dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Gyllene Tider: Finn 5 fel
Finn 5 fel (CD) Gyllene Tider
2004
Elevator Entertainment/EMI
8/10

Sveriges egen andedräkt i sommarhagens purpurskrud

Lyssna

Sök efter skivan

Sverige är kallt. Detta är vidrigt. Per Gessle är från Halland. Där blåser otäck vind och tångruskorna landar på borgmästar Brunthes tak.

Per Gessle är visionär. Uppväxt med toy-boy-drömmar. Han kan sin kaliforniska kultbibel med rockens legendlufsar och deras rövarriff. Denna kunskap har han bevarat i sitt hjärta likt Jungfru Maria gjorde närhelst hon varseblev något heligt. Per jobbar inte i bibelterrängen. Han är lik förbannat djävligt helig. Storsvensk sommargud. Någon skrev förresten nyligen en recension av havets böljegång och solreflexernas purrande i vågornas gröna svävarmatta. Här på Dagens Skiva. Nu skriver jag om ett annat svenskt naturfenomen – Per Gessle.

Jag hade velat hitta någon enkel ordlek om Pålle och gössel eller rostens angrepp på det gyllene i tidens gong-gong, men jag kom av mig. Pers grupp har gjort skivan som dånar från tusen balkonger och sätter riket i dallring från yttersta skånekustens sydligaste haklapp ända upp till fjällrävarnas norrskensstråk bland hjortron och fäbodtrallar. Känn hur det växer en svensk smattersymfoni ur det Gyllene Persikoskinnet som Per polerat så noga! Gruppen är en företeelse som dom med höjda ögonbryn och stor ambitionsryggsäck inte vill höra ett enda litet bjäbb om. Samtidigt tågar fler svenskar iväg och sitter i trans kväll efter kväll för att sommarsuga extralänge på Gyllene-karamellen. Jag hörde dom mullra som ett tusenraidsanfall mot Dresden när dom fyllde Stadion i Stockholm första kvällen.

Men en miljon flugor kanske har fel smak och sitter på gösselstan? Nej – här handlar det om en noggrant frammejslad musikmassa som Per likt en hantverkare limmat och klistrat till fulländning. Den fulländningen för tanken till havet. Till skogen. Till åkrarna med raps och råg. Till bergen och sjöarna. Till Kungsgatans mjuka framvällande bilkö en het sommardag. Det är så omärkligt passformat att knappt någon noterar. Ett stycke kultur som flyter ihop med naturen. Och dom som är inhyrda notarier blir misstänksamma mot den hejdlösa folkliga glädjen. Mot den smultronsnälla framtoningen. Jordgubbar och hallon kan man köpa i literförpackningar på torget. Men musiken kräver man tabasco och whiskeydoft av. Gyllene Tider är svåra att upptäcka. Dom flyter samman med sin publik. Dom är som molnen ovanför scenen. Och musiken är den sakta sjudande soppan med lån från Beach Boys, Chuck Berry och dom andra urkrafterna. Dom krafterna har Per alltid gått armkrok med. Han är den ende svensk som lånat stora sjok ur den lagerlokalen (retrokultig urrock'n'roll) utan att tramsa bort det med ironiska texter och utan att försöka totalhärma.

Gyllene är svenska som bryggan du sakta går ut på och sitter på länge och metar medan solen doppar sig i havsbubblet. Det omärkligt genuina och svenska hantverket som inte vält över i dansbandskarbon är något mycket ovanligt. Gyllene är nog helt ensamma i sin genre. Och det är djävligt skönt säger du kanske, om du haft rutinöronen påsatta.

Ge Gessle en egen himmel! Se och hör honom som ett milt hävande hav! Eller en insjö full av näckrosor. Några har han importerat från sextiotalsrocken ute i utrikesvärlden. Och allt växer som ett sagoslott av grön växtlighet. Gessle blir stor som Ernst Rolf vad det lider. Han är dessutom en listig djävel. Bara Sverige svenska trollsländsmodeller har. The Rickenbacker Insect Kolibri Deluxe stjärnklingar genom tiden. Gyllene Tider är folkigt felaktiga fartdårar med smak av hallonmoped i låtarna. Även man anar Harleysuget. Barntillåtet som Rönnerdahls sommaräng. Och Giftigt genuint. Men för att höra dig fram till det får du lyssna med oskuldens bästa hörselsnäcka. Lycka till, du lomhörde babian!

Kjell Alinge

Publicerad: 2004-08-12 00:00 / Uppdaterad: 2004-08-12 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #2760

74 kommentarer

På avstånd hörde han syrsorna.

PÅ AVSTÅND HÖRDE HAN SYRSORNA!

Medlem 2004-08-12 00:04
 

men va f-n! sug.

sur Oregistrerad 2004-08-12 00:05
 

Jerzei: Varför den raden så fort Kjell varit igång?

Mirror Vain Oregistrerad 2004-08-12 00:12
 

onani

ett ord Oregistrerad 2004-08-12 00:14
 

va fan Kjell, denna är ju 10/10! Hur kan du bara undlåta att ge gyllene 10?

stålisen - i en gyllene natt Oregistrerad 2004-08-12 00:25
 

Ren och skär dynga! McDonalds-indie.

ytterligare några ord Oregistrerad 2004-08-12 00:26
 

men ahhh. Den här har ni ju redan recenserat om jag inte minns helt jävla uppåt väggarna. Vadan detta? det är ingen som vill läsa om den här skiva. Det har inte gott att öppna tidningen en enda dag i sommar utan att det står fem sidor om Gessle. nu får det vara nog. jag tänker inte ens läsa vad som står.

Medlem 2004-08-12 00:27
 

Gått heter det…hmm.. jag är drukigt lite vin.men ändå. usch.

Medlem 2004-08-12 00:30
 

har…druckigt. äh.

Medlem 2004-08-12 00:32
 

drickut?

bejnoth Oregistrerad 2004-08-12 00:36
 

ÅRETS PLATTA

Medlem 2004-08-12 00:36
 

Borde inte skivan heta de 5 värsta låtstölderna eller nåt sånt?

Ta tex låten "Ta mej nu" som är en direkt kopia på Summer time blues med Cochran. Det är fan så illa att även texten är direkt översatt. Extra illa är det när Gessle själv gnäller över att dagens ungar bara laddar ner från nätet.

Åke666 Oregistrerad 2004-08-12 00:36
 

Skrattade som fan när jag läste de här kommentarerna…e väl lite full och trött..

Krukvext Oregistrerad 2004-08-12 00:41
 

vem fan är kjell alinge

daniel rrrr Oregistrerad 2004-08-12 01:16
 

Gyllene tider är praktmesar.

Medlem 2004-08-12 01:43
 

välkomna till sverige.

tack för kommentarer.

håll grytan kokande!

kommentar från kjell Oregistrerad 2004-08-12 02:12
 

MÅTTE JÄVULEN TA ER

Medlem 2004-08-12 02:20
 

djävulen anländer snart med gyllene horn.

kommentar från kjell Oregistrerad 2004-08-12 02:29
 

är det inte lite dåligt att 2 dsc recensenter recenserar samma skiva? okej om en dsc- och en gästrecensent gör det, men två of your own kind?

shame on you!

Medlem 2004-08-12 02:43
 

va faen… var ni tvungan att recensiensera svergies mest överskattade band?

de har ju inte tillfört något nytt…de har varit samma älltande från halmstad sen 80-talet… fy fan…

näpp man borde göra som p3 rekommenderade… skicka gessle till de kända amerikanska fånglägret…

*usch*

Alg-Börje Oregistrerad 2004-08-12 05:05
 

Gessle kan vara en av Sveriges smartaste och roligaste artister OM de skulle vara så att han hatar sin egen musik och bara levererar den skit som svenska folkets verksamhetsbefriade skallar behöver.

Djävulen har en Gyllene Tider tatuering i pannan.

Sören Oregistrerad 2004-08-12 07:29
 

jag trodde att dsc:s mål var att leverera recensioner av NYA (och ibland gamla) skivor med INTRESSANTA artister…

henkeponken Oregistrerad 2004-08-12 08:15
 

Inte HÄR också!!! Ni får väl kalla mig för en med "stor ambitionsryggsäck", men nu vädjar jag; låt mig få vakna en enda dag den här sommaren utan att behöva se Per Gessles övergemytliga hundögon framför mig, utan att råka läsa ännu en klyscha om hur svenska och somriga Gyllene Tider är, och utan att höra från ännu en mun att "du kan i alla fall inte förneka att han är en väldigt duktig låtskrivare".

Jag har inte tyckt så illa om Gyllene Tider förr om åren. Har väl till och med vid något enstaka tillfälle kommit på mig själv med att gnola på Jag Går Och Fiskar eller Juni, Juli, Augusti. Men det var förr. Men det var förr. När fenomenet fortfarande hade rimliga proportioner.

För jag vägrar tro att var nionde svensk går och ser detta band p.g.a. att musiken är "limmad och klistrad till fulländning". Nej, en stor del av förklaringen måste stavas så här: media, media, media. När Göteborgs-osten skickar med en hel extra tidning om ett svenskt trallpopband från 80-talet så är det något jäkligt lurt. Jag menar; The Strokes, The Hives, Franz Ferdinand… det var ju ingenting. De svenska dagstidningarnas tävling om vem som kan flåsa mest över Mazarin, Finn 5 Fel, eller de medföljande turnéerna ger en helt ny, och fruktansvärd innebörd till ordet hype.

Jag vill inte vara en som slår bakut. Jag vill inte hata Gyllene Tider. Jag vill inte känna mig lätt spyfärdig när ännu en arbetskamrat fyller i att "jo, jag har ju alltid tyckt att Per Gessle är jädrigt skön". Men så säg mig då snälla hur man undviker att känna en viss motvilja mot den här vanvettiga hyllningskarusellen?

Medlem 2004-08-12 08:22
 

Malmö FF 2 Halmstad BK 1

Juventus 2 DIF 2

Nu börjar Sveriges två bästa lag röra på sig.

Halmstad BK och Gyllene Tider kommer nu att dala ner till den nivån där de hör hemma.

Medlem 2004-08-12 08:37
 

Mirror Vain: För att Kjells lysande små recensioner alltid först bemöts av en chockad tystnad av alla som vill att recensioner ska lyda "Denna skiva bra. Köp." eller "Denna skiva blä. Köp inte."

Sen är det ju en Alingism också. Om det nu inte var Janne Forsell som hittade på den.

Medlem 2004-08-12 09:03
 

jag kan bara instämma med tidigare kommentarer. jag hade hoppats på att DSC skulle vara den fristad i svensk media där man inte får inbankat i skallen att "gyllene tider är minsann synonymt med svensk sommar" och "det här måste man tycka om precis som kungen och lasse åbergs bajs-filmer". till råga på allt var det en urbota usel recension.

Andrew - at work Oregistrerad 2004-08-12 09:23
 

Hmm. Har besökt dsc flera gånger idag, men det var först nu jag lade märke till recensionen. Gyllene Tider alltså? Åtta av tio? Hmmmm. *pannan i djupa veck*

Medlem 2004-08-12 09:36
 

Let's sort things out shall we?

Per Gessle är ett geni. Du kan tycka vad f*n du vill om hans musik men likförbannat är han ett geni. Varför? Han har bemästrat den där svåra konsten som ALLA musiker, låtskrivare och artister eftersträvar men som 99,9 % aldrig kommer i närheten av. Att skriva en låt du redan hört och känner igen UTAN att kunna säga var du hört den tidigare. Enkelt men svårt.

Per Gessle är hatad. Det är ju klart att man hatar honom för detta trots att han som person är (verkar vara..) genomsympatisk och – MYCKET VIKTIGT – inte verkar låtit framgångarna stiga honom åt huvudet.

Personligen tänker jag fortsätta vara ambivalent i frågan Per Gessle och Gyllne Tider:

1. Bli irriterad när jag nynnar på nån av deras låtar

2. Bli glad när coverbandet jag spelar i sätter "Går och Fiskar" på första försöket – inklusive gitarrsolot!

3. Skratta rått åt alla indiejönsar, musiksnobbar och andra smaktalibaner som avfärdar Gyllene. Dom har ju änså inte fattat nåt on popmusik…

Såja.

Mötörsågen Oregistrerad 2004-08-12 09:44
 

HSTD 4 life.

Medlem 2004-08-12 09:48
 

Det var Annie och jag och ingen ann'

Medlem 2004-08-12 10:25
 

Jag kan inte låta bli att tycka att Gyllene Tider är ett av Sveriges mest överskattade band (ungefär som ketchup är överskattat). Men det verkar ju som att de går hem hos de flesta.

Henrik P Oregistrerad 2004-08-12 10:41
 

Känns lite som om herr Alinge blir lyrisk av vad som helst… Verkar inte ha lätt för sig att ge dåliga betyg iaf.

Medlem 2004-08-12 11:02
 

Den här typen av skiv-recensioner växer inte på träd längre, vilket jag som väldigt liten fågel är mycket ledsen för.

Medlem 2004-08-12 11:13
 

precis som tidigare har sagt, överhypat av media = stor hype bland alla.

Sen att gessle tar 90 procent av alla intäkterna, och de andra får dela på resten. Han är väl ändå den som minst behöver pengarna?

moi Oregistrerad 2004-08-12 11:23
 

Per Gessle borde landsförvisas. Han förvrider sinnena på tusentals stackars svenskar. Publikrekordet på Ullevi visar bara hur katastrofalt musikklimatet är i Sverige; ingen vill höra någonting nytt – alla vill mest tralla med i jävla tramsmusik.

En bandmedlem i Gyllene tider ringde en gång på dörren till min lägenhet och hade för avsikt att skymfa mig, varpå jag kastade ut honom för två trappsteg i trapphuset utan att han lyckades slå ihjäl sig. Nu sprider han rykten i hela Göteborg att jag är galen! Vem vill han vara? Balder som skjuter misteln i Loke? Eller var det tvärtom?

Det blir nog jag som rymmer från jolmet istället och flyttar utomlands.

Medlem 2004-08-12 12:02
 

mötörsågen: nej, man måste inte alls tycka att per gessle är ett "geni", så sluta rabbla dina fåniga klyschor. du tycker säkert att tomas ledin är ett geni också, allting du skriver om gessle skulle man kunna säga om ledin eller magnus uggla också, om man var lagom sinnessjuk. så sluta med dina intetsägande klyschor. man får väl gilla gessles hopplösa dansbandstrallande om man vill, men då tycker jag man åtminstone kan erkänna var han hör hemma musikaliskt, nämligen som paul paljetts arvtagare. inget mer.

KoladiOla Oregistrerad 2004-08-12 12:20
 

Egentligen tänkte jag inte lägga in någon kommentar i svallvattnet efter den här skivrecensionen men…

Mötörsågen: Jag hoppas verkligen att du skämtar.

Medlem 2004-08-12 12:34
 

Nä inte gyllene tider!

Medlem 2004-08-12 12:37
 

Kul att få läsa Alinge recensera Gyllene Tider!

rasputin Oregistrerad 2004-08-12 13:14
 

Den här recensionen handlar ju om ett fenomen. Att Gessle snärjer majoriteten av en hel befolkning runt pekfingret. De miljoner som aldrig skulle få för sig att besöka en site som den här flera gånger i veckan. Jag antar att det är just detta fenomen som Kjell belyst.

Bubbel Oregistrerad 2004-08-12 13:30
 

Åh, kan inte Gyllene tider lägga ner. Enda trösten är att de här låtarna är bättre än Pers sologrejer, som jag bara inte klarar av. Gyllene tiders gamla låtar är bra däremot.

Inkan Oregistrerad 2004-08-12 13:35
 

Vidrigaste.skivan.någonsin. När ska folk ge upp? Som sagt. Det här bevisar att folk i vårt land bara vill ha lull-lull musik som är enkel nog att kunna sjunga med i även när man är full.

Bergman Oregistrerad 2004-08-12 13:48
 

Inkan> Det håller jag med om, det finns faktiskt en del gyllene-låtar som är bra. Men dom nya (dom 2 som jag hört, gissa vilka?) är verkligen urusla.

Medlem 2004-08-12 13:50
 

det borde döpas om till dagenskrönika.com för vad är detta? en massa babbel om stockholms stadion och sommar och hit och dit. vad hände med låtarna på skivan? ska det vara en sida med skivrecensioner kan ni väl hålla er till just recensioner?

Medlem 2004-08-12 13:54
 

Om tio år kommer ni säga samma sak om den här skivan som ni gör nu med dom gamla skivorna :-O

mmmmm Oregistrerad 2004-08-12 13:55
 

och kom förresten inte och säg: läs den andra recensionen om du vill veta lite om sångerna. för isåfall kan du väl bara ge fan i att recensera skivan igen kjell?

Medlem 2004-08-12 14:01
 

gyllene tider och gessle är störst! dom och magnus uggla är sveriges motown!

billy boy Oregistrerad 2004-08-12 14:09
 

Att Per Gessle skulle vara sveriges ENDA pop-geni är bland det löjligste jag hört. Visst, tycker man om att höra en fjollig och totalt karaktärslös röst sjunga fjortis-texter så visst. Rent musikaliskt sett är Gessle helt ok. Trots att pengarna verkar styra och att han upprepar sig.

Ska man snacka om ett RIKTIGT svenskt pop-geni så är Joakim Berg det solklara valet

Punkt

Medlem 2004-08-12 14:16
 

alltså ta det lugnt, bara en skiva. Inget man måste hata med hela sitt liv. Det är väl mysigt ibland med Vi två blir en och sådär..

Medlem 2004-08-12 14:19
 

En förklaring till er som inte förstår Gyllene:

Sofiero en sommarkväll, god mat, vin, hela familjen kan vara med, från nyfödd till gammelmormor, trallvänlig musik som sätter sej i allas huvud, inget allvar, bara sommar, sol och känslor.

Varje gång man hör Gyllene så minns man alla sköna känslor.

Nä, Uggla är inte samma sak och den andra fjanten kan sluta stöna i mikrofonen

Nina-Kina Oregistrerad 2004-08-12 14:38
 

Är den här verkligen värd att recensera två gånger. Jag finner fem fel redan på omslaget. 5st alldeles för gamla farbröder…blä. Jag tänker inte ens FÖRSÖKA tycka om det här.

Bengt - Inte så inloggad Oregistrerad 2004-08-12 15:02
 

shit va många som kände sig manade att kommentera idag…Gyllene Tider väcker starka känslor åt alla håll..jag…jag bara skiter i dom :)

Last days of April Oregistrerad 2004-08-12 15:04
 

Fenomenet är helt klart intressant. Kan 5% av Sveriges befolkning ha fel (om man ser till antalet sålda konsertbiljetter)? Gessle kan uppenbarligen snickra låtar, inget snack om saken. Hur man uppfattar det är en annan fråga. Hursomhelst finns det oändligt mycket som är sämre än GT och lika mycket som är bättre. Men tesen som ofta lyfts fram, att GT lyssnare består av människor som är alldagligt intresserade av musik tror jag rätt hårt på…

Medlem 2004-08-12 16:14
 

Nina-Kina>>Men sen har också dom flesta svenska familjer ingen som hellst koll på vad bra musik är. Ifall nu din 5-åriga son/bror/syster och du sjunger en gyllene tider-låt med gammelmormor så säger ju det det mesta om musikens substitet.

Och kalla inte J. Bergs sång för stönande. Svenssons med kass musiksmak ska inte yttra sig om saker dom inte förstår sig på.

Medlem 2004-08-12 16:51
 

Är det här ett skämt eller? Finn 5 fel får alltså högre betyg än Vapen & Ammunition som åkte på en ganska så rejäl sågning?

Det hade varit svårare att finna fem rätt.

Medlem 2004-08-12 16:52
 

En gång när Slitz var en musiktidning testade de att spela upp popklassiker för Per Gessle och klockade hur lång tid det tog för honom att känna igen dem:

• "Daydream believer" (Monkees, 1967), 3 sek

• "Metal guru" (T. Rex, 1972), 1,5 sek

• "Happy together" (Turtles, 1967), 6,5 sek

• "I'm gonna love you too" (Buddy Holly, 1957), 8 sek

• "Arnold Layne" (Pink Floyd, 1967), 1 sek

• "God only knows" (Beach Boys, 1966), 2 sek

• "Ever fallen in love" (Buzzcocks, 1978), 1 sek

• "Till the end of the day" (Kinks, 1965), 5/6 sek

Jag vet inte vad det bevisar, men jag gillar det.

Funabashi Oregistrerad 2004-08-12 17:26
 

Det bevisar bara vad jag redan visste; mannen, myten, meniskeln och mazarinen är inte vid sinna sinnens fulla bruk!

Medlem 2004-08-12 17:33
 

kan 5% av sveriges befolkning ha rätt?

jag tror inte det.

Medlem 2004-08-12 18:40
 

Jag trodde inte att jag skulle behöva se Gessles sönder Botox:ade ansikte ansikte på en så pass sofistikerad site som dagenskiva.com. Jag känner mig skärrad, arg och besviken. Men allra mest känner jag mig rädd. Hans finns överallt.

Det är dags för lite revolution alá den den franska. Jag vill se Gessles huvud på ett spätt och skrika Frihet, brödrarskap och ingen mer gessle!

Rädda sverige! Oregistrerad 2004-08-12 22:45
 

Jag vet inte om Per Gessle ska ha en egen himmel, men ge honom Nobelpriset i Ekonomi. Jag har sällan stött på någon som verkligen återanvänt allt han någonsin skrivit så många gånger om och ständigt lovprisats. Man måste ju beundra affärsmannen Gessle, allt han tar i höjs till skyarna, kanske för att det inte finns någonting främmande eller annorlunda, alla kan sjunga med redan i andra lyssningen, melodierna kan vi från start…

Medlem 2004-08-12 23:25
 

Terrorfright!

Knukfnukuk Oregistrerad 2004-08-12 23:29
 

Dom flesta som kommenterat här har inte läst vad jag skrivit så noga. Dagens skiva är full av recensioner som är gjorda efter TUMME UPP eller TUMME NER -tecken. Jag älskar musik. Att lyssna på det allra vanligaste och hitta in i det är ofta bortglömt. Det finns andra dimensioner än HURRA eller URK! Jag rekommenderar er alla att lyssna på klassisk musik, folkmusik, dansband( fast gessles musik är inte i det facket – nä)och så vidare Stämningen i kommentarerna påminner om vrålet mot ABBA en gång. Använd era korta liv efter eget omdöme – men HAT är helt bortkastat . Det urholkar själen. Det var tydligen bra att jag skrev om Gessle igen. Visst är musiken lättillgänglig. Men för att ha utbyte av människor som John Oswald , Philip Glass , David Toop eller varför inte Wilco,Joni Mitchell, Prince, Magnetic Fields eller Pan Sonic, Skinny Puppy, Kid Koala, Johnny Cash och Sophie Rimheden och Hans Appelqvist är det viktigt att också lyssna in en liten hink gessle . Det blir inget djup i ljudbilden annars. Och då menar jag djup som i perspektiv. Givna käpphästar blir en trist parad. Anhängare av Hives och Miss Kittin behöver gyllene som något att OCKSÅ ta spjärn emot. Må bra alla och tack för alla inläggen.

kjells kommentar Oregistrerad 2004-08-13 03:51
 

Hata! Hata! Hata!

B-Björn Oregistrerad 2004-08-13 14:27
 

fan vilken pissig recension. frågan är om man ens kan kalla detta en recension?

arger Oregistrerad 2004-08-13 16:08
 

Fyfan för Gyllene Tider. Avskyvärd, platt, plastig, ytlig, korkad smörja. AVSKY!

!"#¤"¤&#""#/¤(# Oregistrerad 2004-08-13 22:09
 

Kände sig herr Allinge nödig att namedroppa lite musikpolitiskt korrekta namn för att försvara sin heder?

Medlem 2004-08-14 09:21
 

Denna recension är ganskas symptomatisk för hur lågt dagensskiva.com har sjunkit… någon intresserad av att starta egen musiksida med riktig musik?

ire Oregistrerad 2004-08-14 09:47
 

Gyllene Tider är Satan, och Tomas Ledin hans lärjunge. Lyssnar man på Per Gessles sånger baklänges hör man det upprepade budskapet: "Bra musik är alltid kommersiell, bra musik är alltid säljande". Lyssnar man på Tomas Ledin är man bara perveterad, bortom all mänsklig hjälp. Kan BARA botas med ihärdigt spelade av Joy Division, Led Zeppelin, Suicide och Entombed.

Medlem 2004-08-14 14:48
 

musik behöver absolut inte vara teknisk avancerad föra att vara lysande. Dock är det här tyvärr ett exempel på enkel musik som bara andas yta. Det tilltalar främst folk som inte orkar få annat en ytliga glädjeavtryck på själen och som absolut inte har tålamod eller tid(intresse) av att upptäcka sånt som berör bakom allt mediabrus. En tragiskt notis är att 90% av sveriges befolkning verkar tycka att det här är det bästa som hänt sverige i musikväg. Det Sverige behöver idag är fler band som brinner för musiken och inte för pengarna. När Thåström försvinner dansar mössen på bordet.

muzikantus Oregistrerad 2004-08-14 23:06
 

majoriteten av kommentarerna är skrivna med så hårda ord att jag inget kan säga som svar. vore kanske bra att spara hatet till en dag det verkligen behövs. och också att försöka fundera ut av vilka GODA skäl jag skrev texten. hälsningar till er alla…

kjells kommentar Oregistrerad 2004-08-15 04:22
 

Jag gillar Gessle och jag gillar nya skivan. Ta era Led Zeppelin och Pink Floyd-skivor och försvinn.

Medlem 2004-08-15 09:04
 

Skulle gärna ta mina Pink Floydskivor och försvinna, bara det att det inte finns någonstans att komma undan Gyllene Tider. Därav hatkänslorna. Ett obskyrt band som få lyssnar på utgör ingen vriden kniv i såret. Men ett fenomen som invaderar alla tänkbara offentliga kanaler MÅSTE man ju förhålla sig till?

Medlem 2004-08-19 14:53
 

Men herre Gud, skivan suger ju!!!

Don Martin Oregistrerad 2004-08-21 23:04
 

Alla här som tycks hata Gessle mer än livet självt omhuldar garanterat ett gäng artister som helt klart delar samma bröd…

Medlem 2004-08-21 23:11
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig