dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Pernilla Andersson: Cradlehouse
Cradlehouse (CD) Pernilla Andersson
2004
Charlie Bullet/Bonnier Amigo Music
5/10

P4 har fått en ny skiva att spela

Lyssna

Sök efter skivan

Den här skivan är till bredden fylld av musik som känns gjord för P4. Vuxet, tillbakalutat, svängigt – men ganska utslätat och tråkigt. Musik för oss som gillar skivomslag där man placerar ett piano i naturen. En målgrupp som för ganska länge sedan slutade gymnasiet. Som köper både Norah Jones och Ed Harcourt.

Gör det skivan dålig? Nej. Den kanske inte framkallar några starkare känslor av lycka, men inte heller av olycka. Den tuffar stabilt på med sin blandning av pop och mjukjazz på samma sätt som Bo Kaspers skivor brukar göra. Dock utan att kännas lika putslustig.

För även om den här skivan för ofta känns som en dussinprodukt så har den något som liknande skivor saknar. Det finns en glöd långt inne i de här sångerna. Som skymtar i avskalade ”I Know How It Feels”, titellåten ”Cradlehouse” och sädiga ”Scarlet Women”. En glöd som gör att jag lyssnar och nickar gillande. En glöd som lyfter skivan från att endast vara ett resultat av yrkesskicklighet.

Men jag har svårt att förstå varför de mest välrenommerade musikanterna inte vågar ta ut svängarna mer när de får chansen. Kanske är det så att Pernilla Andersson i sin strävan efter att nå ut till så många som möjligt fegat lite för mycket?

Jag är säker på att hon kan våga mer. Och därför fortsätter jag lyssna, samtidigt som jag rekommenderar er som gillar Cirera att göra detsamma.

Fredrik Welander

Publicerad: 2004-09-17 00:00 / Uppdaterad: 2004-09-17 00:00

Kategori: Recension | Recension: #2815

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig