dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Price of Ink: Lovesick
Lovesick (CD) The Price of Ink
2002
Chalksounds
7/10

Skramlig melankoli

Lyssna

Sök efter skivan

Niklas, Mattias, Hasse och Kalle är från Piteå och de har spelat sedan 1997. Det här är deras debutskiva. Ungefär så mycket vet jag om det här bandet. Trots att jag köpte deras debutsingel för ett bra tag sedan har jag inte fått, eller kanske inte ens velat ha, mer information om bandet. Jag har bara väntat på att få höra mer på skiva.

Kunskapen om bandet har inte ökat i och med att jag hört mer av dem på skiva. Häftet är ett uppvik som i princip är vitt och låtarna saknar titlar. Men det stör mig inte. I det här fallet ska sägas. För det tillhör den här typen av musik att vara lite hemlig.

Låtarna jag tidigare hörde på singel var fröet till något större. Jag visste att bandet kunde få ur sig mer. Den här fullängdaren visar att de kunde det. The Price of Ink visar här upp en skön variant av postpunk och enklare mathrock i instrumentaltappning. En inte alltför snårig historia som tilltalar mig. Det skramlas på i samma tonart länge nog för att väcka mitt intresse och takterna och de halva tonstegen tillsammans med den i högsta grad organiska ljudbilden är som gjorda för mig. Att säga Slint och Shellac i sammanhanget är inte fel. Inte heller Don Caballero. Skillnaden kan vara att det aldrig gör riktigt ont eller blir riktigt lojt tillbakalutat när man lyssnar på The Price of Ink på skiva.

Visa genomspelningar kan jag tycka att det blir lite för mycket av samma sak. Även om jag gillar det jag hör. Lite mer oväsen och högre tempo på fler låtar kanske skulle göra helheten än bättre. Men jag kanske klagar i onödan. Nästa gång kan The Price of Ink komma att pulverisera mig. Tills dess är jag mer än nöjd med att spela ”Lovesick”.

Mikael Nordlander

Publicerad: 2002-06-25 00:00 / Uppdaterad: 2002-06-25 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #1513

8 kommentarer

Jag håller med om att det blir för mycket av samma sak. Det tyckte jag var skivans svaghet – låtarna är inte tillräckligt intressanta för att hålla som instrumentalmusik.

Anders Jakobson Oregistrerad 2002-06-25 00:21
 

Bra debut!

Fan bra.

Sems Oregistrerad 2002-06-25 01:01
 

kevlar ligger ju inte på chalksounds

tummen Oregistrerad 2002-06-25 09:00
 

kevlar har väl släppt en del plattor på chalksounds. det vore väl konstigt annars, när det är magnus i kevlar som har bolaget…

JL Oregistrerad 2002-06-25 10:15
 

Mikael om några av de andra banden på bolaget:

Kevlars skiva skulle ha fått ett mindre i betyg av mig än vad Fredrik satte.

tummen Oregistrerad 2002-06-25 11:02
 

har aldrig hört talas om dessa gossar. men instrumentalrock är ju nästan aldrig fel. men vad är det för genomtrist titel, lovesick?! vafan då.

och the price of ink. lite tribal ink, inte sant? men man ska ju inte låta titlarna stå i vägen för musiken. speciellt inte innan man hört dem.

erik Oregistrerad 2002-06-25 11:53
 

skramlig melankoli från norrland låter otroligt trist

jag heter ingvar Oregistrerad 2002-06-25 21:54
 

fast satan vad det svänger!

Sems Oregistrerad 2002-06-25 22:13
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig