dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Christine Owman: Morning Thoughts
Morning Thoughts (CDS) Christine Owman
2001
Revolving Records/MNW
5/10

Opluggad tjejgrunge

Lyssna

Sök efter skivan

Det står i presspappren som skivbolaget skickat ut tillsammans med ”Morning Thoughts” att det är svårt att sätta fingret på Christine Owmans musik.

Tycker jag inte alls.

Däremot vet jag inte riktigt vad jag ska kalla det. Fast jag vet precis hur det låter.

Därav rubriken ovan.

Opluggad, eftersom de tre låtarna bjuder på akustisk gitarr, sång och ibland cello.

Tjejgrunge, dels på grund av att Christine Owman är kvinna och musiken obönhörligen för tankarna till grungen som kom som en flodvåg under 90-talets första hälft. Men även för att hennes lekande sång för tankarna till sångerskor som Ani DeFranco. Vägran att ta den raka vägen mellan två toner.

Det känns som att höra unpluggedtolkningarna innan man hör originalen med full sättning. Det blir lite bakvänt jämfört med hur man vant sig med att det var på MTV. Nu försöker man tänka sig hur solomelodin i ”Before and After” skulle låta med distad elgitarr.

I all sin enkelhet är det bra. Låtarna broderas ut med minimala medel. Körerna och låtarnas uppbyggnad för tankarna till band som Alice in Chains och Soundgarden.

Skulle det här ha kommit för åtta år sedan hade det nog haft större chans att hitta sin publik. Nu är det kanske mer tveksamt hur det kommer gå. Vilket är synd, för Christine Owman är värd att upptäckas om man gillar ovan nämnda band.

Tre smakprov som gör att man vill höra mer, och kanske framförallt få reda på om det här är låtarnas slutliga form eller inte.

Det är bara att hoppas att frågorna får sina svar.

Patrik Ekelöf

Publicerad: 2001-12-20 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-25 11:00

Kategori: Recension | Recension: #1232

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig