dagensskiva.com

48 timmar

Recension

USCB Allstars: All Man Á Evil
All Man Á Evil (CDEP) USCB Allstars
2002
SwingKids
6/10

Svänger som det ska

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Göteborgs svängigaste är tillbaka med en ny singel. Det är glada nyheter för alla vänner av svensk ska och reggae.

I ”All Man Á Evil” fortsätter USCB Allstars att utforska den fåra de nu med största tydlighet gjort till sin egen. Det råder aldrig någon tvekan om att det här är en USCB-låt. Det hörs från första till sista tonen. Det egna soundet är därmed definierat. En skön blandning av samtliga tre våger av skamusiken uppblandat med en dos svängig svensk vistradition (Taubes och Vreeswijks flörter med samba och sydamerika finns som tydlig referens) och en dos dubreggae. Låten har redan roterat en del på ZTV och har alla förutsättningar att bli en livefavorit (om den inte redan är det). Kanske vågar P3 plocka upp den? Det är den värd.

Singelns andra spår heter ”K.R.I.S.” och går ett par snäpp långsammare. Lite mer reggae än ska alltså. Här kan jag inte komma ifrån att börja tänka på Sublime, bandet som efter sångaren Brad Nowells död fortsatt som Long Beach Dub Allstars. USCB har en hel del gemensamt med Sublime. Det finns en anstrykning av punk i båda gruppernas variant av dubreggae möter ska. Båda levererar svartsynta texter om livet på samhällets baksida.

Även om båda låtarna svänger respektive gungar fint kan jag inte låta bli att rycka lite på axlarna och tänka: ”jaha, mer av samma”. Förstå mig nu rätt, jag gillar USCB Allstars. Jag gillar den här singeln. Samtidigt pekar den inte på någon större utveckling från fjolårets utmärkta skiva ”Class Brutáls”. Som en försmak på ett förhoppningsvis kommande nytt album funkar den bra. Jag blir i alla fall sugen på att höra mer.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2002-02-10 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-25 15:57

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #1296

7 kommentarer

Hello. Jag undrar varför ni fortfarande inte har som standard att skriva ut låttitlarna på skivorna som recenseras, trots upprepade förfrågningar av flera besökare? Skärpning. Informationen gör endast skada i sin frånvaro.

Tack för ett i övrigt bra arbete.

johan Oregistrerad 2002-02-10 00:17
 

USCB är jävligt sköna, assvettiga live och har bra matvanor.

Mårten Oregistrerad 2002-02-10 02:29
 

Jafyfan va snyggt när den tjocka gitarristen kör topless.

exXec Oregistrerad 2002-02-10 16:45
 

Fet mat, rikligt med kött för fan. Mitt matintryck av USCB-stars. Böna är fan grymmast i bandet

Conny Oregistrerad 2002-02-10 16:48
 

all man a evil är värd mer än en 6:a i betyg. som livelåt är den hur bra som helst. alla som var på musikens hus den 2A februari vet det.

erik Oregistrerad 2002-02-10 18:48
 

varför vet man aldrig vad ni, tycker, säger en sak i recentionen och en annan i betyget,

acke Oregistrerad 2002-02-10 21:59
 

Grabbarna rockade fetast i Växjö den 22/2!!!

Jim Profit Oregistrerad 2002-02-28 15:54
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig