dagensskiva.com

48 timmar

Gästrecension

Fireside: Get Shot
Get Shot Fireside
2003
Startracks
9/10

Ett nytt mästerverk av Fireside

Lyssna

Sök efter skivan

Fireside började med att släppa ett mycket bra debutalbum ”Fantastic Four” som var mer hardcore än de senare albumen. Efter den kom de två mästerverken ”Do Not Tailgate” som fick en Grammis för bästa hårdrock och ”Uomini D'Onore”. Därefter kom då ”Elite”, som jag tycker var ett snedsteg av gruppen.

Sedan dess har jag gått och väntat på uppföljaren. När jag fick höra rykten om att Fireside gått tillbaka till det gamla hårdare soundet blev jag ännu mera sugen på skivan. Efter att ha lyssnat på smakprovet ”Throw it away” så förstod jag att ryktet var sant.

Soundet på ”Get shot” är något rockigare än tidigare och det finns en känsla av ett lite orenare ljud, såsom andra band som slagit igenom de senaste året tex. The Strokes och Mando Diao. Det finns även vissa influenser av Göteborgspoppare som Broder Daniel och The Plan, med mer körande som lyfter och varierar musiken.

Och visst känner man igen Fireside, Frans Johanssons tunga bas och Kristofer Åströms karaktäristiska röst kan man inte ta fel på.

Öppningsspåret och singeln ”All You Had” får mig att tänka på Dandy Warhols reklamhit ”Bohemian Like You”. Det är inget dåligt val av singel, en mycket bra och poppig låt. Annars blev min favorit på skivan ”Problem (To You)” som lätt fastnar på hjärnan.

Jag kan ändå inte ge ”Get Shot” fullt betyg. Det finns ingen direkt röd tråd plattan igenom och ”I'm Coming Home” känns aningen seg. Skivomslaget får mig att associera till diverse pojkband.

Men skivan är trots allt ett mästerverk. Kanske blir det skivan som gör Fireside riktigt stora. Jag ser verkligen fram emot att se dem live, det kan bli en riktig energikick.

Martin Eriksson, Fireside Before Elite

Publicerad: 2003-04-13 00:00 / Uppdaterad: 2008-02-07 14:30

Kategori: Gästrecension, Recension | Recension: #1927

2 kommentarer

Jag förstår om man tycker om ”hårdare” musik men inte Elite och vice versa. Men jag tycker i alla fall att Elite är något av det bästa som gjorts.

Moi Oregistrerad 2003-08-06 18:38
 

mögig recension, ska väl till en jävla pryo för att jämföra fireside med mando diao.

nja Oregistrerad 2004-04-20 19:57
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig