dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Rubarth: Rubarth
Rubarth (CDEP) Rubarth
2001
Goldhead/Simsalabim
5/10

Pop-lirare

Lyssna

Sök efter skivan

Mats Rubarth spelar på mittfältet i AIK:s allsvenska fotbollslag. Varningsflagg!

Mats Rubarth är örebroare från början. Varningsflagg!

Det här kunde blivit en hemsk upplevelse. Sällan har idrottsprofiler lyckats som musiker/låtskrivare. Minns Mats Wilander. Hemskt. Kulstötaren Jimmy Nordin, nja…

För de som bor i Örebro är Mats Rubarths musikalitet ett välkänt faktum. 2000 släppte den dåvarande ÖSK:aren en demo i staden. Rubarth har också en omtalat god musiksmak för att vara fotbollsspelare.

Den här EP:n bjuder på sex låtar av varierande snitt. ”Old friends” är en lätt punkig Green Day-historia som inte sätter några djupare spår. ”Keep Coming by” är ganska traditionell svensk-snubbe-med-elgitarr-på-magen-låt som möjligen låter lite tidig Costello. Men tivoli-partiet i mitten lyfter upp låten ett par snäpp. ”The Love Parade” flyter förbi som nån sorts brittisk pop.

Sedan följer tre låtar som gör EP:n lovvärd. ”Sober” är driven gitarrpop med sköna små inslag. Sången är tveklöst bäst på denna låt. Följande ”Another Time” är en ganska charmig pop-dänga med framträdande sång och luftiga gitarrer. Avslutande ”Don't tell me” har också ett bra driv och kunde med mer tyngd varit den bästa låten på EP:n.

Mats Rubarth har inte bara talang på fotbollsplanen. Faktiskt tror jag att han med lite mer fokus på låtskrivandet kan prestera lika snygga låtar som dribblingar längs Råsundas långsidor.

Men troligtvis kommer artisten Rubarth bara bli en angelägenhet för fotbollspubliken. Musiken kommer nog förbli en hobby för denne bollbegåvning.

Lite synd är det nog. Det här är nämligen det första riktigt lyckade försöket att göra musik av en etablerad idrottare jag hört.

Fredrik Welander

Publicerad: 2002-01-17 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-25 11:05

Kategori: Recension | Recension: #1264

7 kommentarer

coolt.

ante Oregistrerad 2002-01-18 16:12
 

glöm inte nicolai dunger. i och för sig vet jag inte hur pass bra han var på fotbollplanen, men han gör i varje fall bra musik.

yngve Oregistrerad 2002-01-21 09:30
 

Han gjorde årets snyggaste mål och verkar ha schjysst musiksmak! Hur går det ihop.

Jag trodde att det var standard för fotbollsspelare att gilla skitmusik.

Dave Oregistrerad 2002-01-22 08:40
 

har dunger spelat i nån högre serie eller?

agurk Oregistrerad 2002-01-22 10:31
 

kollade upp det där.

”Länge satsade Nicolai Dunger på fotboll. Han var en av landets mest lovande fotbollsspelare och var med i pojklandslaget. Som 17-åring värvades han till division II-laget Tegs SK (numera Umeå FC). Nicolai fick betalt för något som andra i hans ålder bara kunde drömma om. Trots detta blev han snart trött på fotbollslivet och återvände hem.”

yngve Oregistrerad 2002-01-22 12:50
 

Lyssnade på några låtar innan jag viste att det var Mats som gjort dem. Kan säga att jag som AIK:re är glad att han satsar på fotbollen istället för musiken för där hade han kunnat bli precis lika bra. Riktigt bra låtar faktiskt.

wester Oregistrerad 2004-05-06 17:12
 

vart lyssnar man?

Fanny Medlem 2004-08-22 14:26
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig