dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Alanis Morissette: Hands Clean
Hands Clean (cds) Alanis Morissette
2002
Maverick/Warner
5/10

Gladare än någonsin

Lyssna

Sök efter skivan

”Hands Cean” är första singeln från kommande plattan ”Under Rug Swept”. ”Hands Clean” släpps 11 februari och fullängdaren två veckor senare.

Alanis är tillbaka och oavsett hur självständig hon än varit tidigare så är det första gången hon står på helt egna ben. Hon har nu axlat producentrollen som tidigare skötts av Glen Ballard.

AV ”Hand Clean” att döma innebär det inte någon större skillnad. Det låter ungefär som det alltid gjort; både på ”Jagged Little Pill” och uppföljaren ”Supposed Former Infatuation Junkie”. Lättillgänglig pop med stänk av rock, fast sällan överkryddat om man undantar låtar som ”Baba” från förra plattan.

Rätt lagom radioanpassat. Sticker egentligen inte ut så mycket vid första lyssningen. Ändå har hon fångat en miljonpublik. Det är känslan för melodier och framförallt texterna som gjort henne stor. Alanis texter blev mantran för tusentals människor när ”Jagged Little Pill” släpptes. I en aldrig sinande ström sköljde hennes ord över lyssnaren och satte fingret på precis de känslor som de flesta av oss har. Det gjorde ”Jagged Little Pill” till en musikalisk milstolpe för många.

Det är omöjligt att avgöra hur Alanis modell 2002 kommer att låta efter att bara ha hört ”Hand Clean”, men man får intrycket av att hon är gladare än någonsin. Inte för att musiken varit särskilt mollig tidigare heller, men låten andas en slags positiv känsla som är starkare än tidigare.

En helt okej radiopoplåt. Varken mer eller mindre. Men den får mig att längta till om en månad då vi får se vad som dolt sig under mattan.

Patrik Ekelöf

Publicerad: 2002-01-17 00:00 / Uppdaterad: 2007-12-12 11:23

Kategori: Recension | Recension: #1264

2 kommentarer

jag är ett gammalt fan, men nej det här funkar inte.

Andy Oregistrerad 2002-01-19 18:18
 

fick idag höra förhandsex av hennes nya skiva och blev positivt överaskad, skitbra låtar faktiskt !

omen 3 Oregistrerad 2002-01-23 04:51
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig