dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Morrissey: You are the Quarry
You are the Quarry Morrissey
2004
Attack/Sanctuary/BMG
8/10

Mozte ägas!

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

”The week we decided to 'expose' Morrissey as a racist gave us all a buzz in the office – it was like being 'proper journalists' for a rare couple of days as we pieced together what was, if not an actual 'news' story, certainly more vital than just putting an interview with Kingmaker on the cover.”
- Andrew Collins, New Musical Express

Madstock, Finsbury Park.

Stoppa mig om ni hört den här förut.

Det är den åttonde augusti 1992 och Morrissey ska öppna för Madness på deras återföreningsspelning. På gräsfältet hänger Madness-fansen (totalt dök det upp 70000 personer på minifestivalens två dagar) i oxblodsfärgade Docs och tycker inte alls det är särskilt kul att Morrissey – redan jagad av det ”Bengali in Platforms”-orosmoln som mullrar om smygrasism – har en bild på två skinheadsbrudar som backdrop.

Morrissey spelar sen ”National Front Disco”.

Morrissey spelar ”We'll let you Know”.

Sen sveper Morrissey in sig i Union Jack-flaggan och springer fram och tillbaka på scenen.

Saker börjar kastas in på scenen: mynt, flaskor. Någon kastar in ett apelsinjuice-paket. Morisseys spelning på Madstock-festivalens andra dag ställs in. Demonstranter protesterar utanför EMI:s skivbolagskontor med plakat med antirasistiska slogans.

Och NME gnuggar händerna.

De kallar sin artikel för ”This Alarming Man” (britter har alltid varit oslagbara på ordvitsar) och tapetserar sidorna med varenda liten antydan, rykte eller indicier de hittar till att Morrissey skulle vara främlingsfientlig.

På så vis får de även hämnd för den gång då Morrissey lovat dem en exklusiv intervju från Japan-turnén, men i sista stund hoppat av och istället skickat dem en handfull ”exklusiva turnébilder”. Så där satt NME-possen med rockskäggen i brevlådan, en framsidesbild på Morrissey och ett uppslag med bilder på honom där han posade vid ett tåg.

Nu gav de igen med allt de hade.

Morrissey teg.

Bidade sin tid, om ni så vill.

Tolv år senare är ärren fortfarande inflammerade, en sårskorpa som Steven Patrick inte kan låta bli att peta på:

”I've been dreaming of a time when
To be English is not to be baneful
To be standing by the flag, not feeling shameful
Racist or partial”
- ”Irish Blood, English Heart”

”The critics who can't break you
They somehow help to make you”
- ”You know I couldn't Last”

”You are the Quarry” är inte bara det första albumet från Morrissey sedan 1997 års ”Maladjusted”, det är också det första han spelat in sedan han tagit sin tillflykt från regniga England till de soligare delarna av det stora landet i väst.

Hatkärleken är densamma.

Liksom han behövde de sotiga tegelväggarna och den lunginflammatoriska fukten i Manchester för att kunna drömma sig bort någon annanstans, så har livet i USA mer än något annat ringat in det faktum att han är den evige främlingen. Och medan han sportar en klädsam solbränna och verkar trivas rätt bra i sin isolerade tillvaro, med sina bilar, sin vespa och de majestätiska vidderna, så är han inte mer tillmötesgående mot sitt nya lands regenter än han var när han uttryckte sitt missnöje över att Margaret Thatcher inte omkommit i IRA:s attentat i Brighton 1984:

”The land of the free, they said
And of opportunity
In a just and a truthful way
But where the president is never
Black or female or gay”
- ”America is not the World”

Morrisseys penna ristar lika djupt som alltid, med den sedvanliga svavelsyran istället för bläck i kulspetsen. De två anledningar som snarare hållit folk som bröderna Franke och Weeping-Magnus sömnlösa om nätterna stavas:

J-e-r-r-y.

F-i-n-n.

Det handlar om en man med ett brottsregister som inbegriper såväl AFI och Green Day som Blink 182 och det saknas inte fingeravtryck på den här produktionen heller. Till hardcorefansens stora förvåning – och, får man väl anta, avsky – har Morrissey inget annat än gott att säga om sin samarbetspartner.

- Han hjälpte mig skapa det sound för det här albumet som jag annars bara hört i mitt huvud, sa mannen med popkulturens snyggaste käklinje i ett pressmeddelande.

Finns input märks främst i trummornas liksom huggna, nästan elektroniska läten – det är inte utan att tanken gör en blixtvisit hos de band som får Nunstedts salivkörtlar att jobba övertid. Att gitarrerna då och då låter obehagligt bredbenta – ”gubbrock galore”, som Fredrik Welander uttryckte det – eller att det förkommer såväl MIDI-läten som proggiga flöjtsolon får man svälja.

Men allt det där vet ni ju redan.

För även om det varit en del upphetsade andetag kring det faktum att den här skivan faktiskt spelats in gemensamt med bandet – precis som på gamla goda Smiths-tiden, när gängmentaliteten mellan bandmedlemmarna var genuin och inte något som kändes som en affärsuppgörelse – istället för att Morrissey gått in i studion, sjungit in sin del och sen får väl resten av bandet göra vad sjutton de vill med sin del, så handlar det ju bara om en sak.

Rösten.

Rösten som sjöng ”Everyday is like Sunday”.

Rösten som sjöng ”Now My Heart is Full”.

Rösten som på ”You are the Quarry” kanske inte är bättre än någonsin, som de flesta Mozmaniker vill få en att tro, men som tillskansat sig en pondus som rimmar rätt väl med de grånande tinningarna och de stiffa kostymerna han bär nuförtiden. Det är en distingerad gentleman i sina bästa år som står bakom mikrofonen och han ser mer ut som Kristofer Lundström än någonsin Jay Leno eller Tommy Cooper.

”Come Back to Camden” är en sådan där ballad så uppblåst att den hotar att spricka när som helst – den börjar med lite trevande piano, lite stråkar och sedan sväller allt upp till de mest underbart löjligt stora proportioner. Om det någonsin funnits ett soundtrack till ”Kill Uncle”-konvolutet (Stora Poser) så är det ”Come Back to Camden”.

”The World is Full of Crashing Bores” doftar Bowie och texten är en skarpslipad lie som sveper genom musikvärldens mest trassliga och svårforcerade undervegetation:

”It's just more lock jawed pop stars
Thicker than pig shit
Nothing to convey
They're so scared to show intelligence
It might smear their lovely career”
- ”The World is full of Crashing Bores”

Den ömsesidiga kärleken mellan Morrissey och mexikansk gängkultur är väldokumenterad. De mest hårdkokta och helkroppstatuerade chicanos och eses har berättat hur de begraver sina sammanbitna ansikten i kuddarna på pojkrummen och bara, ”cry and cry, like a little bitch, man” när de lyssnar på ”There is a light that never goes out” på repeat.

På ”You are the Quarry” tar sig den fascinationen uttryck i deklarationen ”The First of the Gang to Die”, där ”West Side Story” möter ”Blood in, Blood out” i en sådan där klassiskt flödande Morrissey-refräng. Dessutom undviker han klokt nog de mest romantiserande klyschorna (om man bortser från inledningens ”You've never really been in love/'til you've seen the stars/reflect in the reservoirs”) i en låt som har ”Andrasingel” tatuerat över magen:

”He stole from the rich
And the poor
And the not very rich
And the very poor”
- ”The First of the Gang to Die”

Till slut rundas skivan av med en nästan sex minuter lång ”You Know I Couldn't Last”, där rundpall efter arenaballadssvingande rundpall skickas mot skrupellösa musikjournalister och samma degiga skivbolagskostymer som han siktade efter i ”Paint a Vulgar Picture” (tja, kanske inte specifikt Geoff Travis, men ni fattar) och det är den sista andefattiga chansen att gå på knock.

”You are the Quarry” är det bästa sedan ”Vauxhall & I”.

”You are the Quarry” kan rentav vara det bästa han gjort sedan, tja, 1988 års ”Viva Hate”.

Det är bra.

Vi gillar när våra vänner blir framgångsrika.

Kristofer Ahlström

Publicerad: 2004-05-17 00:00 / Uppdaterad: 2008-01-30 09:15

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #2626

88 kommentarer

äntligen!

Medlem 2004-05-17 00:02
 

den enda låten som inte håller Moz-klass är "america is not the world"

Medlem 2004-05-17 00:03
 

Oj, nu blir det många som gör i byxorna av lycka. Dock inte jag…

Medlem 2004-05-17 00:09
 

Fan vad jobbigt att jag inte har tillräckligt med pengar för att köpa skivan. Recensionen var rätt kul. En åtta? Låter ju lovande!

Medlem 2004-05-17 00:10
 

här är den ju!

nu ni Oregistrerad 2004-05-17 00:10
 

jag kan inte hålla med mer kristofer.

Medlem 2004-05-17 00:17
 

om sommarens låt i radio blir "first of the gang to die", ja då blir det nog en rätt bra sommar.

erimos (EIL) Oregistrerad 2004-05-17 00:17
 

dålig rubrik.

blom Oregistrerad 2004-05-17 00:20
 

Skitbra recension. Verkligen intressant.

Och så fick ni tillfälle att spexa med rubriken också.

Medlem 2004-05-17 00:23
 

Det där lät helt ironiskt men så var det inte.

Medlem 2004-05-17 00:24
 

Morrissey – Definitionen på brittisk färglöshet. Så slätstruket och grått det bara kan vara. Tur att Beatles hade sin psykedeliska period, annars hade det varit för lätt att generalisera.

Micke T Oregistrerad 2004-05-17 00:27
 

Nej, denna är ju inget att ha tyvärr. Det enda som är bra är att frisyren har fixats till så att den åtminstone är anständig. Köp inte, ladda ner om du måste lyssna.

Medlem 2004-05-17 00:31
 

det är lite roligt att tråden om videon är rensa men mest av allt så var det en fin recension. hade jag inte redan lyssnat och blivit lika mycket besviken som lättad redan så hade jag blivit jävligt nyfiken tror jag.

Medlem 2004-05-17 01:00
 

har inte orkat läsa recensionen men en sak är iallafall säker. AFI är inget brott

Martin E (inte inloggad) Oregistrerad 2004-05-17 01:12
 

Yeah!! Bra recension! Och ja den ska vara så lång! det är ju MOZ det handlar om!! 8/10 är helt rätt!

Def Moz Oregistrerad 2004-05-17 07:00
 

Steve Barrow-sammansatta samlingar på Attack:

101 SUFFERER'S CHOICE: V/A

102 THE ORIGINAL MAN: Andrew Tosh

103 DO THE REGGAE: The Maytals

104 SHOCKS OF MIGHTY: Lee Perry & Friends

105 ENTER INTO HIS GATES WITH PRAISE: Johnny Clarke

106 JOHNNY IN THE ECHO CHAMBER: The Aggrovators

107 DON'T TROUBLE TROUBLE: Johnny Clarke

108 PUBLIC JESTERING: Lee Perry & Friends

109 PUT ON YOUR BEST DRESS – SONIA POTTINGER'S ROCKSTEADY: V/A

110 DUB JUSTICE: The Aggrovators

Medlem 2004-05-17 07:02
 

IRISH BLOOD, ENGLISH HEART

IS WHAT I'M MADE OF

THERE IS NO ONE ON EARTH

I'M AFRAID OF

John Smith Oregistrerad 2004-05-17 07:03
 

jag vill att Alias ska berätta för mig om Attack!

lupus lynx lynx Oregistrerad 2004-05-17 07:28
 

Är det någon som vet var man kan läsa "This alarming man"-artikeln? jag har letat på NME.com men hittar inget!

partikamrat Oregistrerad 2004-05-17 07:33
 

Jaha nu har jag verkligen ingen orsak att inte springa ner till Åhléns på lunchen och köpa skivan.. men fan, 190:-…. jaja, det är ju Morrissey!

Medlem 2004-05-17 08:47
 

aaaahhh! orkar inte läsa men betyget stämmer med vad jag tycker! då är jag nöjd!

Medlem 2004-05-17 09:00
 

Jag har nu läst kommentarena o måste erkänna att jag är något förvirrad… finns det folk som inte gillar Morrisey??

Medlem 2004-05-17 09:18
 

Pretto-mainstream-tönt!

H to the Izza Oregistrerad 2004-05-17 09:19
 

Jaha. Nu är den här. Har tankat ner det mesta och försökt, VERKLIGEN FÖRSÖKT, fatta. Är väl för gammal och för trött…

I mina öron framstår Morrisey som en slätstruken, vilsen föredetting som gör ganka ointressant musik idag. Bra för att sätta saker i perspektiv så köpte jag Smiths tre första singlar när dom kom ut. Lyssnar på dessa idag och slås av samma tanke: är inte detta väl navelskådande och rent av skittråkigt?

Bra skriven recention dock. Och att Lokko och grabbarna nu skiter på sig av lycka är väl kul för dom. Vi andra lyssnar på modern musik som är IDAG. Inte IGÅR. Oavsett om igår var -65, -68, -72 eller -84. Morzzzzz….

Boo Beergut Oregistrerad 2004-05-17 09:38
 

Äntligen! Och en grym recension var det också! Tack DSC för att vi slapp alla "50 cent då?"-kommentarer det hande blivit annars. Fast om Morrissey istället.

Wu Tang crushin' Oregistrerad 2004-05-17 09:40
 

Jag trodde att även Madness anklagades för smygrasims. Många av deras fans är i alla fall äckliga skinheads, eller har jag fel? Detta kanske dock inte Madness belastas för. Är det nån som vet besked?

Medlem 2004-05-17 09:42
 

vem är morrissey? hmm…alla skivor som är på start sidan får 8/10…slump?

Medlem 2004-05-17 09:45
 

Recensionen är tillräckligt lång för att ges ut i bokform. Jag vill veta vad skivan handlar om (vilket jag iofs gör nu), inte artistens livs jävla historia

glassonion Oregistrerad 2004-05-17 09:55
 

Torr och metodisk recension på bästa DN-manér. Det gillar vi. *kliar sig i skägget*

Nisse Hansson, DN Oregistrerad 2004-05-17 10:08
 

Nej, "Kolet", madness fans är inte rasister. Däremot skins. Det är en rackarns skillnad. När Ska- och reggaemusiken kom till England skiftet 60-70-tal var det varvsarbetare klädda i kängor, turnups och Harrington-jackor som dansade till den. Sedan kom nån fjant och fick för sig att kombinera skinhead-modet med rasism.

Han hette Ian Stuart Donaldson och var en elak gynnare. Sedan dess har begreppsförvirringen varit total. "Snälla" skins lyssnar på baktaktsmusik och kallar sig red- eller sharpskins.

Och tycker illa om rasism.

Medlem 2004-05-17 10:21
 

Nipp: tackar för klargörandet

Medlem 2004-05-17 10:35
 

halvbra recension…

Skivan är nog ändå värd en nia….

Medlem 2004-05-17 11:08
 

Vad ni än gör, köp inte dvd:n! Det som kommer med är videon till "Irish blood, english heart", låttexter som man ändå får i konvolutet och pressbilder som finns gratis på hemsidan. Surt.

Medlem 2004-05-17 11:22
 

mm också besviken på dvdn… o hela omslaget är jävligt märklgit konstruerat…

Medlem 2004-05-17 11:28
 

"Madstock, Finsbury Park.

Stoppa mig om ni hört den här förut."

ehem. fin översättning.

kass recension.

snälla.

använd. inte.

så många stycken.

det ser för

jävligt ut.

Mubb Oregistrerad 2004-05-17 11:30
 

sonic-intervjun med morrissey var oväntat tråkig. knappt några roliga citat alls.

anders look Oregistrerad 2004-05-17 11:32
 

synd att man är pank, gubbjävlen verkar ju faktiskt vara intressant fortfarande.

får sno syrrans ex.

Medlem 2004-05-17 11:36
 

Just när alla glömt rasisttjafset skriver han "I've been dreaming of a time when

To be English is not to be baneful

To be standing by the flag, not feeling shameful

Racist or partial"

Varför? Finns det verkligen någon som bryr sig i morrisseys patriotism?

Medlem 2004-05-17 11:46
 

lång jävla recension… en del intressant en del överflödig skit. men skivan verkar ju bra iaf.

jarzo Oregistrerad 2004-05-17 11:53
 

bra recension!

bra skiva, har bara lyssnat på den två gånger, men den blir oväntat mycket bättre..

ang. dvd:n.. tur att jag missade köpa den, för jag var lite knäckt i två dagar..

seo Oregistrerad 2004-05-17 12:55
 

bra recension och bra skiva.

Medlem 2004-05-17 13:22
 

bra recension och bra skiva och halv-bra kommentarer.

Medlem 2004-05-17 13:29
 

Kristoffer ..skriv en bok itsället …på tok för lång rec!

Medlem 2004-05-17 14:06
 

helt underbar recension!

tack!

iiiiiih Oregistrerad 2004-05-17 14:16
 

Har lyssnat på skivan i två veckor nu. Den bara växer och växer, och First Of The Gang To Die är nog mannens bästa låt sedan "Everyday is like sunday".

Hultsfred i år blir riktigt roligt!

krantzet Oregistrerad 2004-05-17 14:37
 

Oj, oj, denna medleklassfascination för Mozzers rykte som hjälte bland chicanos… vem bryr sej. Finns väl minst lika "hårda" typer som är nere med Julio Iglesias. Lyssna på honom då också.

Medlem 2004-05-17 14:44
 

äntligen!

Gert Fylking kunde inte sagt det bättre själv!

Detta måste vara en av de största dagarna på mycket länge…hängde på låset till skivafären idag….köpte den helt underbara digipacken och sitter nu och njuuuter….

din mama Oregistrerad 2004-05-17 14:57
 

Var en aning besviken i början, men som tur är har ju skivat växt men jag tycker fortfarande produktionen är en aning tråkig och att det finns vissa låtar som är mer eller mindre bra. Men det är ju moz och rösten är som alltid helt underbar.

Bra recension för övrigt.

Medlem 2004-05-17 14:58
 

Bra recension. Årets sommarlåt: First Of The Gang To Die.

knugen Oregistrerad 2004-05-17 15:09
 

näe det här var ju minst sagt pinsamt… vad har det superba bandet AFI med Green Day och Blink 182 att göra? Kristofer borde nog inte skriva om musik han inte kan någonting om.

Medlem 2004-05-17 16:40
 

kände mig gammal och vuxen nog (plus pank)…sålde min smiths/moz-samling tidigare i år. trodde inte att jag skulle återvända till mina tonårsneuroser men med den nya skivan är jag tillbaka. ett soundtrack för ensamma dagar till ingen nytta. obesvarade romanser gör sig åter påminda och känslan av utanförskap ter sig än mer verklig. låt moz göra dig sällskap i sommar!

ångerfull Oregistrerad 2004-05-17 16:58
 

Oj, en recension som inte hanlar om hur recensenten blev räddad av MOrrissey som blek och finnig 15-åring!

DDDamn Oregistrerad 2004-05-17 17:34
 

Skivan växer mer och mer hela tiden tycker jag.. Gillar dock inte techno synthen i början på i like you. Men även solen har ju sina fläckar.

Det är inget ”moz-freak” som vill skriva på en svensk Morrissey sida?

http://www.brokenswedishhearts.tk

Petz Oregistrerad 2004-05-17 17:40
 

Bra och uttömmande (pust!) recension. Men, Kristofer, du faller ju rakt i Natalias fälla! du får inte hylla Morrissey. Då är du våldtäktsman och kvinnoförtryckare!

Tunga isflak längs Ljusnans vatten Oregistrerad 2004-05-17 17:58
 

bra recension kristofer! kul med en recensent som mer bryr sig om innehållet än om längden på det skrivna. och dsc är perfekt för det synsättet.

hampus. Oregistrerad 2004-05-17 18:50
 

Vadå till hardcore-fansens stora förvåning och avsky?

Till gruppen överraskande Morriseyfans kan även stora delar av de som lyssnar på straight-edge hardore (iallafall old school sådan) räknas. På sxe sidor är nyheten om att Moz skall släppa en skiva en självklar nyhet tillsammans med typ en miljon hardcore skivor.

Z. Brannigan Oregistrerad 2004-05-17 19:06
 

varfor jag namedroppas i Franke-lanken forstar jag inte. men trevligt ar det.

Medlem 2004-05-17 19:50
 

Jag fattar ingenting.. jag fattar inte rubriken, jag fattar inte innehållet i recensionen och jag fattar framförallt inte vad som är så bra med Morrissey..

Medlem 2004-05-17 20:04
 

Nu när jag äntligen vant mig vid hur snyggt allt låter kan jag bara konstatera att jag än en gång är knäckt. Rösten trnger sig på, skär in, rör om, och för tillfället känns den bättre än "Vauxhall and I" och jag faller och faller och faller

still ill Oregistrerad 2004-05-17 20:30
 

åh vad poetiskt sagt

Medlem 2004-05-17 20:31
 

hååå… bra recension skall jag säga. jag blir helt in love med moz röst… am i straight or gay börjar man nästan tänka. hoh

Medlem 2004-05-17 20:56
 

Oj, vad är rekordet ¨på längsta recension? Är den hä rlängst?

wirzum Oregistrerad 2004-05-17 22:03
 

och vad är rekordet på antal kommentarer? det här är väl rekord??

wirzum Oregistrerad 2004-05-17 22:03
 

wirzum: Om det är den längsta ska jag låta vara osagt, vi har några ungefär lika långa. Vi vet själva inte vilken som är den längsta. Recensionen av Buck 65 kan nog ligga bra till.

Vad gäller mesta kommentarer är Kents "Vapen & Ammunition" alltjämt ohotad på tronen. Håkans och Strokes senaste album ligger nog därefter. Looptroops senaste också kanske. Plus massor jag glömt.

Ola Andersson Redaktionen 2004-05-17 22:12
 

jag vill inte vara trångsynt eller fördömma andras smak, men folk som inte gillar morrissey förstår inte musik. så är det.

jättefin recension, lång och bra.

Medlem 2004-05-18 02:15
 

Att inte förstå Morrissey…

Det fanns en tid då jag inte heller förstod och tyckte som ni att han var slätstruken och rent utav tråkig. Men när jag fattade, då fattade jag ordentligt, precis som alla andra.

Var inte oroliga, ni kommer förstå. En dag ska ni också förstå.

Petter Boman Oregistrerad 2004-05-18 09:57
 

lysande..bra recension för en gångs skull

bigbird Oregistrerad 2004-05-18 11:32
 

1. Skitbra recension! Fortsätt skriva så,du är bäst när du inte ska vara så ironisk och rolig hela tiden!

2. Skivan är bäst hitills i år. First of the gang to day som andra singel som sagt!

3. Jag beundrar verkligen skribenterna på dsc som får utstå så mycket skit av sina besökare och som ändå skriver en recension om dagen!

4. Pepp inför Hultan!

5. 50 cent då?

5 åsikter.. Oregistrerad 2004-05-18 11:37
 

hur många smiths/morrisey-titlar hittar ni i texten?

eller är detbara de två, en i börkan och en i slutet som är?

bigguz dixxuz Oregistrerad 2004-05-18 11:40
 

Jag förstår inte det här. Jag gör verkligen inte det. Morrissey är nog bland det mest överskattade i hela musikvärlden. Hur svårt är det inte att tycka, att vara förbannad över något, att se allt i svart och vitt? Det är fan det enklaste som finns. Egentligen är det satan så trångsynt att ha en bestämd åsikt om något. Faktiskt. Det, och att den här Moz är överskattad, det är mina enda bestämda åsikter. Resten är jävligt mycket mer komplext.

Arvid Jurjaks Oregistrerad 2004-05-18 16:59
 

vad fan har magnus carlson med morrissey att göra? Jag är så trött på att behöva se hans namn så fort det står något om Morrissey i media. MOZ står för sig själv.

skärp er! Oregistrerad 2004-05-19 09:55
 

9 av tio utan tvekan !!

Rena knocken raktigenom…

joffe Oregistrerad 2004-05-19 11:23
 

Madness HAR faktiskt fans som är "höger"-skinheads…

"This alarming man" kan hittas bl.a. här: http://motorcycleaupairboy.com/interviews/1992/caucasian.htm

mattiassey Oregistrerad 2004-05-19 13:38
 

Det är klart att Madness har högerskins bland sina fans.

Suggs har ju för guds skull till och med varit roddare åt Skrewdriver…

Och som någon jeppe här ovanför påstod att det var Ian Stuart som vred skinsen (eller en del av dem) åt höger är ju bara skrattretande.

Åh, för att hålla sig till ämnet: Moz är jättebra! Heja, heja heja!

Hoppas på en grym Roskildespelning!

Boots & Braces Oregistrerad 2004-05-19 15:14
 

Bra recension och skivan är lysande! Den växer verkligen med antalet lyssningar.

Medlem 2004-05-19 20:37
 

tänk om denna recension inte varit så lång, då hade jag inte tröttnat efter ett par stycken. Eftersom jag inte vet nåt om denna grupp eller deras musik så hade jag uppskattat det viktigaste först alltså skivan.

suck Oregistrerad 2004-05-20 13:26
 

Det här måste undersökas…Morrissey förtjänar en chans…det gör alla med en strålande karriär bakom sig.

Medlem 2004-05-23 16:08
 

Ja skivan kommer nog att växa MEN America is not the world måste vara något av det banalaste jag hört i textväg på mång, många år. Mycket mräkligt att man valt att inleda skivan med denna genomusla låt. Resten av skivan är ju flera klasser bättre.

Oof Oregistrerad 2004-05-23 16:34
 

skivan är himla bra! faktiskt, bättre än väntat. men i närheten av vauxhall and i är den inte.

jaken Oregistrerad 2004-05-24 14:46
 

mycket bra skiva. en av hans bästa.

Medlem 2004-05-25 01:45
 

Ohyggligt bra skiva. Efter att ha lyssnat på den två gånger så märker jag hur jag inte kan låta bli att gå och nynna på flera av låtarna i tid och otid. Det har inte hänt på år och dar vad jag kan minnas.

Den kvalar sig så sakteliga in på min topplista av 2004 års bästa utländska platta.

Medlem 2004-05-26 12:33
 

I en dröm jag drömde inatt så mixades "This Charming Man" ihop med Kikki Danielssons "bra vibrationer". Mitt undermedvetna avslöjade det íngen annan har vågat tänka. De två är ju egentligen samma låt.

Medlem 2004-05-30 19:13
 

mycket intressant recension av en underbar skiva

Medlem 2004-06-04 20:35
 

Morran.. vilken kille.. det var inte den första jag såg med potatis men han fick ju heller aldrig staketet lagat. I´ll SHOW YOU! haha… skämt åsido, you gotta serve somebody or your neck is broke like fuck

Vän av din asswipe Oregistrerad 2004-06-07 14:35
 

Inledningen till "the first of the gang.." är ingen romantiserande klyscha, det är en helt gudomligt snygg blinkning till Oscar Wilde, att recensenten inte vet elller ser det är inget annat än kulturskymning. PINSAMT!!!

This Charming Man Oregistrerad 2004-06-08 07:20
 

ÄR DET OLAGLIGT ATT TYCKA ATT DE BREDBENTA GURORNA ÄR DET SOM LYFTER SKIVAN? jag är ju hardcore.

Kjell Kriminell Oregistrerad 2004-07-26 23:18
 

Morrissey utan Johnny Marr kan jag mycket väl kalar mig utan, även om denna skiva innehåller några ok låtar.

Johnny Marr Oregistrerad 2004-12-28 01:44
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig