mig för att komma över baserat på slutresultatet. Snarare är det den lille komplettisten i mig som kittlas. Det låter välbekant och Robert sjunger bättre än jag hade förväntat mig. Samtidigt är det på nåt sätt skönt att ännu en gång få bekräftat att Hellacopters är summan av delarna och inte bara Nickes solosegling. För ärligt talat är det här bättre än The Solution (inga jämförelser i övrigt).

”Believe in You” är dessutom en utsökt rock & roll-rökare som jag redan placerat i spellistan på min egen uppföljare till ”How We Rock”.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2004-11-04 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-16 09:09

Kategori: Recension | Recension: #2928

10 kommentarer

hur fan kan man häva ur sig att thunder express skulle vara bättre än the solution?

gud2 Oregistrerad 2004-11-05 15:48
 

Tja, det var inte så svårt. Jag tycker att Thunder Express är bättre än The Solution. Du behöver inte hålla med mig om du inte vill.

Patrik Hamberg Redaktionen 2004-11-05 16:20
 

håller med gud 2. var i helvete e dina hörselsnäckor placerade om du ens närmar dig en sån jämförelse? thunder Express känns dessutom betydligt mycket mer som en solo fortsättning av det Strängen sysslar med i Copters. Han vill ju liksom sola å köra 70-tals rock medans Nicke och Scott tagit fram sina djupaste soulinfluenser och försökt återskapa en skiva av det. Communicate är ngo bland det bästa jag hört på riktigt länge så för mig (med snäckorna på rätt plats) håller inte den där jämförelsen för fem öre.

Adde Oregistrerad 2004-11-05 16:34
 

Adde: Absolut. Thunder Express ligger mycket närmre Hellacopters än The Solution. Däremot tycker inte jag att "Communicate!" är särskilt bra. En godkänd platta, inte mer.

Patrik Hamberg Redaktionen 2004-11-05 16:39
 

åh, skönt med en intressant skiva, lite trist att det som var skrivet var så kort. Hur kommer det sig att denna recension inte kommer upp bland de senaste 10? där jag oftast spanar efter intressanta skivor, känns som man missar en del om man måste gissa om ni recenserat en skiva och leta i arkivet.

elfriede jelinek Oregistrerad 2004-11-05 22:39
 

att folk orkar säga "hur kan du ge den en femma" osv. recensioner är subjektiva, ta det för vad det är. vi tycker olika…

extremt tröttsamt.

fr Oregistrerad 2004-11-05 23:11
 

elfriede: Därför att den här recensionen är en av de "extrarecensioner" vi publicerar varje vecka förutom de sju ordinarie (något som beror på att det släpps långt många fler skivor än vad som går att täcka på sju dagar). Våra bonusrecensioner publiceras en gång i veckan (vanligtvis torsdagkvällar) och när vi lagt upp en ny laddning presenteras de under "Sajtnyheter" här intill.

Ola Andersson Redaktionen 2004-11-05 23:13
 

ola-> tack nu vet jag var jag ska kika.

elfriede jelinek Oregistrerad 2004-11-06 12:04
 

Hur många tråkiga hellacoptersmedlemmarsoloprojekt ska man behöva stå ut med? Räcker det inte snart?

Koladi-Ola Oregistrerad 2004-11-09 20:17
 

Till Koladi-Ola:

Varför gillar du inte deras soloprojekt?

Medlem 2004-11-27 10:42
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig