dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Entombed: Unreal Estate
Unreal Estate (CD) Entombed
2004
Threeman/Playground
6/10

Balettmetall

Lyssna

Sök efter skivan

Nej, jag har inte skrivit fel. Det ska inte stå battle metal. Det är inte senaste Turisas utan Entombeds nya livespektakel som ska avhandlas.

Spektakel känns också som en riktig benämning, då ”Unreal Estate” är en inspelning från stockholmarnas balettföreställningar på Kungliga Operan i Stockholm. Metal och ballerinor, håhåjaja. Nu dansar inte Entombed så mycket balett direkt, även om tanken är ganska roande, utan deras musik används i en uppsättning.

Låtarna Entombed har valt att köra har fokus på tyngd snarare än snabbhet och är till viss del omarrangerade. Visserligen piskas det på i korta, rappa titelspåret, men annars är det låtar i stil med ”Chief Rebel Angel” (något avkortad), ”Say It In Slugs” och ”Night of the Vampire”. Troligen för att anpassa det hela till balettensemblen. Fullt rimligt.

Och jag måste säga att det är en överraskning hur väl det fungerar. Hela setet ramas in av en småkuslig stämning som höjer materialet. Inledande pianostycket ”DCLXVI/Intermission” och mellanspelet ”It Is Later Than You Think” ger onekligen rejält utslag på kuslighetsmätaren. Traditionsenligt avslutas spelningen med ”Left Hand Path”, fast endast outrot.

Några ballerinor märks av förklarliga skäl inte av på den här skivan. Väldigt synd, eftersom jag tror att det hade kunnat bli en stor helhetsupplevelse. Även om musiken räcker gott nog så blir man lite blåst på konfekten och den solklara frågan är: När kommer DVD:n?

Tomas Lundström

Publicerad: 2004-10-28 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 19:22

Kategori: Recension | Recension: #2907

3 kommentarer

har inte dvd:n redan kommit?

kj Oregistrerad 2004-11-01 13:46
 

Beats me, har inte sett till någon i alla fall.

Tomas Lundström Redaktionen 2004-11-01 13:52
 

Den enda Entombed DVD:n jag har stött på är "Monkey Puss" och någon info om någon kommande har jag inte sett.

Tomas Lundström Redaktionen 2004-11-01 14:04
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig