dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Phunky Drakes: Phunky Drakes presents: After School Special
Phunky Drakes presents: After School Special (CD) Phunky Drakes
2003
Groover Recordings/Border
7/10

Bitvis fantastiskt svängigt

Lyssna

Sök efter skivan

Härnösand och Emmaboda via Linköping. Inte riktigt New York, Studio 54 och storstadsglitter. Men väl houseduon Phunky Drakes rötter.

Det var när Daniel Sandberg och Malte Frisk möttes i Linköping och gillade varandras grejer som Phunky Drakes föddes. Första tolvan, ”PD Beats”, såg dagens ljus i början av 2000 och ”Guilty” följde samma sommar. Nu har fullängdsdebuten landat.

Men som så ofta i housesammanhang rör det sig mest om en samling, en sammanfattning av musiken Phunky Drakes släppt ifrån sig de tre senaste åren. Men för alla som inte hänger i importaffärerna hela dagarna är det en välkommen skiva.

Musiken rör sig mellan garage i Eric S-skolan, åttiotalsinfluerad hi-energydisco, djupare house som Spånka NKPG skulle kunnat snickra ihop och några stänk filterhouse. Med och utan sångare.

I sina bästa stunder är ”After House Special” smått fantastisk. Inledande ”Love” (med Bob Bibel) och ”A Place” (med sångerskan Marit) är smittsam solskenshouse som klär världen i glittrande discokulor vilken aprilgråsjaskig dag som helst. Att ”A Place” är byggd kring Emotions fantastiska ”Best of My Love” gör inte mig mindre glad.

Dessutom är det svårt att inte ryckas med av ”My Whole World” och monotont svängiga ”Funk Sensation”. Båda med en envis syntbas som pluggats in i åttiotalet. Basslingan i ”My Whole World” känner jag också igen väldigt väl, men kan inte placera den just nu. ”Funk Sensation” å andra sidan för tankarna till Armand van Heldens ”Da Funk Phenomena”, vilket inte är det sämsta.

Andra halvan av ”After School” blir dock lite mer anonym, mest i jämförelse med inledningen. Det är fortfarande sväng, men inte riktigt lika tokbra, undantaget det tillbakalutade svänget i ”For Your Soul” som jag inte kan värja mig mot.

Men det är mest bagatellgnäll. Om du letar efter något för att sätta lite färg på tillvaron just nu hittar du mycket av precis den varan här.

Ola Andersson

Publicerad: 2003-04-03 00:00 / Uppdaterad: 2003-04-03 00:00

Kategori: Recension | Recension: #1911

5 kommentarer

Gryyyyyyyyyyyyyyyyymt

PD rules!!!

Keva Oregistrerad 2003-04-08 16:14
 

Gott. Den där plattan är riktigt br.

Albertsson Oregistrerad 2003-04-08 16:15
 

mitt bästa köp i år, lätt!

Linga Oregistrerad 2003-05-08 21:55
 

Smaskigt som glass.

hans Oregistrerad 2003-05-16 15:04
 

Köpte den precis. Ligger intill mig. Första genomlyssningen stundar. Låter lovande.

CODY Oregistrerad 2003-06-11 17:27
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig