dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Soundtrack: True Crime: Streets of LA
True Crime: Streets of LA (CD) Soundtrack
2003
Edel/Vybe Squad/Koch/Playground
3/10

Slentrianmässigt soundtrack

Lyssna

Sök efter skivan

Soundtrack till dataspel. Snart är det en lika stor grej som soundtrack till filmer. Om tio år heter det säkert att mycket av den bästa soulen, hiphopen, funken och så vidare finns att hitta på sådana här samlingar. I det här fallet handlar det nästan uteslutande om musik från gatorna i Los Angeles. Eller åtminstone vissa gator där.

Musikaliskt handlar det mer eller mindre uteslutande om hiphop av gangsta-varianten (eller g-funk om du så vill). Ett par etablerade namn som Snoop Dogg, Westside Connection, Warren G och Boo Yaa Tribe samsas med mindre väletablerade som Stilistik, Sly Boogy och Young Billionaires.

Tyvärr lär inte den här samlingen gå till historien som en av genrens milstolpar. Bortsett från ett par ljuspunkter är det en rätt tradig samling låtar. Det mesta har gjorts förut och långt mer intressant. Du kan lugnt låta den stå kvar där i butiken. Det här är värt att missa.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2003-11-27 00:00 / Uppdaterad: 2007-05-02 13:34

Kategori: Recension | Recension: #2330

2 kommentarer

GTA-ripoff som misslyckas med att kopiera A) humorn, B) spelkänslan, C) djupet, D) musiken. Det sista är mest pinsamt, med tanke på att artistnamnen antyder en löjligt stor budget…

Johan Oregistrerad 2003-11-28 04:01
 

Det heter väl ändå datorspel? Och dessutom så finns inte True Crime ens till PC.

oskar Oregistrerad 2003-11-28 15:51
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig