dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Danko Jones: We Sweat Blood
We Sweat Blood (album, cd) Danko Jones
2003
Bad Taste Records
3/10

En katt som inte rivs

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Danko Jones och jag går inte hand i hand helt enkelt. Nu står det helt klart för mig. Det som började så bra med låten Bounce, en tidig flört från kanadensarna, till och med innan I’m Alive And On Fire, har nu definitivt runnit ut i sanden.

Det har pratats vitt och brett om Dankos liveshow och de gånger jag har beskådat bandet har det varit svettiga tillställningar, energin har sprudlat. På skiva saknas dock intensiteten de har på scen och i kombination med ett alltför uttjatat koncept måste Danko Jones göra något. Jag är trött på deras bluesiga hårdrock, på kåtheten och på att höra om tjejer han vill, ska eller har erövrat.

Ska jag lyfta fram något positivt måste jag framhålla titelspåret We Sweat Blood, där Danko låter som om han har käkat taggtråd till frukost på refrängen, samt låten The Cross med en snygg dist på sången. Mera sånt. Ge mig nåt som rivs.

Tomas Lundström

Publicerad: 2003-10-02 00:00 / Uppdaterad: 2009-01-15 11:47

Kategori: Lördag, Recension | Recension: #2226

11 kommentarer

Va?

I de andra recensionerna jag har läst har alla varit tokigt lyriska över denna skiva.

Bra med lite motvikt.

Själv har jag inte kollat upp den än, får göra det snart.

Tomas> Har ni fått/vet du om ni kommer få ett recensions-ex av nya Hatebreed-skivan?!

Trip Fontaine Oregistrerad 2003-10-02 22:05
 

Hittills ingen Hatebreed.

Motvikt och motvikt, jag tycker inte det är så bra helt enkelt.

Tomas Lundström Oregistrerad 2003-10-02 22:13
 

jag gillar inte heller danko jones.

gunnur Oregistrerad 2003-10-02 22:57
 

inte jag heller. väl rutet Lundström.

Sliver Oregistrerad 2003-10-03 08:59
 

Ni hyllar varenda trista popnördskiva som finns och sen när den här asskickande rockplattan kommer så får den [trumvirvel] 3 av 10. VA FAN! Kunde inte någon som gillar Danko ha recenserat skivan och satt den i relation till dom andra. Det är som att jag skulle recensera Belle & Sebastian: ”Förra skivan var skittrist och den nya är ännu tristare” Det vore ingen vidare recension eller hur?

MrHanky Oregistrerad 2003-10-03 10:34
 

Det här är faktiskt en utmärkt partyplatta! Tror det var Nöjesguiden som kallade den ”keg party-rock” och det beskriver bäldigt bra.

razzputin Oregistrerad 2003-10-03 11:09
 

fan det var den sämsta recension jag läst!!! Danko är danko! no shit! det funkar fint! lyssna tex på LOKs plattor och se likheterna med danko. skivorna är lika i stuket. det finns en röd tråd i musiken. tycker helt klart danko har samma goa tråd som martin i LOK..jä! antar att du som skrev denna recension lever ett normalt liv, man och kvinna.. antar då att det kanske är lite tröttsamt att dra på danko mitt under lördagskvällen. men är du singel eller blivit överkörd och slirad på av några tjejer så är danko botemedlet. 100 likadana skivor eller inte så är danko det optimala för ett rockenrollliv. Dessa skivor går helt enkelt inte att sluta lyssna på. denna skiva är kanske lite annorlunda än de andra dankos skivor, men fan kan jag dansa i mina kalsonger till det och känna att detta med livet känns kung så är det oslabart. danko gör en glad och denna skiva är ett måste!!! UT OCH KÖP DIN MEDICINE ELLER VAR MES!!!

färne Oregistrerad 2003-10-03 13:50
 

Fint med alla människor som vill att bara sådana som är helt och hållet nere med en artist ska få recensera skivorna. Tior till alla!

Jag tror faktiskt på Tomas den här gången. Alla sa ju att Vines var så jävla bra när de kom, men det (Highly Evolved) är en av de sämsta skivor jag köpt de senaste tre åren. Det hjälper inte att ”Get Free” är snortuff när resten inte håller. Och i fallet Danko Jones – som jag ichförsig inte hört ännu – vill jag inte köpa skivan för att få ”We Sweat blood” som jag nog kan vara utan ändå. Jag säger inte att jag dömt ut den redan, bara att det är väldigt intressant med så stark kontrast till slentrianåsikterna.

Vismut Oregistrerad 2003-10-06 10:44
 

Du har jävla rätt faktiskt på denna recension. Sen i'm alive and on fire har dom blivit lite väl snälla och folkkära. Tänk dig bara tillbaks till den underbara ”cadillac”, ”rock shit hot” osv..

Håller dessutom med att ”The cross” är underbart underhållande. ”I want you” är oxå rätt okej, men inte mer. Mer dist åt folket!

Och som Danko själv sa så var det ju ett hets-verk, vilket märks.

Tacktack.

Grammpan Oregistrerad 2003-10-09 21:43
 

en av förra årets bästa plattor enligt mig och om du tycker att skivan saknar inyensitet vet jag inte vad du snackar om.

Medlem 2004-06-07 21:19
 

Men snälla nån, kan man få för mycket av ren och skär kåt-rock? NEJ! Danko dör aldrig :)

johan g Oregistrerad 2004-06-11 21:00
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig