dagensskiva.com

48 timmar

Nyhet

Ny Strummer-skiva trots allt

Det är förstås otippat att en nyligen avliden artist släpper ifrån sig nytt material. Vad gäller The Clash-medlemmen Joe Strummer kan nästa album dyka upp i maj. Strummer höll på att spela in ett tredje album med sin grupp Mescaleros när han rycktes ur tiden.

De övriga bandmedlemmarna kommer inom kort kliva in i studion för att gå igenom och putsa till det inspelade materialet. Enligt skivbolaget Epitaph är det möjligt att skivan även kan komma att inkludera material som Strummer spelat in vid sidan av Mescaleros, som ”Long Shadow”, gjord tillsammans med Becks gitarrist Smokey Hormel.

Strax före sin död arbetade Strummer även med ”48864″, en låt som är planerad att få sin världspremiär vid den AIDS Awareness-konsert, arrangerad av Nelson Mandela, som går av stapeln 2 februari. Låten, ett tio minuter långt stycke som fått sitt namn efter det fångnummer Mandela hade under sin fängelsetid, är skriven tillsammans med Bono och Eurythmics-medlemmen Dave Stewart. ”48864″ kommer att framföras av en rad artister, som Ludacris, Coldplay, Eve, Macy Gray, Nelly Furtado och Shaggy.

Huruvida detta blir det sista vi får höra från Joe Strummer är oklart, men det är nog en inte alltför vild gissning att det nog kan komma mer.

Ola Andersson

Publicerad: 2003-01-10 20:01 / Uppdaterad: 2003-01-10 20:01

Kategori: Nyhet

4 kommentarer

fan vad jag känner mig töntig men jag saknar honom

Gäst Oregistrerad 2003-01-10 20:15
 

erik>> du är inte töntig, bara mänsklig!

Joe Strummer kommer för alltid finnas kvar i mitt hjärta!

Gäst Oregistrerad 2003-01-11 03:04
 

”Strax före sin död arbetade Strummer även med ”48864″, en låt som är planerad att få sin världspremiär vid den AIDS Awareness-konsert, arrangerad av Nelson Mandela, som går av stapeln 2 februari. Låten, ett tio minuter långt stycke som fått sitt namn efter det fångnummer Mandela hade under sin fängelsetid, är skriven tillsammans med Bono och Eurythmics-medlemmen Dave Stewart. ”48864″ kommer att framföras av en rad artister, som Ludacris, Coldplay, Eve, Macy Gray, Nelly Furtado och Shaggy.”

Tänk vad lätt det skulle vara att raljera över det där. Fast det tänker jag inte göra. Bra initiativ!

Gäst Oregistrerad 2003-01-11 20:23
 

Så nu börjas det. Maj redan.

Fy faen. Känns bara ledsamt och onödigt och tomt allting just nu.

Gäst Oregistrerad 2003-01-12 02:16
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig