dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Thousand Dollar Playboys: Got to Keep Moving
Got to Keep Moving (cd) The Thousand Dollar Playboys
2001
Massproduktion/MNW
9/10

Sundvallssväng

Lyssna

Sök efter skivan

I dessa tider när det återigen vräker ner regn över ett redan översvämmat Sundsvall är det välbehövligt med alla former av lokala ljusglimtar. The Thousand Dollar Playboys kanske inte kan få väck vattenmassorna i hemtrakten, men deras nya singel är en rejäl mungipshöjare. ”Got to Keep Moving” är inget mindre än tre och en halv minuts solsken komprimerat i digital form.

The Thousand Dollar Playboys är tillbaka med ett upputsat bandnamn och ett renoverat sound. Truckerkepsen är lagd på hyllan och soulsviden har åkt på. Långtradaren är utbytt mot en fet amerikanare som har bilradion inställd på den svängigaste soulrockstationen Medelpad någonsin skådat.

Med Lars Bygdén i spetsen bjuder The Thousand Dollar Playboys av årsmodell 2001 upp till spontandans. Uppbackad av en komplett uppsättning obligatoriskt blås, kvinnlig körsång och klinkpiano manar Bygdén på sitt band med övertygelsen hos en nyfrälst väckelsepredikant. Trots bittra erfarenheter – ”happiness never remains – it's always getting lost on the way” – är det bara att bita ihop och kämpa på. Den sanna kärleken finns bakom nästa vägkrök. En blå text i en svängig version som är som hämtad från en amerikansk sylta.

Sväng botar sorg.

B-sidan är nästan ännu bättre. En avskalad rökig version av Johnny Thunders ”(She's so) Untouchable” med bland andra Martin Hederos på piano. Det låter som den är inspelad på personalens efterfest. Syltans gäster har gått hem för länge sedan och bandet spelar en sista låt innan det är dags att följa deras exempel. Bygdén delar sången med Micke Herrström i ett lysande samspel. Det låter som om mikrofonen fångar upp orden direkt från deras blödande hjärtan.

Melankoli lindrar sorg.

Om fullängdaren lever upp till de förväntningar som den här singeln skapar blir det en riktigt rolig höst i Sundsvall – oavsett vädrets makter.

Patrik Ekelöf

Publicerad: 2001-09-12 00:00 / Uppdaterad: 2007-12-12 11:21

Kategori: Recension | Recension: #1063

3 kommentarer

När bandet körde Thunders-covern på releasepartyt tillsammans med Hederos och Hellberg var det fantastiskt bra.

Fredrik Oregistrerad 2001-09-20 13:33
 

Är covern med på skivan???

? Oregistrerad 2001-09-23 10:54
 

Jodå. Thunderscovern är med på singeln. Inte på albumet.

Matte Oregistrerad 2001-09-24 15:13
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig