dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Cowboy Junkies: Open
Open (CD) Cowboy Junkies
2001
Cooking Vinyl/Border
5/10

En basvara

Lyssna

Sök efter skivan

Cowboy Junkies genombrott ”The Trinity Sessions” är ganska många år borta nu. Det kanadensiska bandet med syskonen Timmins i spetsen har aldrig riktigt lyckats gripa tag i mig. Deras skivor har alltid varit sympatiska, men något har saknats. ”Open” kanske är lite stökigare än vanligt, men bandet känns fortfarande igen. Det som är bra med bandet är fortfarande bra. Det som är mindre bra likaså.

Cowboy Junkies delar rötter med The Walkabouts. Lågmäld americana med där nyanser snarare än stora gester förmedlar musiken på ett ganska behagligt sätt. Men där the Walkabouts fyller ut traditionen med diverse andra inslag influerade från europeisk låtskrivartradition, där känns det som Cowboy Junkies står lite still. Kanske står de lite väl djupt rotade i myllan. Men det finns några låtar på skivan som sticker ut. ”I'm So Open” svänger riktigt bra. ”Dark Hole Again” har ett skönt gung. ”Bread and Wine” är en liten pärla. Kanske de andra låtarna kan växa i längden. Men just nu tröttnar jag ganska snabbt.

Som ännu en repris av Seinfeld. Eller en busskö. Eller två liter fil och en kvällstidning på Konsum. Så känns den här skivan. Inte så upphetsande, men samtidigt inte dålig. En basvara, liksom. En vara som finns i mängder av märken. Det är ofta priset som gör att man väljer en.

Cowboy Junkies ”Open” får nog finna sig att stå på hyllan. Kanske tar jag fram den till hösten.

Fredrik Welander

Publicerad: 2001-06-25 00:00 / Uppdaterad: 2001-06-25 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #973

4 kommentarer

om du inte tycker det är bra, varför det höga betyget?

3 eller 4 finns fortfarande.

emanuel sidea Oregistrerad 2001-06-25 01:54
 

Cowboy Junkies är bäst. Så är det bara. ”Open” är inte deras bästa, men bättre än 5 är den minsann värd…

Björn Oregistrerad 2001-06-25 09:24
 

Jag tycker inte den är dålig. Men inte heller särskilt bra. Därav betyget. Låga betyg ska användas med samma försiktighet som höga.

Fredrik Welander Oregistrerad 2001-06-25 18:39
 

det är förövrigt ALDRIG något fel med en repris av Seinfeld.

Niklas Oregistrerad 2001-08-21 15:23
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig