dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Light Bulb Project: Go!
Go! (CD) The Light Bulb Project
2004
Low Ride
6/10

Under ytan

Lyssna

Sök efter skivan

Svensk syntpop med popkänsla. Jag ljuger om jag säger att jag inte tänker på Paris.

Men där Paris gör gitarrpop med ett stänk syntpop gör Hanna Göranson, Emma Bates och Christina Roos syntpop med ett stänk gitarrpop. Ja, och mer än bara ett stänk taktfast eurodance i botten.

Syntpop med en känsla av befriande naivitet och verklighetsflyende discoglitter. Jag ljuger om jag säger att jag inte tänker på Human League.

Blaserad pratsång. Någon gång Rimhediserad. Någon gång på franska.

Jag ljuger om jag säger att jag inte tänker på Visage.

Jo, det är svårt för mig att inte plocka upp de ekon av ett svunnet årtionde som jag hör i The Light Bulb Projects musik. Det var trots allt ändå då jag mötte musik för första gången. Men att förvalta ett retroarv kan man göra mer eller mindre bra. I trions fall funkar det för det mesta riktigt bra.

Charmigt, lättsamt och tapetklistriga melodier.

Samtidigt som det är styrkan hos ”Go!” blir det också lite av svagheten efter ett tag. Det känns som att jag gärna sett lite mer under den välpolerade ytan. Men med det sagt är dataspelspopen i ”Automatic Soul” helt oemotståndlig. För att inte tala om albumets verkliga höjdpunkt – avslutande ”Joystick”. Ett marschstompande euro-beat, bloppande åttiotalsslingor och en löjligt smittande refräng, som inte låter så lite snuskig.

”I will be a computer girl
and you will be my joystick boy”

Ett givet val till årets blandskivor.

Ola Andersson

Publicerad: 2004-05-20 00:00 / Uppdaterad: 2004-05-20 00:00

Kategori: Recension | Recension: #2633

7 kommentarer

tom hype.

TOM HYPE.

tom hype tom hype tom hype tom hype

Medlem 2004-05-21 20:23
 

hyfsad skiva. bättre än miss kittins nya. 6/10 är nog lagom. fast tommy february6 är givetvis mycket bättre.

Medlem 2004-05-21 20:29
 

det finns ungefär 10 miljoner tyskar och en handfull amerikaner som gör sån här musik oändligt mycket bättre än light bulb project. fy fan för den incestuösa svenska musikscenen där varenda nolla med en synth och en roland får halvsida i nöjesguiden.

Medlem 2004-05-23 13:50
 

Tack keitel.

Söta svenska tjejer sjunger om disco och annat gulligt på knagglig engelska, uppbackade av lam synth. Naturligtvis köar recensenter för att skriva upp skiten. Samma sak med Paris. Incestuöst var ordet.

schnasker Medlem 2004-05-23 14:04
 

när är den död då den jävla electro clashen??

jag väntar så jävla mycket på att den ska dö!

"snazzy" pratsång och vocoders dööööden

äcklo clash Oregistrerad 2004-05-24 12:16
 

En massa surgläfs här, märker jag? "Joystick" och "San Fransisco" är inget annat än två klockrena femettor, om de där 10 miljoner tyskarna (och handfullen med amerikaner, icke att förglömma) sedan trycker upp något bättre i min gom tuggar jag gärna och sväljer. Hitintills har de dock lyst med sin frånvaro. Och det är väl förmodligen meriterande i deras falanger att inte en jävel har hört talas om deras epos. Än mindre utövarna själva.

Wallander Oregistrerad 2004-05-25 14:54
 

Underbar skiva. Märker på kommentarerna att ingen av besökarna verkar ha någon större koll. Ola är bra som vanligt.

Koladi-Ola Oregistrerad 2004-10-14 20:43
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig