dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Mustasch: I Hunt Alone
I Hunt Alone (7") Mustasch
2002
EMI/Majesty
6/10

Balanserad förrätt

Lyssna

Sök efter skivan

Förra våren släppte Mustasch sin debut The True Sound of the New West. Det blev en EP för att bandet ville se hur det gick för deras musik innan de satsade på det längre formatet. De blev snabbt omtalade och omskrivna i de flesta tidningar. Omtalade blev de också för att de gjorde en reklamfilm för ett japanskt bilmärke. De gjorde även en rad riktigt bra spelningar under året.

I dagarna släpper nu Majesty den första singeln från Mustasch kommande album Above All som är planerad till den 25 februari. Albumet kommer att innehålla 10 nya låtar. Jag vet inte om de här två singellåtarna är medräknade.

Jag vet heller inte om Mustasch kommer att få samma uppmärksamhet som de fick förra våren.

De starkaste ökeninfluenserna verkar vara bortskalade nu och äldre hårdrock har fått ta mer plats. Inte mig emot. Även om jag gillade Mustasch version av stoner.

I Hunt Alone påminner mig först om hårdrocksinspirerad metal av idag. Det låter tidigt 80-tal med en del nu-känsla. När låten sätter igång förväntar jag mig nästan falsettsång. Men det ordnar sig. Ralf Gyllenhammar sjunger lika bra som vanligt. Ett klädsamt aaaaahh vid tillfälle är allt som liknar falsett här.

Black Sabbath brukar man med säkerhet kunna nämna som musikalisk referens i det här sammanhanget. Det kan man göra även här. Men jag tror att det är Ronnie James Dios band Dio som hemsöker mig när jag lyssnar på den här låten. Kanske är det till och med King Diamond! Jag kan inte riktigt sätta fingret på att det är så, men riffet känns väldigt familjärt. Samtidigt är låten en släkting till Homophobic/Alcoholic. Även om den är något blekare.

B-sidans Kill You For Nothing är tyngre. Och lite meckigare. Den är mörk och mullrig samt har ett mässande och temposänkande pre-chorus man sällan hör numer. Det är lika självklart som överraskande. Sen har låten koskälla också. Refrängen är inte lika stark som man kunde ha önskat sig av en singellåt. Men jag gillar den.

Ska bli intressant att höra albumet. Jag hoppas att resten av de nya låtarna håller minst samma klass.

Mikael Nordlander

Publicerad: 2002-01-23 00:00 / Uppdaterad: 2007-05-04 10:18

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #1270

8 kommentarer

haha, är det mustasch i den där reklamen?

humor!

… inte för att jag hört nåt av deras musik iofs..

nov Oregistrerad 2002-01-23 01:43
 

JA! mer Mustasch!!!

gabba. Oregistrerad 2002-01-23 12:02
 

Jag har singeln i väskan, men har inte lyssnat på den än. Jag diggar EP:n skarpt och live var Mustasch livsfarliga, men några ”nu-känslor” vill jag inte veta av… Ugg! Måste lyssna väldigt snart!

Anders Jakobson Oregistrerad 2002-01-23 17:27
 

men vad är det för namn egentligen? mustasch.. nejnej.

erik Oregistrerad 2002-01-23 18:56
 

mustach är äckligt tuffa. världens fulaste band med en av de fulaste t-shirtarna. klart man har en sån.

anders Oregistrerad 2002-01-24 14:09
 

gått från ökeninfluens till 80-tals hårdrock? snälla nån, vad ere jag hör. hoppas själva albumet låter mer öken då..

weiler Oregistrerad 2002-01-24 18:13
 

glammrock!!

måns Oregistrerad 2002-06-11 12:01
 

Varför klagar så många på bandets namn? Lyssna och njut istället!

patson Oregistrerad 2002-12-04 13:08
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig