dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Fredro Starr: Firestarr
Firestarr (cd) Fredro Starr
2001
Other Peoples Money/Koch/Edel
3/10

Vuxit, men knappast mognat

Lyssna

Sök efter skivan

Första gången jag lyssnade igenom ”Firestarr” tänkte jag att Fredro Starr nog vuxit upp. Jag mindes den snortuffa snubben från Onyx som i intervjuer om stora hiten ”Slam” sa att om man inte tål en armbåge i huvudet skall man stanna utanför dansgolvet. Han var så där ung och het så han bara kunde säga hårda grejer. Även om det är korkat är det väldigt charmigt med ungdomlig arrogans och känsla av att vara större än världen.

Och ljudbilden på ”Firestarr” tyder på att Fredro Starr vuxit upp. Men när jag satte mig ner för att lyssna ordentligt märkte jag att han kanske vuxit, men knappast mognat. Han är så jävla gangsta. Och det känns bara tröttsamt. ”All my real street niggaz throw your guns up” rimmar han i ”Thug warz”. Det svänger och jag sitter med huvudet nickande. Men innehållet är, när det inte är rakt ut urbota korkat, bara trist och gammalt.

Löjligast på skivan ”What if”. Fredro har satt sig ner för att tänka ett tag.

”Shit is crazy / Shit I be thinkin' about / It's just questions that I ask myself / When I analyze the world when I'm by myself / I think some bugged out shit when I'm by myself / Drinking weed, smoking Henessy / When I'm by myself”

Sen kommer en lång ramsa om om. Och alla kan väl komma på stora sanningar under inflytande av rusningsmedel, men sanningarna brukar alltid må bäst av att kastas i papperskorgen när man vaknar igen. Det borde Fredro också gjort. Jag kan göra min egen om-ramsa. Tänk om skivbolagen skulle refusera hiphoprim på samma sätt som bokförlagen gör med lyrikdebutanter, skulle Fredro Starr fått ge ut en skiva då?

Dumheterna fortsätter i ”Perfect bitch” där han beskriver den perfekta kvinnan genom att plocka de delar han helst vill ha från olika kvinnliga stjärnor. Det är för dåligt för att jag ens skall bli irriterad.

Till hans försvar ska sägas att det är han själv som fått till svänget tillsammans med DaVinci. Och svänget är bra. Men han kan låta någon annan skriva rimmen till nästa gång.

Kal Ström

Publicerad: 2001-04-26 00:00 / Uppdaterad: 2007-12-11 23:17

Kategori: Lördag, Recension | Recension: #892

3 kommentarer

Fuck you.Fredro starr är mycket bättre än er.Alla hiphopara,gangstrar och mafia gillar honom.Bara för du hör på jävla svennar låtar eller pop behöver du säga att han upprepar sin ramsa varje gång.Ni svennar upprepar

alltid samma ramsa.Så säg inget.Din mobbade hora plus din hemmsida suger fett.den är inte värt din biligaste hormamma

i värden jävla svenne

hej då

dre_boy99@hotmail.com Oregistrerad 2001-10-21 16:08
 

Grattis dre boy! Du har precis gett termen ”illitterat” en ny betydelse. Be gärna någon berätta för dig vad det betyder.

jokso Oregistrerad 2001-10-21 18:54
 

seriöst så rockar han ganska jävla hårt,ok?

Jo. dre boy håll käften.

Zaib Oregistrerad 2002-09-27 12:27
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig