dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Bad Religion: Punk Rock Songs (The Epic Years)
Punk Rock Songs (The Epic Years) (CD) Bad Religion
2002
Epic/Sony
3/10

I Mammons klor

Lyssna

Sök efter skivan

Att storbolaget Sony väljer att släppa en samling nu när Bad Religion valt att återvända till moderetiketten Epitaph kommer inte som någon överraskning. Det är inte långt till tanken att Sony gör det för att krama lite fler ören ur den del av bandets katalog man har rättigheterna till. De passar dessutom på nu när bandets senaste skiva , ”The Process of Belief”, finns i färskt minne.

Det är uppenbart att dem här skivan är direkt riktad mot den tyska marknaden. Det land som bandet fortfarande säljer mängder med skivor i.

Men jag vill inte säga att det här är en dålig skiva. Det är det inte. Den är visserligen i högsta grad medioker. Mest för att valen från respektive skiva är inte de bästa. Bad Religions storbolagsskivor har innehållit bra spår. Särskilt de två första. Tyvärr är de bästa av dem inte representerade här. Det är ett av skälen till att det är rätt fult att påstå att det här skulle vara en bra sammanfattning av några av bandets skivor. Att dessutom låta påskina att det skulle vara deras bästa år är rent ruttet.

Bonusspåren, eller livespåren om man vill, är de som egentligen räddar den här skivan från att bli riktigt pinsam.

Om samlingar med det här bandet skulle vara att föredra föreslår jag skivorna ”All Ages” och ”80-85″. Den första innehåller till största del spår från bandets storhetstid mellan 1988 och 1992 och den andra innehåller det tidiga materialet som är riktigt bra det med. Sedan kan du köpa den här skivan. Då har du en sammanfattning av bandets drygt tjugoåriga karriär. En rätt ok sådan.

Ett annat alternativ är att köpa ”Suffer”, ”No Control” och ”Against the Grain”. Bandets tre absolut bästa skivor. Om du gillar dem kommer du vilja ha fler skivor av bandet. Det garanterar jag. Och gör du så slipper du den stinkande tyska versionen av låten som inte var särskilt bra från början.

Mikael Nordlander

Publicerad: 2002-04-11 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-25 14:18

Kategori: Recension | Recension: #1398

6 kommentarer

tack för att du genomskådade bluffen.

acke Oregistrerad 2002-04-12 15:01
 

Jag tycker det är otroligt fånigt att ge denna skiva ynka 3/10. Visst stinker det ”mjölk-kon” om hela grejen men man kan ändå inte komma ifrån det faktum att de flesta låtar på denna skiva är mycket starka. (Undantag I Love My Computer och Raise Your Voice) Även om BR var bättre förr så är det inte en anledning att ge denna skiva ett så pass uselt betyg.

StreetKid Oregistrerad 2002-04-12 16:29
 

jag tycker inte som du. jag tycker att det finns bättre låtar de kunde ha valt från de skivor de har haft att välja på.

jag tror inte bandet har haft någonting med den här skivan att göra. de hade nog hellre sett att den inte fanns.

mikael, dagensskiva.com Oregistrerad 2002-04-12 16:48
 

Word, mikael.

Anders Oregistrerad 2002-04-13 15:11
 

kan knappast bli mer uppenbart att epic nu försöker mjölka ur mer pengar på br..

jonas.. Oregistrerad 2002-04-15 12:36
 

Det är nog det sämsta skivköp jag gjort nån gång!! Älskar BR dock!

Olle Nordén Oregistrerad 2004-12-30 02:10
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig