dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Business: No Mercy for You
No Mercy for You (CD) The Business
2001
Burning Heart Records
3/10

Pissljummen Oi!

Lyssna

Sök efter skivan

The Business från södra London har häng i sedan den andra brittiska punkvågen i början av 80-talet. Stilen är typisk oi-punk. Har alltid varit och kommer alltid att försöka vara det. Men, det har gissningsvis gått utför en del med närvaron och energin sedan starten. Min tidigare relation till The Business består framförallt i något enstaka spår på någon enstaka samling. Jag har aldrig känt ett behov av att leta mig bakåt, kanske borde jag det för att till fullo uppskatta ”No Mercy For You”, men samtidigt varför ska jag vara tvungen att göra det? Ska inte det här alstret kunna bedömas på sina egna meriter?

Jag tycker det.

På årets album är det ett ganska trött gäng som visar upp sig. Det stinker gammal avslagen öl om det mesta och titt som tätt faller Mick Fitz, Steve Whale, Mick Fairbairns och Lol Proctor så långt ur mallen att det mest blir pubrock av alltihop (lyssna på tex ”Guiness Boys”). Inte särskilt vass pubrock heller för den delen. Det är inga farliga snubbar som försöker skrämma liv i instrumenten, snarare ett gäng beskedliga gubbar.

I vissa spår kan jag tycka att det finns något spännande och jag känner att det här skulle jag vilja höra någon annan spela in, som i ”Code Red” eller ”U won’t Change Me”. I händerna på någon yngre och hungrigare, med kraft att fylla musiken med den attityd den förtjänar, skulle det kunna bli riktigt bra. Kanske vore en hyllningsskiva med inspelningar av svenska Oi-hjältar melodin för att putsa upp det.

Nej, ”No Mercy for You” gör inte min dag. Jag plockar hellre fram en modern klassiker som The Products enda album eller Sex Pistols ”Never Mind the Bollocks” om jag vill lyssna på den här typen av punk. Om jag skulle vilja leta upp något nysläppt skulle jag nog hellre styra mina steg mot V i skivbutiken och plocka ner senaste släppet från Voice of a Generation. The Business glömmer jag bort igen, med en enerverande fråga malande i huvudet: ”Varför är skivans överlägset sämsta spår titelspår?”

Patrik Hamberg

Publicerad: 2001-06-26 00:00 / Uppdaterad: 2001-06-26 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #974

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig